ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

روایت جرایم اینترنتی در هوش سیاه

| چهارشنبه, ۲۷ خرداد ۱۳۸۸، ۰۲:۵۲ ب.ظ | ۰ نظر

"هوش سیاه" مجموعه ای 13 قسمتی به کارگردانی "مسعود آب پرور" و تهیه کنندگی "سیدعباس فاطمی نویسی" این روزها در حال فیلمبرداری است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مجموعه "هوش سیاه"، داستان مبارزه پلیس آگاهی با جرایم رایانه‌ای است که به تخلفات گروه‌های مخرب در حوزه رایانه، نرم افزار و الکترونیک می‌پردازد.

فیلمنامه سریال هوش سیاه توسط سیما فیلم تهیه شده و قرار بود این مجموعه توسط سیما فیلم تهیه شود، اما از اواخر فروردین ماه سال جاری تولید این سریال به تهیه کنندگی سیدعباس فاطمی نویسی و کارگردانی مسعود آب پرور برای شبکه سه سیما آغاز شد.

جاده مخصوص کرج – کارخانه پارس الکتریک و مجموعه ای که در حال فیلمبرداری هستند. این بخشی از جزئیات پشت صحنه یکی از لوکیشن های سریال هوش سیاه است که این روزها در تهران به کارگردانی مسعود آب پرور و تهیه کنندگی سیدعباس فاطمی نویسی برای شبکه سه سیما تولید می شود که البته هم اکنون در موزه پول فیلمبرداری خود را ادامه می دهد.

وارد کارخانه پارس الکتریک می شویم در سمت راست سالنی قرار دارد که به همت عوامل طراح دکور رنگ و بوی اداره آگاهی را به خود گرفته است.

در قسمتی صدای دوربین، صدا، حرکت سکانسی از این سریال را رقم می زد که حسین یاری در نقش سرگرد احمدی در حال گفت و گو با همکارش افشین کتانچی در نقش حسام شریفی است. حسین یاری با همان جسارت و بازی های به یاد ماندنی اینبار در نقش پلیس ظاهر شده و برای نخستین بار در چنین نقشی بازی می کند. مسعود آب پرور در حال بررسی صحنه های فیلمبرداری شده است و فاطمی نویسی نیز بدنبال تهیه و فراهم آوردن امکانات مورد نیاز است و در گوشه ای دیگر طراح و مجری گریم در حال چهره نگاری بازیگران است و صدابرداران نیز خود را برای سکانس بعد مهیا می کنند.

"شهره فهیمی" دستیار کراگردان و برنامه ریز در حال بررسی و اجرای دقیق پلان ها است. وی، در مورد مجموعه هوش سیاه گفت: دکوپاژ غیرتکراری از ویژگی های "هوش سیاه" است.

فهیمی، افزود: من با کارگردان های مختلفی کار کرده ام ولی دکوپاژ غیرتکراری برای هر سکانس شاخصه کار "مسعود آب پرور" کارگردان این سریال است که تقریبا در این سال های تجربه کاری کمتر دیده ام.

به گفته وی، در 500 سکانس این مجموعه، یک دکوپاژ تکراری دیده نمی شود.

این دستیار کارگردان و برنامه ریز، اظهار داشت: یکی از شاخصه های فیلمبرداری این مجموعه،‌ فیلمبرداری دوربین رو دست است که در یک کار پلیسی کمک خیلی زیادی می کند.

فهیمی، با بیان اینکه راش هایی که همزمان مونتاژ می شود با ریتم خوب و درست برگزار می شود، افزود: بیننده با دیدن این مجموعه خسته نمی شود.

وی، موضوع مجموعه تلویزیونی "هوش سیاه" را نو و به روز دانست و خاطر نشان کرد: من تابحال هشت کار پلیسی داشتم اما این اولین اثری است که بصورت جدی به جرایم رایانه ای و اینترنتی می پردازد.

این دستیار کارگردان و برنامه ریز، با اشاره به افزایش جرایم رایانه ای در کشور، ساخت چنین سریال هایی را بسیار ضروری دانست.

وی، با بیان اینکه آگاهی و اطلاعات خانواده ها از اینگونه جرایم کم است، یادآور شد: این مجموعه با 9 قصه مستقل به این موضوع می پردازد.

به گفته فهیمی، برای ساخت این سریال جلسات متعددی با کارشناس نظامی پروژه سرهنگ شمس آبادی برگزار شده است تا بیشتر با واقعیت نزدیک باشد.

فهیمی با بیان اینکه دایره پیشگیری از جرایم رایانه ای در آگاهی وجود دارد، افزود: نویسندگان فیلمنامه "هوش سیاه" را نوشتند و آرش قادری آن را براساس تحقیقات زیادی بازنویسی کرد، سپس مسعود آب پرور نیز یک بار بازنویسی مجدد کرد و از نظرات کارشناس نیروی انتظامی استفاده شده است.

