راز یک حمایت یکصدا
زهرا میرخانی - روزی نیست در کشور شاهد جدال و بگومگو میان مسوولان سه قوه قضاییه، مجریه و مقننه پیرامون مسایل فضای مجازی و مواردی همچون شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیکی، فیلترینگ و غیره نباشیم.
در این میان بعضا شاهد اظهارات تند و گزندهای هم در شبکههای اجتماعی و رسانهها میان مسوولان هستیم و گاه شدت اختلافات حتی بهاندازهای بالا میگیرد که احساس میشود بحث بین مسوولان دو کشور انجام میشود و نه مسوولان یک کشور!
اما با وجود انبوه اختلافات میان مسوولان پیرامون فضای سایبری، نقطهای در این میان وجود دارد که نه تنها مسوولان در آن هیچ موازیکاری و تناقض و ناهماهنگی با یکدیگر ندارند بلکه همصدا و هماهنگ و به شکل واحد از آن حمایت میکنند. به نحوی که حتی گاه شاهد نوعی رقابت و مسابقه در حمایت نیز هستیم و آن نقطه جایی نیست جز کسبوکارهای موسوم به اینترنتی و شرکتهای استارتآپی!
شاید ذکر مصادیقی به روشنتر شدن منظورمان از این یادداشت بیشتر کمک کند؛ چندی پیش معاونت حقوقی ریاستجمهوری مصوبهای ابلاغ کرد که در آن شکایت از کسبوکارهای اینترنتی و استارتآپها را ممنوع کرد. مدت کوتاهی از این مصوبه نگذشته بود که دادستان کل کشور هم شکایت از تاکسیهای اینترنتی را ممنوع کرد. به این موارد حمایتهای مالی و غیرمالی و تسهیلاتی گسترده معاونت علمی ریاستجمهوری، وزارت ارتباطات و حتی بخشهایی همچون اتاق بازرگانی و امثالهم را نیز اضافه کنید.
اگر خاطرتان باشد چندی پیش و در حالی که فقط زمزمههای سهمیهبندی سوخت مطرح شده بود اعضای کمیسیون صنایع مجلس هم بهسرعت وارد عمل شده و راهکارهای تخصیص سوخت به تاکسیهای اینترنتی را در دستور کار قرار دادند. پس اگرچه در یک سو شاهد جنگ و جدل بیسابقه هستیم اما در سوی دیگر این ماجرا شاهد انبوه حمایتهای نامحدود و بیحد از کسبوکارهای اینترنتی هستیم.
گرچه استارتآپها و کسبوکارهای اینترنتی نیاز جامعه امروز محسوب میشوند اما اینکه راز حمایت هماهنگ و یکدست از آنها چیست، محل سوال است و سوال مهمتر اینکه چرا در خصوص مسایل مهمتر و ریشهایتر همچون وضعیت شرکتهای حوزه آیسیتی که مشکلات قدیمی همچون مسایل بیمهای و مالیاتی دارند، یا بسیاری از طرحها و سامانههایی که اتفاقا ایجاد شفافیت هم میکنند این هماهنگی و حمایت یکصدا و قدرتمند وجود ندارد؟!(منبع:عصرارتباط)