راهاندازی تور مجازی موزه فرش ایران
پروژه تور مجازی موزه فرش ایران به همت معاونت فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به پایان رسید.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاونت فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در قالب پروژه بزرگ "ای ایران" تمام جاذبههای این سرزمین کهن را در قالب انیمیشن سه بعدی در میآورد.
حمید رضایی، مسئول پروژه "ای ایران" اظهار داشت: در این مجموعه تمام جاذبههای فرهنگی، گردشگری، طبیعی، تاریخی در قالب نرمافزارهای سه بعدی تهیه میشود.
وی افزود: هم اکنون پروژه استان تهران در دست انجام است و تور مجازی موزههای این استان تیر امسال به بهرهبرداری میرسد.
رضایی هدف از ارائه این طرح را معرفی جاذبه ایران برای همه مردم دنیا دانست و خاطرنشان کرد: در این آثار هر فرد در هر کجا از دنیا میتواند از آثار متنوع سرزمین ایران دیدن کند.
وی افزود: همچنین این نرمافزار امکان معرفی ایران زمین و جاذبههایش را به کسانی که امکان حضور در ایران را ندارند را داده و آنها را ترغیب به دیدن کشورمان میکند.
رضایی گفت: در حال حاضر مجموعه 3 بعدی مجموعه فرهنگی ـ تاریخی نیاوران، سعدآباد و موزه فرش به 5 زبان زنده دنیا یعنی آلمانی، فرانسوی، انگلیسی، عربی و فارسی آماده شده است.
وی درباره تور مجازی موزه فرش اظهار داشت: در این تور تمام مشخصات قالی ایرانی و مناطقی که قالی در آن بافته میشود و همچنین چگونگی آموزش آن در مناطق مختلف ایران گنجانده شده است.
رضایی ادامه داد: همچنین در تور 210 فرش از موزه فرش با اطلاعات کامل تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی نیز به صورت انیمیشن هوشمند درآمده است.
رضایی در تعریف تور گفت: تور مجازی عبارتند از ترکیبی از تصاویر، نماهای 3 بعدی، نماهای پانوراما (360 درجه)، ویدئو، صوت و ... که یک فضای حقیقی را مدل سازی کرده و به کاربر امکان میدهد که در این فضا به صورت مجازی به گشت و گذار بپردازد و از محیط مجازی اطلاعات مورد نظر خود را کسب کنند.
وی با اشاره به این که برای تولید یک تور مجازی از روشهای مختلفی می توان استفاده کرد، اظهار داشت: مهم ترین جزء تورهای مجازی نماهای پانوروما است. برای تولید نماهای پانوراما میتوان از نرمافزارهای اتصال عکس استفاده کرد. به این ترتیب که عکاس به وسیله یک دوربین ساده یک سری عکس از یک نقطه ثابت تهیه کرده و توسط نرمافزارهای متصل کننده این تصاویر را به یک تصویر 360 درجه تبدیل میکند.
وی در ادامه افزود: تصاویر تولید شده از محیط باید به وسیله ابزاری به اطلاعات محیط مرتبط شود. برای این کار از نرمافزارهایی همچون Adobe flash و JAVA applets استفاده میشود. همچنین نرمافزاری برای تولید تور مجازی (سیستم مولد تور مجازی) ایجاد شده که امکان تولید و به روز رسانی تور مجازی را بدونه استفاده از نرمافزارهای پیچیده فراهم میکند.
مسئول پروژه ملی"تور مجازی ای ایران" هدف از از ارائه این طرح را معرفی جاذبه ایران برای همه مردم دنیا دانست و خاطرنشان کرد: در این آثار هر فرد در هر کجا از دنیا میتواند از آثار متنوع سرزمین ایران دیدن کند.همچنین این تور می تواند یک اثر بینالملی پژوهشی برای محققان و دانشمندانی باشند که می خواهند اطلاعات اولیه و درست یک کشور را برای تحقیقات میدانی خود انتخاب کنند.
وی در ادامه درباره کاربردهای دیگر تور مجازی گفت : کاربرد بسیار گسترده در صنعت توریسم و گردشگری، کاربرد بسیار گسترده در زمینه صنایع خودرو سازی و تولید قطعات، کاربرد بسیار گسترده در زمینه ساخت جلوههای ویژه فیلم، کاربرد گسترده در زمینه مدیریت منابع از راه دور، کاربرد گسترده در زمینه مطالعات جغرافیایی، کاربرد گسترده در جهت بهینه اداره کردن دولت الکترونیک و ... از جمله فواید تور مجازی به شمار میآید.
رضایی در پایان جوانان مشتاق و با اطلاع را به کمک خواند و گفت: در سایت www.mehregaan.com تمام اطلاعات ریز مربوط به این پروژه فرهنگی - تاریخی به زبان قرار گرفته است و تمام مشتاقانی که دغدغه فرهنگی این کهن سرزمین را دارند می توانند ما را برای رسیدن به اهداف مشترکمان که معرفی داشتههای فرهنگی ایران زمین است، یاری رسانند.
- ۸۷/۰۲/۱۴