ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اما حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در آذرماه سال جاری با اخباری نظیر قطع مکرر برق و اینترنت، تعطیلی‌ها و اختلال در شبکه شاد، اخطار درباره ظهور پدیده خالی‌فروشی اینترنتی طلا، پیگیری برای خروجی کمیته بررسی رفع فیلترینگ و

همچنین رقابت نهادهای مختلف بر سر تولی‌گری موضوع سال‌ها رها و معطل مانده رمزارزها، معامله‌گران و صرافی‌های رمرزارز همراه بود.

 

-    ۳ آذر: ابلاغ ترکیب و اختیارات کارگروه «اقتصاد دیجیتال» 
کارگروه موسوم به اقتصاد دیجیتال، نخستین بار در اوایل کار دولت شهید رییسی تشکیل شد تا با توجه به تنوع مسایل این عرصه، ظهور چالش‌ها و همچنین چابک بودن ساختار این کمیته به ریاست وزیر ارتباطات و تفویض اختیارات هیات دولت، امکان رسیدگی سریع‌تر به موضوعات عرصه اقتصاد دیجیتال را داشته باشد.
در همین رابطه سوم آذرماه اعلام شد که ترکیب و اختیارات کارگروه «اقتصاد دیجیتال» که پیشتر در دولت چهاردهم به تصویب رسیده بود برای اجرا ابلاغ شد.

 

-    ۵ آذر: آغاز تقابل بر سر تولی‌گری رمزارزها
پنجم آذرماه بود که رییس کل بانک مرکزی در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین، وعده قدیمی ‌بانک مرکزی در سال‌های قبل را تکرار و اعلام کرد، قوانین رمز پول به زودی در هیئت عالی بانک مرکزی تصویب می‌شود.
دو روز بعد معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اعلام کرد: در حال حاضر به دلیل اینکه هیچ نظارت خاصی روی صرافی‌های رمزارزی وجود ندارد، ما امنیت این صرافی‌ها را نه تأیید و نه رد می‌کنیم.
این اظهارات که پس از سال‌ها بلاتکلیفی و بی‌قانونی معاملات و صرافی‌های رمزارز انجام می‌شد، نقطه شروع تحرکات در نهادهای دیگر شد.
همزمان اما عضو هیات‌رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز اعلام کرد، مجلس به دنبال قانون‌گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال است.
دهم آذرماه مرکز ملی فضای مجازی نیز اعلام کرد در نشستی با معاونت علمی ‌رییس جمهوری، پیش‌نویس سند ساماندهی رمزارزها در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور بررسی شد.
هفدهم آذرماه اما همتی وزیر سابق اقتصاد که البته دوازدهم اسفندماه با استیضاح مجلس برکنار شد، اعلام کرد، دستورالعمل رمزارز‌ها در هیات عالی بانک مرکزی طی سه روز گذشته تهیه شد و به زودی ابلاغ می‌شود.
در نهایت اما تا فصل زمستان خبری از دستورالعمل مصوب هیات عالی بانک مرکزی نشد که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.

 

-    ۹ آذر: ممنوعیت خالی‌فروشی اینترنتی طلا
مساله عرضه و ظهور قارچ‌گونه پلتفورم‌های فروش اینترنتی که تبلیغات آن‌ها کشور را فرا گرفته بود در نهم آذرماه و با انتشار توییتی از سوی کلاهدوزان رییس سابق مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت با یک پدیده و مصوبه جدید همراه شد.
کلاهدوزان نوشته بود: «دغدغه‌هایی که اخیر در مورد فروش ‎طلا آنلاین مطرح شد؛ مهمترین ریسک در فروش طلا، ‎خالی‌فروشی است. یعنی کسب و کار پول را از مشتری دریافت می‌کند ولی طلا را در اختیار ندارد. بر اساس نامه اخیر بانک مرکزی که مورد حمایت مرکز تتا هم هست، طلای فروخته شده باید موجود و در بانک ذخیره شود.»
این موضوع که تا روزهای اخیر نیز انبوهی از مقامات و دستگاه‌های مختلف کشور را به تکاپو وادار کرده و کماکان نیز ادامه دارد، تا جایی پیش رفت که در پانزدهم بهمن‌ماه رییس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از انتقال ۱.۵ میلیون تن طلای خریداری شده توسط مردم از سکوهای اینترنتی فروش طلا به بانک‌ها خبر داد و گفت: خالی فروشی معادل اخلال در نظام اقتصادی است و با آن برخورد می‌شود.
اگرچه کماکان اخباری مبنی بر فعالیت پلتفورم‌های بدون مجوز پابرجاست و خریداران باید نسبت به خطرات مالباختگی آگاه باشند.

 

-    ۱۶ آذر: پرتاب موفق ماهواره‌های فخر ۱ و سامان
و در نهایت اینکه روز شانزدهم آذرماه نیز اعلام شد، ماهواره مخابراتی «فخر ۱» به سفارش ارتش و با مشارکت دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی و ساخته شده به همراه بلوک انتقال مداری «سامان ۱» توسط ماهواره‌بر سیمرغ در مدار قرار گرفت. (منبع:عصرارتباط)

  • ۰۴/۰۱/۰۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">