ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

جنجال حذف چند اپ ایرانی و چند پرسش

| سه شنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۶، ۱۱:۵۶ ق.ظ | ۰ نظر

دانیال رمضانی - شبکه­ های اجتماعی چند سالی می‌شود که در ایران همچون بسیاری از نقاط دنیا تبدیل به یکی از ابزارهای ترویج شایعه، دروغ، کلاهبرداری و به نوعی تشویش اذهان عمومی ‌شده است. 

در این میان بخش قابل توجهی از رسانه­ های رسمی‌ کشور نیز به واسطه مشکلات متعدد اعم از خلاء آموزشی فعالان رسانه ­ای، جذب مخاطبان بیشتر و گاه به دلیل کمبود سوژه به دنباله ­روی از شبکه‌های اجتماعی پرداخته و به ترویج هرچه بیشتر موج­های کاذب در شبکه های اجتماعی دامن می‌زنند. موضوع وقتی تلخ‌تر می‌شود که مسوولانی هم که باید به دور از جوزدگی و با منطق پیگیر امور باشند، تبدیل به بخشی از جریان "من کپی و ارسال می‌کنم؛ پس هستم" می‌شوند.

چند روز می­شود که در همین راستا حرف از حذف چند اپلیکیشن ایرانی از روی گوگل پلی و اپ­استور به سوژه اول شبکه­ های اجتماعی تبدیل شده است. این موضوع البته مورد توجه بسیاری از رسانه­ ها و حتی برخی از مسوولان نیز قرار گرفته است.

جالب آنکه در تمام این واکنش­ ها و خبرها صرفا به یک بخش از موضوع پرداخته می‌شود و آن حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از روی پلتفرم­های خارجی است. موضوعی که موجب شد  بسیاری از این خبرها و کمپین­ ها بیشتر به ابزار تبلیغاتی برای چند کسب و کار اینترنتی بدل شود.

اگرچه در هفته‌نامه عصر ارتباط از پرداختن به سوژه‌های شبکه‌های اجتماعی پرهیز داریم، اما بد نیست به این موضوع جنجالی  و البته کاذب از سمت دیگری نیز نور انداخته و به طرح چند سوال ساده بپردازیم.

1- آیا اپلیکیشن­های حذف شده از روی پلتفرم­های خارجی قابلیت استفاده برای مردم دیگر نقاط دنیا را هم داشتند؟ پاسخ به این سوال منفی است و حالا این پرسش مطرح می‌شود که پس اهمیت حذف این اپ­های ایرانی از بستر گوگل و اپل چیست؟

2- مشخصا این اپلیکیشن‌ها مورد استفاده چند درصد از مردم کشور است و نبود آنها چه لطمات جبران‌ناپذیری به منافع ملی و کلان کشور وارد می‌کند؟!

3- مگر نه اینکه در حال حاضر تعداد قابل توجهی سایت و اپلیکیشن ایرانی برای عرضه اپلیکیشن­های داخلی مشغول به کار بوده و از سال ها قبل درآمد خوبی نیز از این محل داشته و دارند. پس اگر کاربری این اپ­ها داخلی بوده و امکان دانلود آنها  به اشکال مختلف و مسیرهای متعدد وجود دارد، فلسفه جنجال­ های اخیر چیست؟

4- کشور در شرایطی به سر می­برد که هچنان نظام بانکی به عنوان شریان اصلی اقتصادی کشور به نظام جهانی متصل نیست و انبوهی از تلاش‌ها برای رفع آن هنوز ادامه دارد. آیا در چنین شرایطی که به مثابه یک جنگ تمام عیار اقتصادی است می‌توان انتظار رسیدگی و رفع مشکل حذف چند اپلیکیشن ایرانی را از سوی طرف‌های خارجی داشت؟

اما در شرایطی (سهوا یا عمدا) برخی مسوولان و رسانه‌های کشور به این جریان‌های نامعلوم دامن می‌زنند که حتی کارشناسان غیر ایرانی هم متوجه کم ارزش بودن اقدام اخیر شرکت‌های آمریکایی هستند.

سایت آمریکایی " Think Progress" در گزارشی تحلیلی حذف اپلیکیشن­های ایرانی از گوگل‌پلی و اپ­استور را تلویحا به ضرر آمریکا توصیف کرد و نوشت: این کار باعث می­شود مشتریان ایرانی به سمت استفاده از فروشگاه‌های نرم‌افزاری داخلی ایران هدایت شوند که در این کشور خدمات ارایه می­دهند.

جالب آنکه مدتی پیش «تیلر کولیس» کارشناس تحریم های اقتصادی و کنترل صادرات آمریکا اعلام کرد که دو شرکت گوگل و اپل می­توانند برای میزبانی اپلیکیشن­ های ایرانی درخواست مجوز دهند و این درخواست­ها احتمالا از سوی دفتر کنترل دارایی­ های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (اوفک) تایید خواهند شد.

از سوی دیگر شاید بتوان حتی گفت که ارایه نشدن خدمات توسط این شرکت‌های خارجی می­بایست به چشم یک فرصت نگریسته شود که می­تواند باعث شکوفایی و پیشرفت روزافزون فروشگاه­های اپلیکیشن داخلی و بومی­سازی صنعت اپ­ نویسی و فروش اپ در کشور شود.

فراموش نکنیم که تاکسی ­یاب­ های اینترنتی داخلی، اپ­های فروش آنلاین داخلی و اپ­های سفارش غذا همه و همه موفقیت خود را در این سال­ها مدیون فیلتر بودن و حذف کردن رقبای خارجی از صحنه، همچون اوبر، آمازون و علی بابا هستند.

چه بسا که عدم فعالیت گوگل پلی و اپ‌استور پیش از این نیز زمینه لازم را برای پیشرفت روزافزون فروشگاه­ های اپلیکیشن داخلی فراهم کرده و سود خوبی نصیب آنها کرده است.

به هر حال این جریان نیز مانند سایر موج‌های کوتاه و چند ساعته شبکه‌های اجتماعی پایان یافت و به کلی هم فراموش خواهد شد، در این میان اگرچه هرجی به برخی فعالان شبکه‌های اجتماعی نیست و برخی رسانه‌های کشور هم فاقد قوه تشخیص جریان‌های کاذب از واقعی هستند، اما چنین رفتاری از مسوولان قابل چشم‌پوشی نیست. (منبع:عصرارتباط)

  • ۹۶/۰۶/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">