جدیدترین ابزار هک را بشناسید
استفاده گسترده از انواع محصولات فناوری برای فریب اساتید و معلمان در مدارس و دانشگاه ها به یک نگرانی جدی در بسیاری از محیط های آموزشی تبدیل شده است.
کوچکتر شدن گوشی ها و دستگاه های پخش و ضبط mp3 پنهان کردن آنها و ذخیره سازی حجم زیادی از اطلاعات را بر روی آنها ممکن کرده و از سوی دیگر با استفاده از گوشی های همراه به راحتی می توان پاسخ های امتحانی را از طریق اینترنت و بلوتوث و پیامک منتقل کرد.
** گوشیهای نامرئی
جالب آنکه وسایل و ابزاری نیز به طور اختصاصی برای متقلبان طراحی و عرضه می شود که برخی از آنها در وب سایتی به نام spycheatstuff.com در دسترس است. یکی از وسایل قابل خرید در این سایت گوشی نامرئی است که به انواع گوشی ها و دستگاه های پخش mp3 متصل می شود و با استفاده از آن می توان پاسخ ها را گوش کرد و به راحتی تقلب کرد.
البته قیمت این گوشی که کاملا در داخل گوش مخفی می شود، 145 دلار است. کیت حاوی این گوشی همراه با یک دکمه کوچک عرضه می شود که بر روی سیم گوشی اضافه شده و با فشردن آن می توان با یک گوشی که قابلیت بلوتوث آن فعال باشد از راه دور تعامل کرد و فایل های ذخیره شده بر روی آن را گوش کرد. یک میکروفون هم برای صحبت کردن در این مجموعه وجود دارد.
** قلم بلوتوث
یک ابزار مدرن تقلب دیگر که ساخت آن مدیون پیشرفت فناوری اطلاعات است، قلمی سازگار با فناوری بلوتوث است که همراه با یک گوشی برای شنیدن فایل های صوتی مورد نیاز عرضه می شود.
علاقمندان با پرداخت 160 دلار می توانند این قلم را بخرند و بدون آنکه حساسیت کسی را جلب کنند با فعال کردن بلوتوث با فرد مورد نظر در جلسه امتحان صحبت کنند. این قلم را می توان از طریق بلوتوث به گوشی متصل کرد و اطلاعات را از گوشی به هدفون فرستاد. این قلم البته در حالت عادی برای نوشتن هم قابل استفاده است.
این قلم مجهز به یک میکروفون هم هست و برای صحبت با همدستتان در جلسه امتحان می توانید از آن استفاده کنید. البته باید مراقب باشید که زیاد بلند صحبت نکنید.
البته باید توجه داشت که فروش چنین محصولاتی چندان بی خطر هم نیست و ممکن است شرکت های فروشنده چنین محصولاتی به شدت جریمه شوند. ExamEar یکی از این شرکتهاست که مرکزش در شهر تورنتوی کانادا واقع است و سال گذشته به علت فروش همین قلم های تقلب به هزاران دانشجو جریمه شد. قیمت هر یک از قلم های بلوتوث عرضه شده توسط ExamEar حدود 300 دلار بود.
** ساعت های هکری
نگاه کردن به ساعت مچی برای پی بردن به مدت زمان باقی مانده از امتحان یک امر طبیعی است و دانش اموزان تنبل می توانند با خرید ساعت های خاصی با امکانات ویژه برای تقلب پاسخ سوالاتشان را پیدا کنند.
برخی از این ساعت ها به امکاناتی برای مخفی کردن یادداشت های دیجیتالی مجهز هستند و حجم زیادی از فایل های نوشتاری را می توان در آنها مخفی و مشاهده کرد و برخی نیز از سیستم های ارتباطی بی سیم و به خصوص بلوتوث برای اتصال به گوشی ها و رایانه ها و دریافت فایل های حاوی پاسخ ها استفاده می کنند.
** سوءاستفاده از ماشین حساب
در بسیاری از رشته ها و به خصوص رشته های فنی و مهندسی دانشجویان مجاز به استفاده از ماشین حساب در جلسه امتحان هستند. هدف از این کار تکمیل محاسبات پیچیده ریاضی و حل مسائل مختلف است. اما برخی از این ماشین حساب ها برای مخفی کردن متون مهم درسی، فرمول های پیچیده ریاضی و حتی تصاویر قابل استفاده هستند. در واقع این ماشین حساب ها مثل حافظه های فلاش عمل کرده و با توجه به اینکه استفاده از آنها در جلسه های امتحان مجاز است، حساسیت مراقبان جلسات که معمولا اطلاعات کافی در مورد رشته درسی دانشجویان را ندارند، برنمی انگیزد.
