ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

حافظان درآمدزایی یا کنترل بازار؟

| يكشنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴ ق.ظ | ۰ نظر

زهرا میرخانی - روزی نیست که سری به سایت‌های خبری بزنیم و با هشدار پلیس فتا مبنی بر کمین کلاهبرداران در سایت‌های اینترنتی به ویژه فروش آنلاین مواجه نشویم.

از سوی دیگر کافیست سری به شبکه‌های اجتماعی بزنیم و با یک جستجوی ساده با انواع سودجویی‌ها، فریبکاری‌ها و ارایه خدمات نامطلوب و انبوهی از مشکلاتی که مردم برای خریدهای آنلاین مواجه‌اند، آشنا شویم. در این میان خریداران تنها کاری که از دستشان برمی‌آید این است که مشکلات، معضلات و تجربیات تلخ خود را در شبکه‌های اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذارند.

این پیش‌زمینه را در خاطر داشته باشید تا سوی دیگر قضیه را مرور کنیم؛ کافی‌ست یک نصفه‌روز سایت‌های کسب‌وکار اینترنتی به هر دلیلی فیلتر شوند و حتی برای دقایقی در کارشان اختلال ایجاد شود، غوغایی به پا می‌شود و متعاقب آن انجمن‌ها و اتحادیه‌ها و اصناف اطلاعیه صادر می‌کنند و زمین و زمان را به هم می‌دوزند که چرا در کار آنها اختلال ایجاد شده است. این قصه جایی تلخ‌تر می‌شود که مادامی که لحظه‌ای اختلال در کار این‌گونه کسب‌وکارها نباشد و در درآمدزایی آنها تضمین شده و پابرجا باشد، هیچ صدایی از جایی بلند نمی‌شود و خبری هم از اتحادیه‌ها و انجمن‌ها و اصناف حامی ایشان نیست و تو گویی آنها صرفا وظیفه‌ای یک‌سویه بر عهده دارند و خود را ملزم به تامین منافع کسب‌وکارهای اینترنتی می‌دانند.

در این میان آنچه که مانند همیشه مغفول می‌ماند و اهمیتی ندارد مردم و حقوق از دست‌رفته آنهاست. سوال این است، آیا اتحادیه‌ها و اصناف مرتبط با کسب‌وکارهای اینترنتی، تنها باید به دنبال احقاق حقوق و منافع مالی آنها باشند؟ چرا اصولا اقدامی برای پیشگیری از تخلف و وقوع جرم تدابیری اندیشیده نمی‌شود و اساسا چرا به حقوق مردم اهمیت داده نمی‌شود؟

یک یادآوری ساده شاید به درک بیشتر این مطلب کمک کند؛ در میان حامیان دوآتشه که برای درآمدزایی و حفظ منافع کسب‌وکارهای اینترنتی تلاش می‌کنند، (ما که به عنوان رسانه نه دیده و نه شنیده‌ایم)، لیکن آیا شما دیده یا جایی خوانده‌اید که تاکنون با این‌گونه کسب‌وکارها به دلیل تضییع حقوق مشتریان، رفتارهای انحصارگرانه، گرانفروشی، احتکار، قوانین خودساخته و یکسویه و مسایلی از این دست، که همواره انتقادات زیادی را نیز به دنبال داشته، برخورد جدی شده باشد یا برای تخلف آنها جریمه احتمالی درنظر گرفته شده باشد؟

البته که چتر حمایتی انجمن‌ها و اصناف بر سر کسب‌وکارهای اینترنتی و نوپا شاید باعث دلگرمی آنها باشد اما واقعیت این است که حمایت یک‌سویه کارساز نیست بلکه وجود اتحادیه‌ها و اصناف باید منجر به ساماندهی بازار کسب‌وکار شود و جلوی انحصار و تضییع حقوق مردم را بگیرد. اصناف و اتحادیه‌ها نباید معطل گزارش‌های رسانه‌ها و یا مردم باشند بلکه باید راسا بر کار کسب‌وکارها نظارت و رگولاتوری کنند تا بازار شفاف باشد نه این که به هرقیمت حفاظت از درآمدزایی را برعهده بگیرند و انبوهی از مسایلی که قابل پیگرد است به حال خود رها شوند.

در غیر اینصورت هم شاهد کاهش اعتماد مردم بر اثر عملکرد نامطلوب برخی از کسب‌وکارهای اینترنتی خواهیم بود و هم نقش اتحادیه‌ها و اصناف در حد نمادین و صدور بیانیه تقلیل می‌یابد. (منبع:عصرارتباط)

  • ۹۷/۰۵/۰۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">