ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

درآمد دفاتر ICT روستایی تکذیب شد

| سه شنبه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۰، ۰۲:۴۹ ب.ظ | ۰ نظر

عضو کمیته ICT روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی موضوع کاهش ساعت کاری دفاتر را رد کرد و گفت: اعداد و ارقامی که به عنوان میانگین درآمد دفاتر از سوی مسئولان عنوان می‌شود، صحت ندارد.

به گزارش فارس، بالا رفتن داد و فغان دفترداران ict روستایی، چندی پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را به مجلس کشاند.

قضیه از آن جا آب خورد که یکی از نمایندگان مجلس با انتقاد از بی‌توجهی وزارت ارتباطات به دفاتر روستایی، از وزیر در خصوص کاهش درآمد دفاتر ict روستایی و کاهش ساعات کار دفاتر از 8 ساعت به 3 ساعت توضیح خواست.

تقی پور برای شفاف سازی این ابهام، به آمارهای وزارت خانه‌ای خود مبنی بر افزایش درآمد دفاتر در سال جاری نسبت به سال گذشته، استناد کرد و گفت: همچنین ساعات کار دفاتر نیز کاهش نیافته است.؛

نماینده پرسش گر، آمارهای وزیر را اشتباه خواند و به این ترتیب تقی پور با مهلت 15 روزه‌ برای تهیه آمارهای محکمه پسند، راهی وزارت‌خانه شد.
*ساعت کاری دفاتر کاهش نیافته است
اکبر آسیایی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، در خصوص ابهام مطرح شده مبنی بر کاهش ساعت کاری دفاتر از 8 به 3 ساعت، اظهار داشت: ساعت کاری دفاتر کاهش پیدا نکرده و از ساعت 8 صبح تا 4 (گاهی تا 5 بعد از ظهر) دفاتر مشغول کار هستند و گاهی اوقات فعالیت دفاتر از 8 ساعت کاری نیز بیشتر می‌شود.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی ادامه داد: اما کارمزد دفاتر، در حد کارمزد 2 تا 3 ساعت کار است و شاید برداشت از کاهش ساعت کار دفاتر به 3 ساعت، این چنین بوده است.

نماینده ict روستایی در استان بوشهر افزود: بنا بر این ساعت کار دفاتر حداقل 8 ساعت کاری است؛ زیرا در برخی کارها مانند کارهای بانکی دفاتر، باید طبق ساعت اعلام شده به مشتری سرویس‌دهی انجام شود.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی اظهار داشت: علیرغم اینکه منابع مالی بسیاری در سطح روستا جذب شده، اما متاسفانه توجه چندانی به دفاتر نمی‌شود؛ برای مثال گفته شده که دو درصد از منابع به حساب دفاتر واریز می‌شود که این دو درصد نیز قابل توجه نیست.

آسیایی زاده توضیح داد: برای مثال در سطح یک روستا که کوچک است و ظرفیت محدودی دارد، باید 200 میلیون تومان منابع جذب کنیم تا کارمزد دفاتر حدود 300 هزار تومان شود.

وی ادامه داد: این در حالی است که میانگین درآمدی که روستا‌ها جذب می‌‌کنند، حدود 80 تا 100 میلیون تومان است.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی اظهار داشت: برای مثال در یک روستا با 200 خانوار جمعیت، قدرت پس‌انداز خانواده حداکثر یک میلیون تومان است و جذب 200 میلیون تومان منابع بسیار سخت است.
*گلایه یک کارگزار روستایی از برگزاری سالانه همایش‌ ict روستایی
وی در ادامه این گفت‌وگو با اشاره به برگزاری دومین همایش ict روستایی از سوی وزارت ارتباطات، گفت: هر ساله همایش‌هایی با موضوع دفاتر ict روستایی توسط وزارت ارتباطات برگزار می‌شود و در این همایش‌ها، همواره آمارهای غیر واقعی از مبلغ درآمد دفاتر مطرح می‌شود و رقم‌های 400 هزار تومان و 500 هزار تومان به عنوان میانگین درآمد دفاتر روستایی اعلام می‌شود.

نماینده ict روستایی در استان بوشهر اظهار داشت: اما زمانی که نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که در آن همایش در واقع دفاتر نمونه هر استان انتخاب و معرفی شده‌اند.