"علیرضا حق شناس" که در این مجموعه نقش یک سرباز وظیفه را بازی می کند و در لباس نیروی انتظامی ظاهر شده است، گفت: این مجموعه مشکلات جامعه را به تصویر کشیده است

وی، اظهار داشت: هر داستان این مجموعه، دقیقا مشکلات روز جامعه در ارتباط با جرایم اینترنتی است و این فیلم می تواند در آگاه سازی مردم و خانواده ها بسیار موثر باشد.

حق شناس، در خصوص نقش خود در سریال "هوش سیاه"، اظهار داشت: من نقش یک سرباز وظیفه را بازی می کنم که آدم شوخ طبعی است و در کار با کامپیوتر متخصص است.

وی، نقش مرحوم سیداحمد خمینی را نیز در فیلم یازده دقیقه و 30 ثانیه حضور به کارگردانی بهروز افخمی بازی کرده است.

"روح الله کمانی" که در گوشه ای از سالن در حال گفتگو با علیرضا حق شناس بود، درباره این مجموعه گفت: این مجموعه منطبق با واقعیت و حقیقت جامعه است.

این بازیگر، با اشاره به اینکه این مجموعه دغدغه های پلیس را به تصویر می کشد، افزود: در "هوش سیاه" برخلاف فیلم های دیگر که معمولا پلیس را بدون اشتباه نشان می دهند، این اشتباه ها اتفاق می افتد.

کتانی، در خصوص نقش خود در مجموعه "هوش سیاه" گفت: من در نقش فردی بازی می کنم که با پلیس همکاری می کند و به نوعی مغز متفکر پلیس است.

وی، یادآور شد: در واقع من نقش پلیسی را بازی می کنم که بیشتر در ساماندهی عملیات ها و دادن فکر و خط مشی به همکارانش کمک می کند.

کمانی، با ابراز خوشنودی از همکاری با مسعود آب پرور، افزود: من قرار بود در دو اثر با ایشان کار کنم که میسر نشد و خیلی خوشحالم که در مجموعه "هوش سیاه" همکاری می کنم.

این بازیگر، در خصوص نوع برخورد آب پرور با بازیگران در حین کار، گفت: ایشان موج مثبتی در گروه ایجاد می کنند و به بازیگر اهمیت می دهند و ارتباط خوبی بین کارگردان و عوامل سازنده مجموعه وجود دارد.

این بازیگر خاطر نشان کرد: یکی از ویژگی های کارگردانی "مسعود آب پرور"، این است که چند روز بعد از فیلمبرداری، پلان ها را با عوامل می بینند و این امر موجب می شود که ریتم و ضرب آهنگ فیلم را در می یابیم.

"افشین کتانچی" بازیگر نقش دستیار پلیس در این سریال نیز درباره نقش خود گفت: در این سریال در نقش سروان حسام پورهادی به ایفای نقش می پردازم.

وی افزود: شخصیت این سروان فردی نظامی است که از خصایص نظامی ها بی بهره نبوده و در عین حال فردی پر جنب و جوش و فعال و البته جذاب است. همچنین این پلیس فردی باهوش، شجاع و جسور می باشد.

بازیگر سریال آینه های نشکن خاطر نشان کرد: این سریال داستان جذابی دارد. هنگامی که فیلمنامه را خواندم به دلیل همین جذابیت برای بازی در آن تصمیم گرفتم. بعد از خواندن فیلمنامه با مسعود آب پرور درباره شخصیت مورد نظر وی صحبت کردیم و بعد از رسیدن به یک نقطه مشترک کار را آغاز کردم.

کتانچی با اشاره به اینکه کار خود را در عرصه بازیگری از سال 73 در تلویزیون آغاز کرده است، یادآور شد: اغلب در آثار تلویزیونی حضور داشتم. مساله مهم برای من بازیگری است از اینرو بازی در سینما، تلویزیون و تئاتر تفاوتی برایم ندارد. تنها مهم است که فرصت کافی برای ایفای نقش دلخواه خود را داشته باشم.

این بازیگر، ادامه داد:‌ این موقعیت در تئاتر بیش از سینما و نلویزیون فراهم است زیرا در تلویزیون و سینما با توجه به مشکلات موجود فرصت کمتری برای این مهم وجود دارد.

وی، به صراحت هوش سیاه در بیان معضلات اینترنتی اشاره کرد و گفت: همیشه محدودیت هایی در سریال های پلیسی و بخصوص جرایم اینترنتی وجود داشته که مردم نتوانسته اند آنرا لمس کنند اما در این کار تلاش شده که این ارتباط با مردم برقرار شود و مشکلات به صراحت بیان شوند.

کتانچی، افزود: در این سریال اطلاع رسانی مناسبی انجام شده است. اینکه بگوییم این سریال بد آموزی در پی خواهد داشت اشتباه است زیرا سریال هوش سیاه به اطلاع رسانی برای افرادی که از معضلات اینترنتی بی اطلاعند، می پردازند.

