رگولاتوری سرعت سنجی اینترنت را آموزش دهد
کارشناس ارشد مخابرات نحوه سنجش راندمان اتصال اینترنتی کاربران را تشریح کرد.
پیام کرباسی، کارشناس ارشد اینترنت در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن اشاره به اقدامات اخیر شرکت فناوری اطلاعات در راستای سنجش راندمان (THROUGHPUT) اتصال اینترنتی کاربران، آن را بسیار مثمرثمر ارزیابی کرد و تقویت دانش کاربران اینترنت و همچنین فرهنگ سازی در خصوص شناخت پارامترهای تاثیرگذار بر این راندمان را لازمه گسترش کاربران دانش محور دانست به نحوی که انتظار می رود هر کاربر بتواند با دقت نظر لازم، مشکلات احتمالی افت راندمان خط اینترنتی خود را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام نماید.
وی در پاسخ به این سوال که چرا نتایج آزمایش سرعت اینترنت ثابت نیست و درهر آزمایش سرعت متفاوت به دست می آید، اظهارداشت: با توجه به اینکه اینترنت یک شبکه جهانی است و پارامترهای گوناگونی در "زمان ها و مکان های" متفاوت در تبادل داده های بین کامپیوترها موثر است، سرعت اتصال به هر کامپیوتری در این دهکده جهانی بسته به شرایط مختلف مانند اوقات مختلف شبانه روز و میزان تراکم در شبکه، متفاوت خواهد بود.
کرباسی خاطر نشان کرد: زمانی که به یک WEBSITE در اینترنت متصل می شوید، هم "درخواست" شما و هم "پاسخ" آن از یک سری مسیریاب ها (روتر ها) و متمرکزکننده ها (سوئیچ ها) عبـور می کنند که به آنها HOP می گویند، به نحویکه بسته به تعداد این HOP ها و حجم ترافیک عبوری از آنها، کیفیت ارتباط متفاوت و سرعت یا راندمان اتصال به اینترنت نیز در اندازه گیری های مختلف، متفاوت خواهد بود.
وی ادامه داد: به عبارتی دیگر کسی که یک مودم KBPS 56 دارد میتواند KBPS 56 دیتا را جابجا کند ولی این به آن معنا نیست که بتواند با سرعت KBPS 56 از شبکه اینترنت بهرهبرداری کند، زیرا ویژگیهای زیادی از جمله "کیفیت خط تلفن و دستگاه مودم، ویروسی بودن سیستم کاربر، کیفیت تجهیزات سختافزاری یا نرمافزاری استفاده شده توسط تامینکننده اینترنت (ISP)، میزان پهنای باند در اختیار ISP و محدودیتهای احتمالی آن، میزان و کیفیت پهنای باند در اختیار قرار گرفته از شرکت زیرساخت به ISP، کندی سایت مقصد و برخی تنظیمات شبکه از ISP تا مقصد مورد نظر بر روی اینترنت، میتوانند باعث کند شدن سرعت اینترنت شوند.
کارشناس ارشد مخابرات در ادامه سخنان خود به ایلنا گفت: برای نمونه، بارندگی سبب افزایش رطوبت شده و میتواند به عنوان رسانه موجب افزایش میدانهای تداخلی مغناطیسی بر روی خطوط مسی شده، سبب افت راندمان خطوط DIALUP یا ADSL شود، بنابراین میتوان نتیجه گرفت که یک اتصال ADSL با سرعت KBPS 128 (حداکثر میزان دسترسی و محدودیت قانونی فعلی کشور برای کاربران خانگی) در حقیقت نشان از یک "سرعت اسمی" دارد.
وی افزود: این اتصال میتواند بین چند کاربر به اشتراک گذارده شده باشد که کاربر میتواند ضریب اشتراک را نیز از تامین کننده اینترنت خود جویا شود. اما حتی اگر تصور شود که این خط به صورت انحصاری (DEDICATED) نیز در اختیار قرار گرفته است، باز هم به دلایل فوق، میتوان حداکثرسرعت تا سقف KBPS 128 را در بهترین زمان ها و شرایط ممکن در کشور از چنین ارتباطی، انتظار داشت.
عضو نظام صنفی رایانهای اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای دیگر نیز ضریب به اشتراکگذاری کاربران همان ده به یک (1/10) است که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در آخرین تعرفه های ابلاغی در نظر گرفته شده است. این نسبت نیز یکی از مهمترین پارامترهای تعیین کننده در قیمت خدمات اینترنتی است. بدیهی است کاهش این ضریب میتواند به عنوان یک خدمت ارزش افزوده، موجب ارتقای سطح کیفی سرویس شده، متقابلا قیمت فروش آن نیز بالاتر خواهد بود.
این کارشناس در خاتمه ابراز امیدواری کرد: باید چنین آموزشهایی توسط سازمان تنظیم مقررات (رگولاتوری) ارائه گردد و نسبت به راهنمایی کاربران نهایی و ضوابط ایشان با شرکت های تامین کننده، اطلاع رسانی های لازم به عمل آید.
لازم به ذکر است که شرکت فناوری اطلاعات، اخیرا اقدام به معرفی مجموعه اطلاعاتی در این خصوص نموده است.
- ۸۷/۱۱/۲۸