ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

حمله یک ویروس ایرانی به بانک ها

| سه شنبه, ۲۷ آذر ۱۳۸۶، ۰۲:۴۰ ب.ظ | ۱ نظر

اسماعیل ذبیحی - یک ویروس ایرانی جدید که هدف خود را روشنگری عمومی اعلام کرده است، ‌از طریق انتشار گسترده در کشور به اختلال در عملکرد رایانه ها و شبکه های محلی پرداخته و بسیاری از کاربران اینترنت را مورد حمله قرار داده است.
این ویروس جدید که در بسیاری از مراکز مهم و استراتژیک نظیر برخی بانک ها،‌

ادارات دولتی و دانشگاه های کشور نیز ردیابی شده است با نمایش پی در پی جملات اهانت آمیز و رکیک به زبان فارسی، مقدسات و ارزش های مذهبی اجتماعی ایرانیان را مورد بی احترامی و هجو قرار می دهد.
بر اساس تأیید شرکت امنیتی پاندا، این کد مخرب، یک کرم رایانه ای ست که تا این لحظه اغلب در محدوده کشور ایران، ردیابی شده و از سرعت انتشار نسبتاً بالایی نیز برخوردار است.

W32/Nahkos که در سومین روز از آغاز انتشار خود ردیابی شده است، هنوز برای اغلب نرم افزارها و شرکت های امنیتی غیر قابل شناسایی ست. برخی از کارشناسان امنیتی در داخل کشور بر این عقیده اند که این کرم رایانه

ای، گونه جدید و اصلاح شده ای از یک ویروس قدرتمند ایرانی ست که در حدود یک ماه قبل بسیاری از سیستم های خانگی و شبکه های محلی را آلوده کرده بود.

آلوده کردن فایل ها از طریق ایجاد یک پوشه با عنوان XPcode در درایو های سیستم و نیز به اشتراک گذاری این پوشه در سرتاسر شبکه محلی با نام NEW_SOFT برای افزایش وسعت آلودگی و نیز چاپ خودکار و پی درپی جملات رکیک و ضد ارزش با هر بار استفاده از دستگاه چاپگر، از خصوصیات و عملکردهای تخریبی این ویروس ایرانی محسوب می شود.
کاربران اینترنت و مدیران شبکه برای اطمینان از عدم آلودگی رایانه های خود به این ویروس، می توانند به ترتیب از برنامه های NanoScan و MalwareRadarاستفاده کنند.
اما در همین حال اخبار حکایت از آن دارند که یک هکر آلمانی زبان با انتشار تروجانی، بانک‌های زیادی را در آمریکا، انگلیس، اسپانیا و ایتالیا مورد حمله قرار داده است.

به گزارش پایگاه اینترنتی مشورت، بنا به گفته یک محقق امنیتی، تروجان این هکر با استفاده از حملات فیشینگ و فریب کاربران این عمل را انجام می‌دهد.

بنا بر اظهارات دان جکسون، کارشناسی از شرکت سکیوروورک، این تروجان دارای خصوصیت تشخیص‌دهنده است و با زیر نظر گرفتن فعالیت‌های کاربران و رفتن آنها به برخی از سایت‌های بانک‌ها، فعال شده و کاربران را به سمت یک سایت مشخص و شبیه‌سازی شده راهنمایی می‌کند.

این هکر با استفاده از این روش تا به حال توانسته است صدها هزار حساب کاربری را از بانک‌هایی در آمریکا و بریتانیا به سرقت برد.

جکسون می‌گوید: "این حمله ممکن است در سطح گسترده‌ای نباشد، اما بسیار خطرناک است و صاحب این تروجان تا به حال توانسته بیش از ‪ ۲۰۰‬هزار دلار را از حساب‌های کاربری که تحت نظر بوده‌اند، به سرقت ببرد.

جکسون در ادامه می‌گوید: "مهاجمان کاری بسیار حرفه‌ای انجام داده‌اند، به گونه‌ای که اگر کاربری وارد سایت مورد نظر گردد، تروجان او را به سایت ساختگی در یکی از سرورهای تحت کنترل هدایت می‌کند و کاربر حساب کاربری را وارد می‌کند و بدون هیچ مشکلی وارد حساب کاربری واقعی خود می‌شود.

در اینجاست که نام کاربری او توسط سایت مورد نظر ذخیره می‌شود و برای مهاجمان ارسال می‌گردد."

"کمتر از ‪ ۲۰‬بانک تحت حملات این تروجان آسیب دیده اند، اما بانک‌های بزرگی در آمریکا و انگلیس در میان آنها وجود دارند."

جکسون می‌گوید: "برای مقابله با این حمله باید کاربران به تمامی نامه‌های الکترونیکی که از بانک‌ها برای آنها ارسال می‌شود بدگمان باشند و بدون هماهنگی روی هیچ لینکی کلیک نکنند."

  • ۸۶/۰۹/۲۷

نظرات  (۱)

دمش گرم!! این بانک ها هز ما نزول می گیرند!!!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">