وی گفت: اما همین دفاتر نمونه، از دید دفاتر ict روستایی، دفاتر بد (با درآمد بد) محسوب می‌شوند و سایر دفاتر روستا نیز دفاتر بدتر محسوب می‌شوند.
*ادعای مسئولان در 430 هزار تومان دفاتر ict روستایی، درآمد اسمی است
آسیایی زاده توضیح داد: دفاتری که به عنوان دفتر نمونه معرفی‌ می‌شوند، به علت اینکه میانگین موجودی صندوق بالا دارند، می‌توانند درآمد 500 هزار تومان یا 600 هزار تومان داشته باشند؛ اما این 500 یا 600 هزار تومان درآمد دفتر است و نه سود خالص دفتر.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی اظهار داشت: اگر درآمد را از هزینه‌های دفتر کم کنیم؛ سود 100 هزار تومان در ماه برای دفتر باقی می ماند که این سود، برای یک کارگزار با یک مدیر دفتر که بخواهد با به کارگیری پرسنل دفتر را اداره کند، توجیه اقتصادی ندارد.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی اظهار داشت: با توجه به اینکه در استان بوشهر وضعیت اقتصادی مردم نسبت به استان‌های دیگر بهتر است، میانگین درآمد دفاتر ict استان بوشهر از پست 40 هزار تومان و از پست‌بانک 100 هزار تومان است.

نماینده ict روستایی در استان بوشهر ادامه داد: بنا بر این دفاتری که درآمد اسمی 600 هزار تومان یا 700 هزار تومان در ماه را دارد، در همایش‌ها معرفی می‌شوند و مسئولان مدعی می‌شوند که وقتی این دفاتر درآمد خود را به 700 هزار تومان رسانده‌اند، پس دفاتر دیگر هم می‌توانند.

آسیایی زاده خاطر نشان کرد: البته باید به این نکته نیز توجه داشت که زمانی که درآمد دفتری به 700 هزار تومان در ماه رسیده است، آن دفتر حتما از حداقل 2 تا 3 نفر پرسنل در دفتر کمک می‌گیرد و به این ترتیب به هر پرسنل نیز باید حداقل 100 هزار تومان تا 200 هزار تومان در ماه پرداخت کند.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی تصریح کرد: افزایش درآمد دفاتر به معنی افزایش خدمات است؛ نه به معنی افزایش سود دفاتر.

وی ادامه داد: به عبارتی دفتری با درآمد پایین، سود 100 هزار تومانی خواهد داشت و دفتری با 800 هزار تومان درآمد نیز سود 100 هزار تومانی خواهد داشت و از این بابت تفاوتی بین دفتر پر درآمد و دفتر کم درآمد نیست؛ زیرا دفتری با درآمد 800 هزار تومانی، برای ارائه خدمات مختلف که به افزایش درآمد منجر شود، باید چند پرسنل به کار گیرد و به‌ آنها حقوق پرداخت کند.
*کارمزد دفاتر همیشه با 2 ماه تاخیر پرداخت می‌شود
نماینده ict روستایی در استان بوشهر در ادامه این گفت‌وگو به مشکلات دفاتر در نحوه واریز کارمزد از سوی شرکت‌های صاحب خدمت، گفت: از سوی دیگر سهم کارمزد دفاتر از شرکت‌های صاحب خدمت از جمله مخابرات، پست و پست بانک همیشه 2 یا 3 ماه با تاخیر واریز می‌شود.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی اظهار داشت: با قطعیت اعلام می‌کنم که در حال حاضر، بیش از 70 درصد از 10 هزار دفتر ict روستایی سراسر کشور، مقروض هستند.

وی تصریح کرد: برای مثال، من هم اکنون به عنوان یکی از بهترین دفاتر از لحاظ وضعیت اقتصادی محسوب می‌شوم؛ حدود 10 میلیون برای راه‌اندازی دفتر هزینه کرده‌ام و علاوه بر پرداخت ماهیانه 200 تا 300 هزار تومان به عنوان هزینه، باید هزینه‌های تعمیر تجهیزات دفتر را نیز بپردازم.

وی ادامه داد: دولت 250 هزار تومان، در اختیار مخابرات می‌گذارد که این مبلغ بابت امکانات و تجهیزات دفتر، استهلاک، تعمیرات و اینترنت دفاتر است که شرکت مخابرات این مبلغ را به عنوان هزینه اینترنت و امکاناتی که برای دفاتر مهیا کرده، بر می‌‌دارد و چیزی از این مبلغ به دست کارگزار دفتر ict روستایی نمی‌رسد.
*دستگاه‌های خدمات دهنده از پرداخت هزینه تعمیر تجهیزات دفاتر شانه‌خالی می‌‌کنند
وی گفت: این در حالی است که پرداخت هزینه تعمیر تجهیزات دفاتر ict روستایی به استناد نامه لواسانی (رئیس کارگروه دفاتر ict روستایی در شرکت مخابرات) بر عهده شرکت‌های صاحب خدمت است.

