زیرساخت عامل کندی اینترنت است
پایین بودن سرعت رشد اینترنت پرسرعت به دلیل سپرده شدن خرید پهنای از دروازههای بینالمللی به صورت انحصاری به شرکت زیرساخت، باعث یک سری کیفیت نامناسب در تامین پهنای باند مورد نیاز شرکتها و مصرفکنندگان ایرانی شده است.
علی شیرازی - عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهیی استان تهران - در گفتوگو با (ایسنا)، با بیان سخنان فوق اظهار کرد: میتوان با استفاده از یک خط تولید گسترده و سرمایهگذاری برروی آن، هزینههای اضافی را کاهش داد و به سوی نزدیک شدن و در نهایت برابری با هزینههای مواد اولیه حرکت داد زیرا این امر به عنوان یکی از روشهای خوب صنعتی برای کشورهای در حال رشد قابل پیگیری و اجراست.
وی افزود: در حال حاضر در ایران حدود 600 شرکت ISP مجوز گرفتهاند و تعداد شرکتهایی که مجوز نگرفتهاند نیز کمتر از این مقدار نیست، با توجه به این مساله و با ادغام این شرکتها و تبدیل شدن به تعدادی محدود ولی بزرگ در سطح کشور و نهاتا با استفاده از قانون مقیاس اندازه، گسترش بهعنوان یک خط تولید بزرگ میتوان قیمت هزینههای اضافی را کاهش داد.
شیرازی با اشاره به محدود شدن پهنای باند خانگی به 128 کیلوبایت که مشکلی افزون بر مسایل است تصریح کرد: طبق بخشنامهای که از طرف هیات دولت به شرکتهای توزیع کنندهی پهنای باند ابلاغ شده این شرکتها نمیتوانند به مصرف کنندهی نهایی بیش از سرعت مجاز (128K) ارایه دهند که این مساله مخصوصا برای کشورهایی که به تازگی در عرصهی توسعهیی پا گذاشتهاند اصلا چارهساز نیست.
وی ادامه داد: این امر در درجه دوم به دلیل این که تامین پهنای باند به صورت انحصاری در اختیار شرکت مخابرات است، باعث شده تا کیفیت بدی نسبت به قیمت بالای این سرویس ارایه شود و زمانی که قیمت خرید بالا باشد، مصرف پهنای باند کاهش یافته و در نهایت برای شرکتهای شرکت های توزیع کننده مقرون به صرفه نخواهد بود.
این کارشناس گفت: این اتفاق در دنیای امروز دقیقا به طور عکس رخ میدهد و کشورهای توسعه یافته با کاهش قیمت پهنای باند و افزایش تعداد مشتریانی که متقاضی استفاده از اینترنت با هر سرعت دلخواه هستند، روز به روز به کاهش قیمتها میافزایند.
شیرازی حرکت دنیای مدرن را به سمت برداشت بیشتر از تکنولوژی IT عنوان کرده و افزود: کشورها همواره کوشیدهاند تا با استفاده از بسترسازیهای مناسب این تکنولوژی را در اختیار تمام جامعه قرار دهند تا از تمام پتانسیلهای بالقوه و نهفته، نهایت استفاده را برده و به کمال برسانند که در این بین طبیعتا ایجاد سرمایه و ثروت یکی از اهداف قطعی خواهد بود.
وی اظهار کرد: حتی اگر امکان استفاده از پهنای باند دلخواه مهیا بود به دلیل بستر نامناسب خطوط ارتباطی و نبود امکان راهاندازی شبکههای فیبر نوری به دلیل زمان و هزینه زیاد این پروژه نمیتوان از اینترنت پرسرعت برخوردار بود.
به گفتهی این کارشناس وقتی امکان دسترسی آسان و سریع به شبکهی اینترنت ضعیف باشد و یا با کیفیت پایین عرضه شود به خاطر وابستگی هر کدام از زنجیرههای تکنولوژی IT به یکدیگر، شاهد توسعهی تجارت الکترونیکی نخواهیم بود.
شیرازی با اشاره به این که باید به طور همزمان دو بحث توسعه و فرهنگسازی را جلو برد خاطر نشان کرد: افزایش ضریب نفوذ اینترنت به طور مستقیم و جدی با حمایت از پروژههای فرهنگسازی مرتبط نیست چرا که با ورود این صنعت خود به خود و به طور ناخودآگاه این فرهنگ سازی به شرط آنکه بستر زیرساختی مهیا باشد انجام خواهد شد.
- ۸۷/۰۶/۱۶