دولت به کنسرسیوم IT ایران و افغانستان بدهکار است
پروژههای ICT که افغانها کارفرمای آن بودند را تسویهحساب کردهایم اما هنوز برای پروژههایی که با کمک دولت ایران در افغانستان اجرا شده است و علیرغم اتمام آنها هیچگونه پرداختی از سوی دولت صورت نگرفته است.
محمد ثروتی - عضو هیات مدیره کنسرسیوم IT ایران و افغانستان - در گفتوگو با ایسنا)، با بیان این مطلب گفت: این کنسرسیوم در افغانستان سه پروژه نرمافزاری را از محل کمکهای ایران به افغانستان با موفقیت به انجام رسانده است که حتی دوره پشتیبانی آنها هم به اتمام رسیده است اما با گذشت بیش از یک سال تاکنون هیچگونه پرداختی از سوی دولت بابت این پروژهها صورت نگرفته است و ما مجبور شدیم با هزینه خودمان آنها را تحویل کارفرمای افغانی بدهیم.
او ادامه داد: این در حالی است که ما در چند ماه اخیر پروژههایی را برای خود دولت و یا بخش خصوصی افغانستان انجام دادهایم که موفق شدهایم کل مبلغ پروژه را از آنها دریافت کنیم.
ثروتی درباره پروژههای انجام شده در افغانستان گفت: این کنسرسیوم که از 37 شرکت خصوصی ایرانی متشکل است تاکنون در سه وزارتخانه عدلیه، مالیه و صحت پروژههای نرمافزاری به ارزشی بیش از 300 هزار دلار به انجام رسانده است که مورد استقبال افغانها هم قرار گرفته است و اگر حمایت دولت ایران در موعد مقرر خود انجام میشد این امکان وجود داشت تا پروژههای دیگری نیز بازاریابی شده و اجرا شود اما متاسفانه بسیاری از این فرصتها از دست رفت.
ثروتی ضمن اشاره به تعدادی از این پروژهها گفت: طراحی و راهاندازی سیستم رایگیری الکترونیکی و حضور و غیاب نمایندگان پارلمان افغانستان، سیستم مکانیزه بازنشستگی کل این کشور، بازیهای تلویزیونی، محصولات و بستههای نرمافزاری متعدد کاربردی مانند نرمافزارهای اداری و مالی، برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت و بلندمدت، سمینارها و کارگاههای تخصصی و سایر خدمات فنی و مهندسی از جمله پروژههایی است که برای آنها بازاریابیهای خوبی صورت گرفته است و برای تعدادی از آنها منتظر پاسخ افغانها هستیم تا کار را آغاز کنیم.
ثروتی با گلایه از مدیریت ستاد بازسازی افغانستان در ایران در تصریح کرد: دوستانی که آنجا هستند گویی آگاهی زیادی از کاربردهای فراوان ICT و نقشی که این فنآوری میتواند در توسعه کشوری مانند افغانستان داشته باشد ندارند، ضمن این که از توانمندیهای شرکتهای ایرانی نیز بیاطلاع هستند و با همه اینها از مشاوره افراد متبحر و کارشناس نیز در این حوزه استفاده نمیکنند.
به گفته او آنها همچنین از این واقعیت غافل هستند که ایران و افغانستان به دلیل همجواری و وجود ساختارهای اداری و بوروکراتیک شبیه هم چقدر میتوانند در فنآوری اطلاعات و ارتباطات همکاری نزدیک داشته باشند.
این عضو هیات مدیره کنسرسیوم ایران و افغانستان با اشاره به فعالیت سایر کشورهای خارجی مانند آمریکا، آلمان، فرانسه، کانادا، پاکستان، هند و حتی امارات و عربستان در افغانستان گفت: اکثر کشورهای خارجی که در افغانستان فعالیت تجاری و اقتصادی دارند از ابزار ICT به عنوان یکی از مهمترین ابزارهایی که میتواند در کوتاه مدت و بلند مدت به سود مردم افغانستان باشد و در عین حال ارتباط آنها را با این کشور حفظ کند نگاه میکنند و حمایتهایی زیادی را از شرکتهای خودشان برای کار در افغانستان در بخش فنآوری اطلاعات و ارتباطات انجام میدهند و تاکنون نیز در خیلی از وزارتخانهها و ولایات این کشور پروژههایی متعددی را به انجام رساندهاند.
مدیر فنی و هماهنگی این کنسرسیوم افزود: در حال حاضر ما تنها مجموعه ICT ایرانی فعال در افغانستان هستیم و معتقدیم که بازار این کشور پتانسیلهای بسیار خوبی دارد که میتواند مورد توجه ما قرار گیرد. ضمن این که افغانها هم در این چند وقت به ما اعتماد و اعتقاد لازم را پیدا کردهاند و امکان اجرای پروژههای بزرگتر و کاربردیتر به خوبی وجود دارد و میتوانیم اگر حمایتهای دولتی انجام شود سهم مناسبی از این بازار را برای شرکتهای ایرانی به دست آوریم.
- ۸۷/۱۱/۱۲