** سوءاستفاده از گوشیهای دوربین دار
روش های مختلفی برای سوءاستفاده از گوشی های هوشمند دوربین دار وجود دارد که برخی از آنها به شرح زیر است:
1-عکس برداری از صفحات جزوات یا کتب درسی و تلاش برای مشاهده مخفیانه در جلسه امتحان
2- ارسال اطلاعات ذخیره شده و فایل های صوتی حاوی محتوای درسی از طریق بلوتوث و گوش کردن به آنها از طریق گوشی حین امتحان
3- ارسال فایل های صوتی و تصویری و متنی دروس از خارج از جلسه امتحان به وسیله بلوتوث برای فردی که در جلسه امتحان است.
** تغییر نمرات با هک
اگر دانش آموزان یا دانشجویان در جلسه امتحان هم نتوانند با استفاده از انواع روش ها نمره شان را بهتر کنند و برای کسب نمره قبولی به اندازه کافی تقلب کنند، می توانند بعد از امتحان نمره شان را دستکاری کنند. امروزه در اکثر موسسات آموزشی از شبکه های رایانه ای داخلی یا عمومی برای درج نمرات دانشجویان و ارزیابی آموزشی آنها استفاده می شود. دانشجویانی هم که با روش های هکری آشنایی دارند تلاش می کنند به این شبکه ها نفوذ کرده و نمره شان را دستکاری کنند و اگر هم چنین توانایی و دانشی ندارند با استفاده از کیت های هک یا از طریق استخدام هکر سعی می کنند نمره لازم را برای قبولی به دست آورند.
در یکی از آخرین نمونه ها از این اقدامات هکری ادوین کیم دانشجوی 31 ساله دانشگاه تمپر در شهر دوبلین پایتخت ایرلند، با هک کردن شبکه رایانه ای دانشگاه تلاش کرد نمره هایش را تغییر دهد.
وی برای این کار یک نرم افزار کی لاگر که قادر به سرقت کلمات عبور بود را خریداری کرده بود. وی نمرات تمامی دروسی که در آنها نمره بسیار بد F گرفته بود را به A تغییر داد و همین طمع وی باعث شک مسئولان دانشگاه و شناسایی وی شد.
** همکاری جمعی با بهرهگیری از فناوری بی سیم
تا چند سال قبل تقلب های دسته جمعی دانشجویان با ارسال علائم خاص و از قبل تعیین شده، بلند کردن ورقه امتحانی برای مشاهده بقیه دانشجویان، تماس های چشمی و ... انجام می شد. اما پیشرفت فناوری بی سیم تقلب های بی سیم را به همراه آورده است.
استفاده دسته جمعی از گوشی های بی سیم قابل اتصال به گوشی های همراه یکی از متداول ترین روش های سوءاستفاده از فناوری بی سیم است. در این روش هر دانشجو یا دانش آموز با استفاده از یکی ابزار تقلب دیجیتالی که در بالا ذکر شد پاسخ سوالی را که به وی محول شده پِیدا می کند و در ادامه وظیفه حفظ کردن و تکرار سوال یا سوالات یاد شده را برای بقیه متقلبان بر عهده می گیرد.
** جوهرنامرئی
قلم هایی با جوهر نامرئی که مدتهاست در بازار عرضه می شوند و معمولا برای سرگرم کردن بچه ها مورد استفاده قرار می یگرند، این روزها به کمک متقلبان آمده اند.
با استفاده از این قلم ها می توان مطالبی را به طور مخفیانه بر روی برگه های مختلف نوشت و سپس با استفاده از روشنایی چراغ های LED آنها را مطالعه کرد. به گزارش فارس، خلاصه اینکه این روزها مقابله با دانشجویان و دانش آموزان متقلب و فریب کار به کاری بسیار دشوار مبدل شده و مراقبان امتحان برای این کار چاره ای جز دقت بسیار بالا و افزایش اطلاعات خود به خصوص در حوزه آی سی تی ندارند.
- ۹۰/۱۲/۰۱