مجموعه تلویزیونی "هوش سیاه" در 13 قسمت 50 دقیقه ای برای شبکه سه سیما تولید می شود. مطالعات و نگارش فیلمنامه این مجموعه از سال 1386 در سیما فیلم با همکاری اداره آگاهی تهران بزرگ آغاز و پس از نگارش و بانویسی و تصویب فیلمنامه در سیمافیلم و معاونت سیما تا مرحله تولید توسط سیمافیلم دنبال شد.

با تصمیم مسئولان معاونت سیما ادامه تولید این سریال از ابتدای سال 88 به گروه فیلم و سریال شبکه سه سپرده شد و هم اکنون زیر نظر این شبکه تولید سریال ادامه دارد.

نزدیک به 150 دقیقه از سریال تصویربرداری و همزمان تدوین آن انجام شده است.

به گفته وی ، رشد روزافزون استفاده از رایانه و خدمات الکترونیک زمینه بروز جرایم در این حوزه را روز بروز بیشتر کرده و پلیس مبارزه با جرایم رایانه ای (اداره سیزدهم آگاهی) را به اتخاذ تمهیدات لازم برای پیشگیری و مقابله موثر با متخلفین عرصه رایانه، نرم افزار و الکترونیک می کشاند.

سرگرد احمدی (حسین یاری) معاون دایره پیشگیری و مبارزه با جرایم رایانه ای پلیس، همراه با دستیاران خود حسام شریفی (افشین کتانچی)، امید شهابی (روح الله کمانی) و نگار عزیزی (سودابه بیضایی) در طول مجموعه با پرونده پیچیده یک خرابکار در حوزه رایانه و الکترونیک "کامران بوریایی" (کیکاووس یاکیده) درگیر شده و به موازات آن پرونده کامران بوریایی بعضا پرونده جدیدی را مفتوح و رسیدگی می کند و این پرونده ها در همان قسمت به سرانجام رسیده و بسته می شود.

موضوعاتی که در قسمت های گوناگون به آن اشاره می شود عبارت از بلوتوث، سرقت نرم افزار، تلاش برای هک بانک و بیمه، شرکت های هرمی، دوستی های مخرب و بنیانکن اینترنتی، مزاحمت از طریق اینترنت و غیره است.

عوامل سازنده مجموعه "هوش سیاه" شامل "سیدعباس فاطمی نویسی" تهیه کننده، "مسعود آب پرور" کارگردان، "آرش قادری" بازنویس فیلمنامه، "شهره فهیمی" دستیار اول کارگردان و برنامه ریز، "هاشم گرامی" مدیر تصویربرداری، "اصغر آبگون" مدیر صدابرداری ، "حسین مجد" طراح صحنه و لباس، "داود باقری" و "سحر ضیایی" دستیاران کارگردان ، "راحله پروین نیا" منشی صحنه، "حمید ایدر"، "علیرضا مقدم منش"، "سامان عمار فطرت" و "حامد حسنودی" گروه تصویربرداری، "علی نعمتی" و "ابراهیم ایرج زاد" دستیاران صدا، "علی اسماعیلی"، "فرامرز کرامتی"، "سعید خزایی"، "بهار میرزامحمود" و "بهزاد خاشعی" دستیاران صحنه و لباس، "ارشاد فرهمندی"، "اشکان راد" و "سعیده دلیریان" مجریان گریم، شادروان "پیمان ابدی" و "علیرضا قره خانی" مدیر جلوه های ویژه میدانی، "محمد ذبیحی" مدیر جلوه هی کامپیوتری، "سیدعلی موسوی" دستیار جلوه های کامپیوتری، "محمد صنعتی" مدیر تولید، "رضا قهری" جانشین تولید، "سیدعلی حسینی" مدیر تدارکات، "مصطفی تیموری" تدارکات، علی رهبر نکوظ" تصویربردار پشت صحنه، "سمیه جعفری" عکاس، "بهرام آب پرور" تدوین و "زهره سادات فاطمی" روابط عمومی هستند.

"حسین یاری"، "کیکاووس یاکیده"،‌ "رضا آشتیانی"، "کمند امیرسلیمانی"، "افشین کتانچی"، "روح الله کمانی"، سپیده گلچین"، "سودابه بیضایی"، بهزاد خداویسی"، "رضا توکلی"، "محمد حاتمی"، "صدرالدین حجازی"، "محمدجواد طاهری"، "داریوش اسدزاده"، "کیانوش گرامی"، "سپند امیرسلیمانی"، "ارسلان قاسمی"، "علیرضا حق شناس"،‌ "سیامک قاسمی"، "بهرنگ علوی"، "مهدی ثابتیان"، "حسام راد"، "حامد صفایی"، "امیرحسین کرمانشاهی"، "الهام اسلامی"، "یعقوب باقری" و "لیلی مقیمی" بازیگران این سریال تلویزیونی هستند.

گفتنی است جمع دیگری از بازیگران چون آتیلا پسیانی، رضا رویگری در ادامه به "هوش سیاه" ملحق خواهند شد.

  • ۸۸/۰۳/۲۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">