ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

دستاورد تکفا قابل دفاع نیست

| يكشنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۸۵، ۰۳:۰۷ ب.ظ | ۰ نظر

طرح توسعه و کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات (تکفا) به عنوان اولین تجربه ملی بد نبود و توانست در رابطه با اهمیت IT در کشور جرقه‌‏ای ایجاد کند.

مهندس حسین طالبی ، مدیر IT شرکت ملی نفت ، در گفت و گو با خبرنگار ایلنا ، در خصوص کارآمدی طرح تکفا ، اظهار داشت: آن طور که انتظار می‌‏رفت طرح تکفا نتیجه مطلوبی در بر نداشت ، چرا که هزینه‌‏ها بدون برنامه‌‏ریزی و دستاورد مشخصی مصرف شد.

وی ، با بیان این که تکلیف دستگاه‌‏ها و سازمان‌‏ها برای پروژه‌‏های تکفا مشخص نبود ، گفت: اکثر هزینه‌‏ها صرف خرید امکانات، تولید سیستم و نرم‌‏افزار شد ، البته این طرح تنها به عنوان برنامه جامع مدیران خوب بود.

مهندس طالبی ، با اشاره به مدیریت اجرای طرح تکفا ، تصریح کرد: توزیع بودجه تکفا به طور مناسب به شرکت‌‏ها اختصاص نیافت.

وی ، با بیان این که بودجه اختصاص یافته به طرح تکفا رقم قابل توجهی بود و علاوه بر آن نیز دستگاه‌‏ها از محل درآمدهای خود نیز درصدی را به پروژه‌‏هایIT اختصاص دادند ، تاکید کرد: دستاورد تکفا چشم‌‏گیر و قابل دفاع نیست.

مدیر IT شرکت ملی نفت ، با اشاره به تکفا به عنوان تجربه اول پروژه‌‏های جامع IT در کشور ، خاطرنشان کرد: باید به جای ترزیق پول به شرکت‌‏های خصوصی و دولتی ، تدابیری اندیشیده شود که این شرکت‌‏ها و سازمان‌‏ها کارآفرین شده و پروژه‌‏ها را به قرارداد تبدیل کنند.

عضو شورای عالی انفورماتیک ، با بیان این که کارفرمایان ما آمادگی لازم را از بعد استفاده از منابع مالی تکفا نداشتند ، اظهار داشت: طرح تکفا طرح کاربردی بود که طی آن به تولید نرم‌‏افزار ، تولید خدمات و تولید فناوری اطلاعات در کشور بها داده نشد.

وی ، افزود: طرح تکفا بیشتر به توسعه کمی و کاربرد IT پرداخت که این نوع طرح‌‏ها بیشتر به رواج مصرف‌‏گرایی و واردات IT دامن

می‌‏زنند.

مهندس طالبی ، با بیان این که مدیریت صحیح مدیریتی است که بتواند امکانات داخلی را در بخش تخصصی IT ایجاد کرده و ارزش افزوده بالایی ایجاد کند ، تصریح کرد: ادامه طرح تکفا در فازهای بعدی کاربردی نیست ، چرا که نگرش این طرح باید عوض شود.

وی ، افزود: تکفا نباید به رویکرد کاربردی توجه کرده و باید پتانسیل داخلی را به کار گیرد.

مهندس طالبی ، با بیان این که افزایش ظرفیت و تخصص‌‏ها نیاز به نیروی متخصص 10 برابر فعلی دارد ، خاطرنشان کرد: وزارت نفت از بودجه تکفا استفاده نکرد و پروژه‌‏های نرم‌‏افزاری بزرگی را با متخصصان داخلی در جهت حمایت از تولید‌‏کنندگان داخلی به اتمام رساند.

  • ۸۵/۰۲/۲۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">