روشهای پرداخت الکترونیکی بررسی می شود
تهران- عضو شورای سیاستگزاری جشنواره تخصصی ایران بانک 2010 از بررسی کیفیت سرویس دهی بانکها به تجار، فعالان اقتصادی و مردم در این جشنواره خبر داد.
به گزارش ستادخبری جشنواره ایران بانک 2010 ، 'ابوالحسن معصومی' اظهار داشت:متوسط تراکنشهای موفق ماهانه، خودپردازهای هر بانک نسبت کارت صادره به خودپرداز، پایانه فروش و پایانه شعب بررسی خواهد شد.
وی در مورد بررسی وضعیت تراکنش بانکها به 50 نوع تراکنش بانکی اشاره کرد و افزود: دریافت وجوه توسط کارتها ، مانده گیری ، انتقال وجه، پرداخت قبوض، واریز حساب و نظایر آن از جمله عوامل ارزیابی آن به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: شاخصهایی مانند پرداخت قبوض و انتقال وجه در بررسی تراکنشها کلانتر است تا مانده گیری که به خودی خود به گسترش مبادلههای الکترونیک منجر نخواهد شد.
معصومی افزود: میزان پوشش دهی شبکه فروش بانکها و تراکنشهای الکترونیک موفق به ویژه در مورد پایانههای فروش و به کارگیری ابزارهای مناسب خدمات دهی توسط بانکها به ویژه در بحث نرم افزاری از موارد تاثیرگذار بر مطلوبیت عملکرد یک بانک است.
این کارشناس بانکی گفت: در این راستا آخرین اطلاعات از بانک مرکزی اداره انفورماتیک و اداره نظامهای پرداخت این بانک گرفته خواهد شد.
عضو شورای سیاستگزاری جشنواره تخصصی ایران بانک 2010 در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در 3، 4 سال اخیر تمام بانکها سعی بر به روز کردن تجهیزات خود کردهاند اما بخش اعظمی از تراکنشهای ناموفق مربوط به زیرساختهاست.
وی با اشاره به اینکه حجم عملیات برروی سیستم شتاب زیاد شده و به طور متوسط ماهانه 144 میلیون تراکنش انجام می شود که با احتساب آمار روزانه، این میزان به 4 هزار و 800 تراکنش میرسد، افزود: به این ترتیب هر خودپرداز به طور متوسط روزانه 225 هزار تراکنش انجام میدهد که بسیار سنگین است.
این کارشناس بانکی برای رفع این معضل تاکید کرد که بانکها باید از مخابرات پهنای باند بیشتری دریافت کنند.
وی افزود: تعریف نظام یکپارچه بین بانکی (COREBANKING) نیز در این راستا بیش از پیش برای همپوشانی بانکها و رفع نیازها ضرورت مییابد.
معصومی با بیان اینکه بانکها یکی از اضلاع مثلث تجارت الکترونیک هستند گفت: وزارت بازرگانی به صورت عام و مسوولان اقتصادی اعم از بانک مرکزی و مجموعه نظام بانکی و دیگر مسوولان ذیربط به صورت خاص باید برای ساماندهی بازرگانی بینالمللی وارد شوند حتی هنوز بانکهای عامل گشایش کننده و پرداخت کننده اعتبار زیرساختهای الکترونیکی لازم را برای ورود به عرصه تجارت الکترونیک فراهم نکردهاند.
وی افزود: صادرات و واردات در دورههای رونق و رکود باید بررسی شده و مباحث و راهکارها پیوسته مورد ارزیابی قرار بگیرند.
- ۸۹/۰۸/۰۲