جلسه پرسش و پاسخ وایمکس برگزار شد
جلسه پرسش و پاسخ مزایده وایمکس امروز در سالن همایشهای شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
به گزارش ایلنا، مهدی قلی، معاون توسعه مدیریت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار کرد: تشریفات مزایده وایمکس ازآغاز سال 87 رقم خورد به طوریکه بنا بر مصوبه هیات دولت کمیسیون سازمان تنظیم مقررات در باره ارائه خدمات وایمکس مبتنی بر بی سیم اقدام کرد که بیش از 10 جلسه کارشناسی بر روی مسائل این مزایده صحبت شد.
به گفته وی همچنین بیش از یک ماه از تاریخ 16/5/87 بیش از 1115 پاکت اسناد مزایده فروخته شد و حدود 186 شرکت در این مزایده شرکت کردند. همچنین با شرکت 30 استان پاکات الف در روزهای 2/7 ،8/7 و 14/7 باز میشود.
وی تاکید کرد که مزایده در شفافیت برگزار شده و از رقابت بسیار خوبی برخوردار است. همچنین شرکتکنندگان خارجی نیز در مزایده حضور دارند.
صبوحی، مسؤول صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز تاکید کرد: کسی که مجوز وایمکس را دریافت کند، نیازی به اخذ مجوز دیگری ندارد زیرا وایمکس تمامی مجوزها از جمله پپ، آیاسپی و ویپ را شامل میشود. همچنین در طول 2 سال اخیر تقاضاهایی از طرف کاربران و شبکه سازان و ارائهدهندگان خدمات به صورت اپراتوری شده که به علت محدودیت صنایع و طیف فرکانس برای این امر و جدول فرکانسی، پاسخدهی به تمامی تقاضاها مقدور نیست.
به گفته وی، بعد از تصویب در هیات دولت و براساس شرایط خاص به سازمان اجازه داده شد تا مزایده را برگزارکند که این امر به صورت کاربری ثابت انجام میشود زیرا بازار آن به اندازه کافی در کشور وجود دارد.
صبوحی تاکید کرد: در هر استان 3 حق لیسانس صادر میشود که این امر بر اساس وضعیت اقتصادی و اجتماعی و تقسیم شدن فرصتها انجام می شود.
به گفته صبوحی 6 سال زمان اعتبار پروانه بوده و 5 سال هم قابل تمدید است که رقم کمی برای درآمد به عنوان سهم دولت در نظر گرفته شده است. همچنین مجوز وایمکس به شرکتهای پپ به عنوان شبکه رادیویی، یک ساله معین شده که تمدید آن براساس احراز شرایط است.
وی گفت: شرایط تعرفهها نیز به دلیل تنوع در سرویس بر اساس شرایط رقابت اپراتورها و رعایت حقوق مشترکین است.
مهدی قلی، در این میان درباره بازگشایی پاکات گفت: در بازگشایی پاکات به دلیل محدودیت جغرافیایی فقط از نمایندگان شرکتها دعوت میشود تا در مراسم بازگشایی که در 3 نوبت برگزار میشود حضور داشته باشند. همچنین سهم 49 درصدی برای شرکتهای خارجی و 51 درصدی برای شرکتهای داخلی منظور شده است.
به گفته صبوحی شرایط تحریم تاثیر چندانی در مزایده نداشته و فشاری برما نخواهد آورد، زیرا با وجود شرایط تحریم شاهد پیش رفتن بسیاری از امور هستیم. همچنین هیچ محدودیتی برای شرکتها نیست و تنها در یک مورد که نباید هیات مدیره و مدیر عامل یکسان داشته باشند و سهامدار بیش از 20 درصد سهم داشته باشد.
وی تاکید کرد: شرکتهای مخابرات ایران نمیتوانند در این مزایده به دلیل دولتی بودن آنها شرکت کنند اما اگر تا پایان ماه (30 شهریور) به طور کامل دولتی شوند میتوانند اقدام به خرید اسناد کنند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای پپ نمیتوانند در محدوده زیرساخت شبکهسازی کنند اما میتوانند از لینکهای اجارهای استفاده کنند که به ازای هر باند باید مبلغ 2780 تومان را پرداخت کنند که به صورت نقطه به نقطه و روی لینک های ارتباطی در قالب پهنای باند مختلف است.
- ۸۷/۰۶/۰۲