جزییات سیمکارتهای نسل سوم اعلام شد
بر اساس موافقتنامه پروانه فعالیت، اپراتور سوم تلفن همراه مشابه سایر اپراتورها میتواند برای واگذاری سیمکارتهای دائمی حداکثر مبلغ 120 هزار تومان و سیمکارتهای اعتباری حداکثر 20 هزار تومان دریافت کند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، واگذاری سیمکارتهای اپراتور سوم تلفن همراه از روز گذشته آغاز شد و محمد کرمپور - رییس سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی - در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: واگذاری سیمکارتهای اپراتور سوم تلفن همراه که سال گذشته مورد تست و آزمایش قرار گرفته بود از امروز به صورت محدود در تهران آغاز شده است.
به گفته معاون وزیر ارتباطات عرضه این سیمکارتها در سایر استانهای ذکر شده در پروانه به مرور توسعه خواهد یافت.
معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه رگولاتوری پیش از این درباره میزان تعرفههای پایه اپراتور سوم تصریح کرده بود: این تعرفهها، همان تعرفه خدماتی است که از سوی اپراتور اول ارایه میشود و در سیمکارتهای پیش پرداختی نیز میتواند 50 درصد بیشتر از سیمکارتهای دائمی باشد.
به گفته سبوحی اپراتور سوم میتواند با توجه به شرایط رقابت در بازار تا سقف این مبالغ نسبت به واگذاری سیمکارت و دریافت وجه اقدام کند.
ارایه خدمات نسل سوم تلفن همراه در انحصار اپراتور سوم است؛ تعرفه این خدمات باید از سوی اپراتور سوم به رگولاتوری پیشنهاد شود تا پس از بررسیهای کارشناسی و تصویب در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ابلاغ شود.
رگولاتوری و شرکت تامین تلهکام(اپراتور سوم) چندی پیش در جلسهای مشکلات اپراتور سوم تلفن همراه و انجام تعهدات این اپراتور مطابق پروانه را بررسی کرده و اعلام شد که درصورت عدم اجرای تعهد اپراتور سوم مطابق مفاد پروانه تا زمان مقرر، این اپراتور مشمول جبران خسارت نقض تعهدات میشود.
به گزارش ایسنا اپراتور سوم تلفن همراه برای ایجاد فضای رقابتی در حوزه ارتباطات سیار در کشور و تقویت آن یک نیاز و ضرورت محسوب میشد و پس از چالشهایی که در زمینه برگزاری مزایده و اتفاقات پس از آن، سرانجام پروانه این اپراتور در تاریخ 29 اردیبهشتماه سال گذشته و در مراسم روز جهانی ارتباطات به شرکت ارتباطات تامین شمس نوین یا همان تامین تلکام اعطا شد.
پیشبینی درآمدی که برای اپراتور سوم تلفن همراه برای 15 سال در نظر گرفته شده، رقم 676 هزار میلیارد ریال است و به گفته معاون سازمان تنظیم مقررات پیش شماره این اپراتور 092 خواهد بود و حداقل باید خدمات نسل دوم را در جادهها ارائه دهد و در شهرها نیز حداقل باید خدمات نسل سوم را ارائه دهد.
مزیت اصلی سیمکارتهای اپراتور سوم تلفن همراه نسبت به نسلهای قدیمیتر این است که علاوه بر سرویس مکالمه (Voice) که کیفیت آن به مراتب بهتر از نسل دوم است؛ امکان ارائه سرویس دیتا و تبادل دیتا برروی این سیمکارتها وجود دارد.
مدیر عامل اپراتور سوم تلفن همراه کشور سال گذشته درباره جزئیات راهاندازی آزمایشی شبکه نسل سوم موبایل گفته بود: راهاندازی آزمایشی معمولاً برای تست تجهیزات است و در حال حاضر این شبکه در تهران و با پوشش کامل راهاندازی شده است.
ذبیحالله فیضآبادی با بیان اینکه در حال تست سرویسها برای ورود به فاز عرضه عمومی هستیم، گفته بود: تست آزمایشی محدود بوده و هدف آن آزمایش پایداری شبکه و سرویسهاست که در صورت قطعیت یافتن، عرضه عمومی این سیمکارتها در خرداد سال آینده آغاز خواهد شد که در ابتدا و در روز نخست عرضه عمومی سیمکارتها تنها واگذاری سرویس مکالمه و سرویسهای پایه را داریم اما به تدریج سرویسهای دیگری در راستای شبکه نسل سوم ارایه خواهیم کرد.
به گفته او تعرفه سرویسها و قیمت مکالمات باید به صورت پیشنهاداتی به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات داده شود، تاکنون این پیشنهادها ارائه نشده و در حال بررسی شرایط بازار برای تدوین این بستههای تعرفهای هستیم.
فیضآبادی گفته بود: پوشش این شبکه در شهرهای مختلف متفاوت خواهد بود، بهطوری که در تهران 80 درصد شبکه با پوشش تری جی و 20 درصد شبکه با پوشش 2G خواهد بود اما در استانهای دیگر با توجه به مطالعات بازار این درصدها تغییر خواهد کرد.
در حال حاضر تمام سرمایه اپراتور سوم متعلق به شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی است و هیچ شریک داخلی و خارجی ندارد. حق لایسنس این پروژه را سازمان تامین اجتماعی با دولت تهاتر کرده اما تامین تله کام میزان حق لایسنس را به تامین اجتماعی پرداخت کرده است.
مهلت راهاندازی شبکه طبق پروانه یک ماه بعد از تاریخ لازمالاجرا شدن، پروانه بود که در بهترین شرایط این تاریخ برای پروژه اپراتور سوم 30 مردادماه 89 بود و 9 ماه بعد از آن پایان اردیبهشتماه 90 خواهد بود، بنابراین طبق تعهدات قانونی هنوز تاخیری در این پروژه صورت نگرفته است.
به گفته مسوولان، این اپراتور در همه شهرها با مشکل اشغال فضای فرکانسی مواجه بوده و فضای فرکانسی پاک که از جمله شرایط لازمالاجرا بودن این پروانه بوده، در اختیار اپراتور سوم به طور کامل قرار نگرفته است.
قیمت سیمکارتهای این اپراتور با توجه به رعایت شرایط رقابتی مشابه اپراتور اول و دوم است؛ تعرفههای خدمات این اپراتور نیز کاملا مشخص است و اگر بخواهند سرویسهای جدید مربوط به نسل سوم را ارائه دهند، طبیعتا شرایط و ضوابطش به گفته مسوولان مربوطه پیشبینی شده و باید در مدت زمان قبل از ارائه سرویس، پیشنهاد تعرفههایشان را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه دهند تا سازمان نیز بررسی کرده و با تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتور تعرفههای مربوطه را دریافت کند.
هنوز اطلاعاتی درباره چگونگی واگذاری سیمکارتهای اپراتور سوم تلفن همراه از سوی مسوولان مربوطه ارائه نشده است.
- ۹۰/۰۳/۰۲