وی توضیح داد: یکی از یارانه‌های دولت به دفاتر ict روستایی، تحویل تمامی تجهیزات مورد نیاز دفاتر به صورت رایگان است و این تجهیزات نیز هر چند وقت یک بار دچار استهلاک و تعمیراتی می‌شوند و پرداخت هزینه تعمیرات این دستگاه‌ها که اغلب ادرای و سنگین هستند، برای کارگزار دشوار است.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی اظهار داشت: در حال حاضر اجرای این دستورالعمل در استان‌های مختلف، کاملا به صورت خود مختار انجام می‌شود و در برخی استان‌ها، دستگاه‌ خدمات دهنده (مخابرات) از تعمیر یا پرداخت هزینه‌های تعمیر تجهیزات دفاتر، سر باز می‌زنند و در بیش از 70 درصد استان‌ها روال این چنین است.

نماینده ict روستایی در استان بوشهر خاطر نشان کرد: البته برخی استان‌ها نیز، این دستورالعمل را اجرا می‌کنند و برای مثال در استان یزد، به جای اینکه قبول تعمیر تجهیزات، از طرف شرکت مخابرات استان، ماهیانه 50 هزار تومان برای این منظور به هر دفتر پرداخت می‌شود.
*مسولان به دفاتر ict روستایی افتخار می‌کنند؛ اما گوش شنیدن مشکلات را ندارند
آسیایی زاده با اشاره به اینکه پروژه دفاتر ict روستایی از آغاز راه اندازی تاکنون، موفق و برای دولت مایه افتخار بوده است، گفت: اما مسئولان هیچ گاه از کارگزاران دفاتر صحبتی نکردند و هیچ گاه نپرسیدند که آیا 10 هزار کارگزار 10 هزار دفتر ict روستایی در سراسر کشور از وضعیت خود راضی هستند یا خیر.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی افزود: متاسفانه مسئولان وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات به عنوان متولیان پروژه دفاتر ict روستایی در آخرین اظهار نظر‌های خود، میانگین رقم درآمد دفاتر را 430 هزار تومان اعلام کرده‌اند؛ اما اگر به واقع این رقم صحیح است، پس چرا دفاتر نمی‌توانند حداقل حق بیمه خود را به صورت آزاد پرداخت کنند؟

نماینده ict روستایی در استان بوشهر اضافه کرد: اغلب کارگزاران دفاتر بیمه نیستند و از هیچ تسهیلات ارزان‌ یا عیدی کارگران برخوردار نیستند.
*برخی قرارداد‌ها در نیمه‌راه، به ضرر دفاتر تغییر می‌کنند
وی ادامه داد: همچنین قراردادهای دیگری نیز ثبت شده و بلاتکلیف مانده است؛ مانند تلفن راه دور که قرار شد به صورت صد در صدی در اختیار دفاتر ict روستایی قرار گیرد.

عضو کمیته ict روستایی کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی افزود: به این ترتیب ما، پیش بینی درآمد 80 هزار تومانی را از تلفن راه‌ دور کردیم و پس از حدود 2 ماه اعلام شد که قرارداد قبلی فسخ شده و در خصوص تلفن راه دور باید با قرارداد جدید، کار ادامه یابد.

وی ادامه داد: بر اساس قرارداد جدید نیز، 50 درصد درآمد تلفن‌های راه دور سهم مخابرات است و از 50 درصد باقی مانده نیز، پس از کسر مالیات و حسن انجام کار، حدود 30 درصد باقی می‌ماند؛ این در حالی است که یک دفتر برای یک تلفن راه دور باید یک کابین (حدود 2 میلیون تومان) و یک دستگاه ( به قیمت حدود 300 هزار تومان تا 400 هزار تومان) خریداری کرده‌ام و باید نزدیک به یک سال منتظر باشم که از سهم 30 هزار تومانی درآمد 100 هزار تومان در ماهانه تلفن‌‌های راه‌دور، هزینه‌ای که کرده‌ام، بازگردد.

نماینده ict روستایی در استان بوشهر تاکید کرد: به این ترتیب وزارت ارتباطات، به نحوی عمل کرده که دفاتر تمام خدمات مورد نیاز روستائیان را ارائه دهند و روستائیان تامین شوند و تعهدات دولت اجرا شود؛ اما به این توجه نمی‌کنند که آیا وضعیت کارگزاران مناسب است یا خیر.

  • ۹۰/۰۶/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">