رشد ICT در دولت نهم، کم نظیر بوده است
ارتباطات و فناوری اطلاعات در مدت فعالیت دولت نهم از رشد و توسعه بالایی برخوردار بوده و در مواردی ازجمله رشد 295درصدی در بخش تلفن همراه،1/29 درصدی در تلفن ثابت،163درصدی در بخش فناوری اطلاعات و پورت های دسترسی و همچنین رشد 534درصدی ICT روستایی می توان این رشد را کم نظیر توصیف کرد.
در کنار این مهم می توان از تدوین قوانین و مقررات، صدور پروانه برای اپراتورهای دوم، سوم، شرکت مخابرات ایران سهامی عام و وایمکس نیز به عنوان موارد دیگری نام برد که در دولت نهم پیگیری و بعضا به ثمر نشسته است. در مدت فعالیت دولت نهم و در دو سال اخیر بیش از 6 هزار و 113روستا از خدمات ICT برخوردار شده که این اقدام گامی مهم به سوی خدمت رسانی به نقاط روستایی و محروم کشور است.
**حرکت به سمت استقلال در صنعت مخابرات حذف وابستگی صنایع کلیدی به واردات، مهمترین دغدغه سال های دور و نزدیک مسوولان و صاحبنظران حوزه های مختلف صنعتی بوده و در این میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولی امر صنایع الکترونیک، مخابرات و فناوری اطلاعات اقدام های پیشگامانه را آغاز کرده و با توجه به نگرش دولت نهم مبنی بر گسترش عدالت و حمایت از تولیدات داخلی، کلیات سیاست های وزارت ارتباطات برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی صنایع الکترونیک، مخابرات و فناوری اطلاعات، تدوین شد.
از جمله اقدام های انجام شده در راه رسیدن به استقلال در صنعت مخابرات در دولت نهم می توان به قرارداد تولید تجهیزات 6 میلیون تلفن همراه با 6 شرکت داخلی تحت عنوان"کنسرسیوم" اشاره کرد. ممنوعیت خرید خارجی بیش از 60 قلم کالای مخابراتی در دو مرحله برای حمایت از تولیدات داخلی، الزام به اخذ تایید نمونه تا پایان سال 85، انعقاد قرارداد با دانشگاهها و سازمانهای مختلف برای تقویت توان آزمایشگاهی و همچنین زمینه سازی اجرای پروژه NGN توسط تولید کنندگان داخلی از دیگر اقدام های انجام شده در این بخش بوده است
. ** توجه خاص دولت نهم به مناطق محروم در توسعه ارتباطات با نگاهی با آمار روستاهای دارای ارتباط مخابراتی در کشور در سالهای 57 تا پایان تیر ماه 87 و با توجه با افزایش این آمار از 47 هزار و 955 روستا در سال 84 به 52 هزار و 264 روستا در تیر ماه 87 شاهد هستیم که توجه خاص دولت نهم به بخش های محروم، 5/15درصد رشد را نسبت به شهریور ماه سال 84 در ارتباط رسانی به روستاها به ارمغان آورده است. توجه به روستاها و مناطق محروم در دولت نهم در افزایش 534 درصدی آمار تعداد دفاتر ICTروستایی به وضوح قابل لمس است بطوری که تعداد آمار دفاتر ICT روستایی از 963 دفتر در سال 84 به 6 هزار و 113دفتر گام بسیار بزرگی در تحقق دولت الکترونیک است که این امر نیازمند اتصال تجهیز تمام نقاط کشور به اینترنت است.
** رشد 295 درصدی واگذاری تلفن همراه در دوران فعالیت دولت نهم در حوزه ارتباطات سیار و تلفن همراه نیز با تلاش های صورت گرفته ، با افزایش آمار تعداد مشترکان تلفن همراه از 8 میلیون و 105 هزار و 513 مشترک در سال 84 به 27 میلیون و 696 هزار و 722 مشترک در تیر ماه 87 رشد 295 درصدی را شاهد هستیم و این رشد طوری است که واگذاری تلفن همراه با ارایه سیم کارت های اعتباری و دائم به روز شده است. گفتنی است افزایش درخور توجه واگذاری ها در هنگام فعالیت دولت نهم 254 درصد رشد ضریب نفوذ تلفن همراه را نیز در پی داشته است.
در بخش تلفن همراه شهرهای تحت پوشش، 15درصد رشد را نسبت به سال 84 در دوران فعالیت دولت نهم نشان می دهد و همچنین تحت پوشش قرار دادن جاده ها در طول فعالیت دولت نهم از 2/34 درصد رشد نسبت به شهریور 84 برخوردار بوده است. بهبود کمی و کیفی ارتباط دهی شبکه در دوران فعالیت دولت نهم نیز با تسریع در نصب آنتن های BTS رشدی نزدیک به 190درصد را نشان می دهد بطوری که تعداد آنتن های BTS شبکه ارتباطات سیار در سال 84 از شش هزار و 562 آنتن به 15هزار و 638 آنتن افزایش یافته است.
** رشد 60 درصدی در تعداد شهرهای تحت پوشش شبکه فناروی اطلاعات کشور در بخش شبکه فناوری اطلاعات نیز توسعه و رشد چشمگیری را در دولت نهم شاهد هستیم بطوریکه شهرهای تحت پوشش شبکه فناوری اطلاعات از 716 شهر در شهریور 84 به هزار و 144شهر در تیر ماه 87 با افزایش 428 شهر رشد 7/59 درصدی را نشان می دهد.
رشد 161درصدی در حوزه بانکداری الکترونیکی، واگذاری اینترنت به دانشگاهها از طریق فیبر نوری و اتصال بیش از پنج هزار و 844 مدرسه به شبکه ملی اینترنت، افزایش تعداد مراکز دیتا در کشور از هزار و 311 مرکز به دو هزار و 112 مرکز و رشد 6 درصدی در این حوزه و همچنین افزایش 9میلیون و دویست هزار نفر به تعداد کاربران اینترنت که رشد 5/104درصدی را نشان می دهد از دیگر توفیقات دولت نهم در عرصه فناوری اطلاعات است.
پهنای باند بین الملل نیز در دوران فعالیت دولت نهم 262 درصد رشد داشته و از 3 هزار و 510مگابیت در ثانیه به 12هزار و 734 رسیده است. همچنین تعداد پورت های دسترسی دیتا در زمان دولت نهم به رغم محدودیت های موجود 163درصد رشد را نسبت به شهریور ماه سال 84 داشته ایم.
** ارتباطات زیرساخت شرکت ارتباطات زیرساخت وظیفه برقراری ارتباط بین شهری و بین الملل تمام بهره برداران مخابراتی کشور اعم از ثابت و همراه را در بخش خصوصی و دولتی برعهده دارد، در دولت نهم این شرکت برای برقراری ارتباطات بین شهری 2 میلیون و 451 هزار پورت، برای برقراری ارتباطات بین الملل 42 هزار پورت و برای تامین اینترنت کشور ظرفیتی برابر با 41 لینک STM1 برای کاربران فراهم کرده است.
شایان ذکر است توسعه زیرساخت های ارتباطی با تکیه بر فناوری نوین در دولت نهم مورد توجه قرار گرفته و توسعه شبکه فیبر نوری از 56 هزار کیلومتر در سال 84 به 79 هزار کیلومتر در تیر ماه 87 معادل 41 درصد رشد را نشان می دهد.
- ۸۷/۰۶/۲۳