ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

جزییات جدال گوگل با فیس‌بوک

| دوشنبه, ۲۸ فروردين ۱۳۹۱، ۰۵:۲۳ ب.ظ | ۰ نظر

برین می‌گوید خیلی از مردم نگران حجم اطلاعاتی هستند که در اختیار مقامات امریکایی قرار گرفته است، چون داده‌های آنان در سرورهای گوگل نگهداری می‌شود.

آنچه می‌خوانید گزارشی از گفتگوی یک ازمدیران ارشد گوگل با روزنامه گاردین است که در آن از اجبار قانونی سخن می گوید که به موجب آن باید اطلاعات کاربران گوگل را در اختیار دولت آمریکا قرار دهد. امری که پیش از این در لفافه بیان می شد. گویا رنگی از واقعیت به خود گرفته است.

سرگئی برین، یکی از دو چهره‌ی اصلی گوگل می‌گوید، اینترنت سه دهه بعد از ظهور خود، رودررو با بزرگ‌ترین خطرها قرار گرفته است. برین در گفت‌وگو با گاردین می‌گوید: «قدرت‌های عمده‌ای علیه اینترنت آزاد در تمامی جبهه‌ها و در سرتاسر جهان قد علم کرده‌اند. من نگران هستم که عقب مانده باشم. وضعیت موجود ترسناک شده است.

او می‌گوید خطر رو در روی اینترنت، تلاش‌های رو به فزونی دولت‌ها برای محدود کردن و کنترل داشتن بر ارتباط‌های شهروندان خود از طریق اینترنت است، همچنین تلاش‌های صنعت سرگرمی برای کاهش حریم‌های خصوصی تا گسترش «محدودیت‌های» بهشت‌های جیبی با مارک اپل و فیس‌بوک که شدیداً کنترل می‌کنند چه نرم‌افزاری توسط مشترکان‌شان استفاده می‌شود.
این میلیارد ۳۸ ساله که خانواده‌اش دربرابر تهدیدها از شوروی سوسیالیستی گریختند، به‌عنوان چهره‌ای درنظر گرفته می‌شود که در سال ۲۰۱۰ در برابر سانسور و محدودیت‌های اعمال شده از طرف دولت چین و همچنین حمله‌های سایبری، گوگل را از این کشور خارج ساخت.

او پنج سال پیش باور نداشت چین یا هر دولت دیگری بتواند محدودیتی درازمدت و موثر بر اینترنت اعمال کند اما امروز خلاف حرف او ثابت شده است. وی می‌گوید: «فکر نمی‌کردم راهی برای بازگردان غول به درون بطری وجود داشته باشد اما امروز می‌بینم غول اینترنت در بعضی‌جاها به دام افتاده است.»

نقد برین بر فیس‌بوک برخلاف انتظار عموم است، آن هم در زمانی‌که شبکه‌ی اجتماعی ارزشی فراتر از ۱۰۰ میلیارد دلار امریکا پیدا کرده است. رقیب اصلی گوگل اکنون ۸۰۰ مشترک در سرتاسر جهان دارد و از هر دو نفر امریکایی که کامپیوتر استفاده می‌کند، یک نفر مشترک فیس‌بوک شده است.

او می‌گوید با همراهی لری پیچ در شرایط موجود و در رقابت با فیس‌بوک، نمی‌توانستند چیزی مانند گوگل را درست کنند. او می‌گوید: «شما الان باید تحت قوانین آن‌ها بازی کنید، قوانینی که بشدت شما را محدود نگه می‌دارند. ما در فضایی متفاوت گوگل را درست کردیم، گوگل موتور برتری شد، چون وِب فضایی باز و آزاد بود. وقتی شما قوانین زیادی بر وِب اعمال کنید، خلاقیت آن کاهش می‌یابد.»

به گزارش فردا او همچنین فیس‌بوک را سرزنش می‌کند که به مشترکان خود اجازه نمی‌دهد تا داده‌های اطلاعاتی‌شان را در اختیار دیگر خدمات اینترنتی قرار دهند و اضافه می‌کند: «فیس‌بوک سال‌هاست که از اطلاعات موجود در شبکه‌ی جیمیل حداکثر استفاده را دارد.»

حرف‌های برین اولین بخش از برنامه‌ی نبردی است که اکنون بین دولت‌ها، شرکت‌ها، استراتژیست‌های نظامی، فعالات اجتماعی و هکرها در جریان است. از تلاش‌های هالیوود برای محو کردن وب‌سایت‌های خصوصی تا برنامه‌های دولت بریتانیا برای نظارت بر رسانه‌ها و شبکه‌های اینترنتی، که هم‌اکنون در صحنه‌ی نبرد همگی رودرروی همدیگر قرار گرفته‌اند.

فعال چینی آی وی‌وِی شدیدترین حمله‌ها را به صنعت سرگرمی می‌کند: «آن‌ها در تلاش هستند تا با لابی‌هایشان قوانینی را تصویب کنند که به اسم حفظ حریم خصوصی، باعث شود وب‌سایت‌های خصوصی تعطیل و محو گردند.»

او می‌گوید شرکت‌هایی مانند سوپا و پیپا بیلز در هالیوود کار را به جایی خواهند رساند که برای فیلترینگ اینترنت از همان فن‌آوری‌هایی استفاده کنیم که چین و ایران را به‌خاطر استفاده از آن‌ها سرزنش می‌کنیم. او می‌گوید صنعت سرگرمی نمی‌فهمد مردم تا وقتی‌که دانلوود موسیقی و فیلم راحت‌تر از خرید فیزیکی آن باشد، به این کار ادامه خواهند داد و فیلترینگ راه به جایی نخواهد برد.

«سال‌هاست سعی خودم را کرده‌ام اما وقتی وارد یک وب‌سایت خصوصی می‌شوی، چیزی که دلت می‌خواهد را انتخاب می‌کنی، آن را با ابزاری که دلت می‌خواهد دانلود می‌کنی و با چیزی که بخواهی پخش می‌کنی – حالا با دیوارهای امنیتی روبه‌رو می‌شوند که مرتب از تو می‌خواهند این یا آن را خریداری کنی و بعد از این امکانات استفاده بکنی.»

برین می‌گوید خیلی از مردم نگران حجم اطلاعاتی هستند که در اختیار مقامات امریکایی قرار گرفته است، چون داده‌های آنان در سرورهای گوگل نگهداری می‌شود. او می‌گوید قانوناً شرکت گوگل مجبور شده تا اطلاعات در اختیار مقامات امریکایی قرار بدهد و بعضی‌وقت‌ها حتی به گوگل گفته نمی‌شود این اطلاعات در اختیار کدام مقام قرار می‌گیرد.

او می‌گوید: «ما مرتب تلاش خودمان را داریم، خیلی از این درخواست‌ها را رد می‌کنیم. هر کاری می‌کنیم تا از این داده‌ها حفاظت گردد. اگر چوب جادو داشتیم و قوانین امریکا نبود، دنیایی بهتری درست می‌کردیم. اگر هیات‌قانونی‌گذاری جادویی در جهان شکل می‌گرفت، جهانی که به همه‌ی شهروندان‌اش اعتماد می‌کرد، دنیای خارق‌العاده‌تری داشتیم... امروز هم به حد توان‌مان تلاش می‌کنیم و فعالیت خودمان را ادامه خواهیم داد.»

  • ۹۱/۰۱/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">