ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ریاضی: هسته شبکه ملی در راه است

| دوشنبه, ۲۴ دی ۱۳۸۶، ۰۷:۳۶ ب.ظ | ۰ نظر

معاون آی‌تی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از پایان طراحی هسته اصلی شبکه علمی کشور در تهران خبر داد و گفت که اگر مشکلات اجرایی پیش نیاید این هسته تا حدود دو یا سه ماه دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید.

"عبدالمجید ریاضی" در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: گره‌های این شبکه از طریق فیبر نوری به هم متصل می‌شوند و هسته اصلی آن قدرت برقراری ارتباط تا ‪ ۱۰‬گیگابایت را خواهد داشت.

به گفته ریاضی دانشگاههای کشور نیز می‌توانند با ‪ ۱۰۰‬یا ‪ ۱۰۰۰‬مگابایت پهنای باند، به این شبکه وصل شوند.

ریاضی همچنین با بیان اینکه قرار است این طرح در استانها به صورت جزیره‌ای اجرا شود، افزود: نهایتا شبکه در سطح کشور پیاده خواهد شد و با سرعتی بالا تمامی دانشگاههای کشور را به صورت اختصاصی به هم متصل خواهد کرد.

وی ادامه داد: ‪ ۵۱‬مرکز علمی و دانشگاه نیز در استان تهران شناسایی شده‌اند تا نخست شبکه بصورت آزمایشی در این استان اجرا شود.

معاون آی‌تی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سرعت بسیار زیاد شبکه در دست طراحی، در مورد دیگر ویژگی‌های آن گفت: این شبکه پهنای باند را یکجا برای دانشگاهها تامین خواهد کرد و لذا هزینه خرید اینترنت پرسرعت برای آنها پایین خواهد آمد.

ریاضی افزود: ویژگی دیگر این است که محاسبات شبکه‌ای روی آن انجام خواهد شد، یعنی رایانه‌های دانشگاهها و مراکز علمی می‌توانند تواما برای انجام محاسبات به هم مرتبط شوند.

به گفته وی، همچنین دانشگاهها می‌توانند از طریق این شبکه علمی جدید، از برخی نرم‌افزارهای علمی که با قیمت گزاف توسط دانشگاههای دیگر خریداری شده استفاده کنند و نیاز به خرید آنها توسط خود نخواهند داشت.

ریاضی افزود: ویژگی پنجم آن است که دانشگاهها برای انجام پروژه‌های بزرگ از طریق این شبکه با هم همکاری کرده و هر یک کارهای مختلف یک پروژه را به انجام می‌رسانند و در نهایت بصورت اشتراکی آن را جمع‌آوری می‌کنند.

به گفته معاون ‪ IT‬وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بدین ترتیب شبکه علمی جدید در واقع تبدیل به یک محیط آزمایشگاهی مجازی می‌شود.

ریاضی همچنین با بیان اینکه شبکه علمی موجود که توسط سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایجاد شده، پهنای باند کمی دارد، گفت: قرار است شبکه علمی جدید پس از طراحی در اختیار این سازمان قرار گیرد تا اپراتوری ارائه خدمات آن را به عهده گیرد و نیاز جامعه برای توسعه علم و فناوری برآورده شود.

وی گفت: هزینه طراحی و اجرای شبکه علمی جدید در تهران حدود چهل میلیارد ریال برآورد شده است و برای هزینه آن در کل کشور نیز هنوز برآوردی نداشته‌ایم.

  • ۸۶/۱۰/۲۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">