خودکفایی 70 درصدی در تولید سامانههای امنیتی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید نرم افزار و سامانه های امنیتی به حدود 70 درصد خودکفایی دست یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، 'رضا تقی پور' در گفت وگویی افزود: در بخش سخت افزار نیز به دلیل تنوع زیاد و پیچیدگی های این تجهیزات بیش از 51 درصد به خودکفایی رسیده ایم.
وی تصریح کرد: با وجود شرکت های قوی و دانش بنیان در کشورمان، بسیاری از نرم افزارها که جنبه امنیتی هم دارند در داخل کشور تولید می شوند و شرکت های زیادی هم وجود دارند که در زمینه بدافزار و حتی سامانه های امنیتی برای شبکه های مخابراتی و فناوری اطلاعات فعالیت می کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره پیشرفت های کشورمان در حوزه سخت افزار نیز خاطرنشان کرد: در صنایع موسوم به 'هایتک' مانند تهیه آنتن، دکل، کانکس و ... که از فناوری سطح متوسط برخوردار هستند، فعالیت گسترده ای داریم.
وی گفت: در این رابطه هم به اپراتورها تکلیف شده تا از تجهیزات ساخت داخل استفاده کنند.
تقی پور در ادامه یادآور شد: تولید بعضی تجهیزات ویژه در دنیا با چالش روبرو است و برای تولید آنها غیر از توان فنی، مدیریت حجم و اقتصادی بودن آن هم ملاک است.
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز برخی تجهیزات در داخل کشور تولید نمی شوند بدان معنی نیست که صنعتگران ما فاقد دانش فنی هستند بلکه حجم بازار، سرعت تغییرات و توجیه اقتصادی اجازه این کار را نمی دهد.وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از این گفت وگو از صادرات محصولات نرم افزاری و امنیتی خبر داد و گفت: بسیاری از شرکت های دانش بنیان کشورمان به این توانایی رسیده اند که ضمن تامین نیاز داخل، محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنند و این موضوع از جمله افتخارات ما محسوب می شود.
تقی پور افزود: صادرات خدمات در این حوزه نمود بیشتری دارد که می توان در این زمینه خدمات بیلینگ، صدور صورتحساب و توزیع آنها، جمع آوری درآمد و مقابله با سرقت در شبکه را نام برد.
وی گفت: این موارد در زمره سامانه های مهمی هستند که در داخل کشور تولید و در دیگر کشورها مورد استفاده قرار می گیرند.
- ۹۰/۰۹/۰۱