ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ابوالقاسم رجبی* - اتحادیه بین‌المللی مخابرات پیش‌نویس حداقل عملکرد فنی نسل پنجم موبایل یا IMT-2020 را با هدف ایمنی، اتکاپذیری و انعطاف بیشتر در عرضه خدمات متنوع که در سه سناریوی زیر قابل تقسیم است، منتشر کرد:

1. بهبود پهنای باند موبایل(eMBB)

2. ایمنی قوی و ارتباطات با تاخیر پایین(URLLC)

3. ارتباطات ماشین‌گونه عظیم(mMTC)

این الزامات به این منظور طراحی نشده‌اند که گستره کامل قابلیت‌ها یا عملکردی که نسل پنجم خواهد داشت را مشخص کنند و قرار نیست که نحوه عملکرد آنها در پیاده‌سازی در شرایط واقعی را هم توصیف کنند.

نرخ انتقال داده حداکثر در شرایط ایده‌آل برای یک ایستگاه موبایل حداقل: در سرعت دانلود ۲۰ گیگابیت بر ثانیه و آپلود ۱۰ گیگابیت برثانیه تعیین شده است.

نرخ انتقال داده برای تجربه کاربری در محیط آزمایشی نقاط شهری متراکم(eMBB): سرعت دانلود ۱۰۰مگابیت برثانیه و سرعت آپلود ۵۰ مگابیت بر ثانیه است.

تاخیر سمت کاربر، (به معنای زمانی که در یک شبکه رادیویی طول می‌کشد که یک بسته داده از فرستنده ارسال شده و توسط گیرنده دریافت شود در واحد میلی‌ثانیه) در واحد میلی‌ثانیه در نقاط شهری متراکم چهار میلی‌ثانیه و در نقاط نامتراکم یک میلی‌ثانیه خواهد بود.

تاخیر پنل کنترل(زمانی که صرف می‌شود که وسیله ارتباطی از حالت کمترین مصرف انرژی به تبادل مستمر داده بپردازد ) حداقل باید ۲۰ میلی‌ثانیه باشد که هدف انگیزشی بهتر آن ۱۰ میلی‌ثانیه است.

از نظر تراکم ارتباطات هر سلول باید طوری باشد که بتواند کیفیت خدمات را به حداقل یک میلیون وسیله در هر کیلومتر مربع عرضه کند. این ویژگی با هدف فراهم آوردن امکان دسترسی قابل اطمینان به شبکه برای ارتباطات عظیم ماشین به ماشین از قبیل حسگرهای اینترنت چیزها که در محیط‌های شهری تعبیه شده، گنجانده شده است.

از نظر طیف ارتباطی پهنای باند حداقل ۱۰۰ مگاهرتز تا ۱ گیگاهرتز و اگر ممکن باشد باندهای فرکانسی بالاتر(بالای شش گیگاهرتز ) استفاده خواهد شد.

لازم به تاکید است که این‌ها همه در حد پیش‌نویس است و ممکن است تا نوامبر سال ۲۰۱۷ که استاندارد نسل پنجم از سمت اتحادیه بین‌المللی مخابرات تایید شود، این حداقل‌ها تغییرات زیادی به خود ببینند.

به نظر می‌رسد که اینترنت چیزها و تجربه کاربری کاربران در نسل پنجم ارتباطات موبایلی مورد توجه اتحادیه بین‌المللی مخابرات قرار گرفته است. زیرا در هر سلول در هر کیلومتر مربع باید حداقل یک میلیون تجهیزات از طریق این شبکه اینترنت متصل شوند. در حالی که در نسل چهارم موبایل تنها پهنای باند عرضه شده از سمت اپراتورهای مخابراتی برای احراز شرایط نسل چهارم کفایت می‌کرد در نسل پنجم موبایل برای اولین بار تجربه کاربری لحاظ شده است و باید کاربر در یک شبکه که یک میلیون گره دیگر هم به خادم متصل هستند حداقل سرعت ۱۰۰ مگابیت برثانیه را دریافت کند. از این نظر نسل پنجم ارتباطات یک پیشرفت بسیار عمیق نسبت به نسل چهارم ارتباطات محسوب می‌شود. همچنین کاهش مصرف انرژی در سمت اپراتورها در این پیش‌نویس مورد تاکید قرار گرفته در حالی که این معیار در نسل‌های قبلی لحاظ نشده بود.

* پژوهشگر حوزه سیاست‌گذاری فناوری اطلاعات و ارتباطات

(منبع:عصرارتباط)

  • ۹۵/۱۲/۲۵

نسل 5

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">