جزئیات قراردادفالکون
معاونت طرح و توسعه شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به ایجاد مسیرهای پشتیبان برای جلوگیری از قطعی کابلهای دریایی گفت: ایران به جز پاکستان با کلیه کشورهای همسایه فیبر ارتباطی دارد و مذاکراتی نیز برای ایجاد ارتباط با کشورهای حوزه خلیج فارس در حال انجام است.
غلامرضا کشتگر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: لنگر اندازی کشتی ها به دلیل وضعیت دریا یکی از عوامل قطعی کابلهای زیردریایی است به این دلیل در فیبرهای دریایی نیز همانند فیبرهای زمینی همواره احتمال قطعی می رود.
وی با تاکید بر اینکه این امر منحصر به ایران نیست بلکه بسیاری از کشورها درگیر این مسئله هستند، ادامه داد: از این رو ایجاد مسیرهای پشتیبان به منظور کاهش قطعی های احتمالی بهترین گزینه در این زمینه است.
کشتگر به مسیرهای پشتیبانی ایجاد شده اشاره کرد و اظهار داشت: جاسک - فجیره و ایران - کویت از جمله این مسیرها هستند ضمن آنکه بخشی از ترافیک از طریق ترکیه، روسیه، اروپا و آذربایجان نیز تامین می شود.
قطع ارتباط کامل در کشور نداریم
وی با اشاره به این مطلب که در حال حاضر اتباطات کشور با بسیاری از کشورها برقرار شده است، خاطرنشان کرد: به دلیل مسیرهای پشتیبانی که ایجاد شده است قطع ارتباط کامل در کشور نداریم.
معاون طرح و توسعه شرکت ارتباطات زیرساخت با تاکید بر اینکه ایران به غیر از پاکستان با کلیه کشورهای همسایه فیبر مستقیم دارد به مهر گفت: ایران تا نزدیک مرز پاکستان فیبر ایجاد کرده ولی پاکستان به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی اقدام به کامل کردن فیبر در مرز نکرده است و امیدواریم بتوانیم به زودی مسیر ایران و پاکستان را توسعه دهیم.
مذاکرات ایران و قطر برای ایجاد مسیرهای پشتیبان
وی با اشاره به همکاریهای ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس در زمینه ایجاد مسیرهای پشتیبان اضافه کرد: ما با کلیه کشورهای حوزه خلیج فارس مذاکرات خود را آغاز کردیم که از آن جمله می توان به مذاکرات ایران و قطر اشاره کرد. در جلساتی که ایران با طرف قطری داشت آمادگی خود را اعلام کردیم.
کشتگر در خصوص نحوه توسعه فیبر به مهر گفت: نحوه توسعه فیبر در میان کشورها بر اساس تعداد جمعیت و میزان ترافیک انجام می شود که گاه به صورت سرمایه گذاری شرکتهای خصوصی است و در برخی موارد مانند ایران- کویت به صورت سرمایه گذاری مشترک اجرا می شود.
جزئیات قرارداد فالکون
وی همچنین به پروژه فالکون اشاره کرد و یادآور شد: در این پروژه ایران دارای دو landing point (دو نقطه اتصال بین المللی فیبر نوری) در بندر عباس و چابهار است که در بندرعباس به بهره برداری رسیده و در چابهار به مرحله بهره برداری رسیده است.
به گزارش مهر، پروژه فالگون اولین پروژه کابل زیردریایی در حوزه خلیج فارس است که کشورهای این منطقه از جمله ایران را مستقیما و بدون واسطه به شبکه های کابلی جهانی (فلگ) متصل می کند.
بنابر اظهارات مسئولان شرکت زیرساخت با اجرای قرارداد فالکون، ظرفیت اینترنت کشور به STM156 افزایش یافته و به این ترتیب اینترنت از سرعت قابل قبولی برخوردار خواهد شد و بسیاری از مشکلات در زمینه قطعی اینترنت رفع خواهد شد. از طرف دیگر انحصار تامین ظرفیت اینترنت کشور از کابل جاسک - فجیره در امارات خارج شده و به مدت 15 سال ظرفیت اینترنت ایران مستقیما از طریق شبکه فلگ با تمامی نقاط اصلی ارتباطی جهان برقرار می شود.
شبکه فالکون با عبور از دریای عمان و اتصال به کابل فلگ بخشی از شبکه کابلی جهانی محسوب می شود که حدود 12 هزار کیلومتر طول دارد و از 13 کشور و 19 نقطه اتصال بین الملل عبور می کند. این طرح از سمت شرق به هند و از سمت غرب به مصر متصل است. ایران، کویت، عربستان سعودی، بحرین، قطر، دبی، عمان، یمن، سودان، مصر، سریلانکا، هند و مالدیو با دو نقطه اتصال بین الملل از طریق شبکه فالکون به شبکه جهانی بین المللی متصل می شوند و در آینده نزدیک عراق و اردن نیز به شبکه فالکون متصل خواهند شد.
- ۸۸/۱۰/۰۱