ساماندهی فروشگاههای اینترنتی بهزودی رونمایی میشود
رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از طرح ویژه سازمان حمایت برای بازار شب عید خبر داد و گفت: ساماندهی سایتهای فروش اینترنتی با همکاری سازمان حمایت و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به زودی اصلاح و رونمایی میشود.
به گزارش نسیم، عباس تابش در جمع خبرنگاران با اشاره به طرح ویژه سازمان حمایت برای نظارت بر بازار شب عید اظهار داشت: از اول اسفند ماه طرح ویژه «نظارت بر بازار ایام پایانی سال» با حضور بازرسان سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، بسیج اصناف و اتحادیههای صنفی به اجرا درخواهد آمد و تا آخر زمستان ادامه خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در این راستا هماهنگی بسیار مناسبی با تمامی دستگاههای مرتبط با تنظیم بازار به عمل آمده تا علاوه بر تأمین و توزیع کالاها، نظارت بر بازار را هم به بهترین شکل انجام دهن، گفت: این در شرایطی است که در ششم اسفند ماه نیز جلسه بزرگی با حضور مدیران کل سازمان تعزیرات استانها، معاونان بازرسی سازمانهای صمت سراسر کشور و انجمن حمایت از حقوق مصرفکننده برگزار میشود تا بتوان بازار را به بهترین شکل کنترل کرد. این در حالی است که مجموعه دادستانی کل کشور نیز حضور جدی در بازار دارد.
معاون وزیر صنعت با تأکید بر اینکه در ایام عید و روزهای پایانی سال مردم، کالاهای بدون قیمت را خریداری نکنند، خاطر نشان کرد: قصد داریم از ظرفیت گسترده تمامی اقشار مردمی در نظارت بر بازار استفاده کنیم و بر این اساس اجرای طرح «پویش بدون قیمت نخریم» را آغاز کرده و از تمامی مردم میخواهیم تا در ایام پایانی سال تنها از فروشگاههایی خرید کنند که کالاهای آنها برچسب قیمت دارد.
تابش با بیان اینکه هر مغازهای که کالای بدون قیمت عرضه میکند، حتماً قصد گرانفروشی و اجحاف به مصرفکنندگان را دارد، گفت: مردم باید از حقوق خود مطلع بوده و از فروشگاههایی خرید کنند دارای برچسب قیمت است، در غیر این صورت یا گرانفروشی رخ میدهد یا کالای تقلبی به بازار عرضه میشود، بنابراین اگر مردم به «پویش بدون قیمت نخریم» بپیوندند، کار نظارتی فوقالعادهای بر بازار شکل میگیرد که ثمرات آن به تمامی مردم خواهد رسید.
وی در خصوص ساماندهی سایتهای فروش اینترنتی گفت: این طرح که با همکاری سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در حال انجام است، این سامانه به زودی رونمایی میشود، بر همین اساس واحدهایی که عرضه مجازی کالا را دارند، حتماً باید نماد «اعتماد الکترونیکی» دریافت کرده و اطلاعات دقیق و شبکههای توزیع آنها در سامانه مربوطه به ثبت برسد.
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان افزود: پس از پایان ساماندهی سایتهای فروش اینترنتی در سامانه، رتبهبندی سایتها را انجام میدهیم تا بتوانیم اطلاعات دقیقی از فروشگاههای اینترنتی به مردم بدهیم. به نحوی که اطلاعات مرتبط با فروشنده کالا، میزان شکایات ثبت شده از آن و درصد رضایت مشتریان از خریدهای قبلی را برای مردم به نمایش خواهیم گذاشت تا با آگاهی نسبت به خرید از این سایتها تصمیم بگیرند.
تفاهم نامه سه جانبه برای انتشار سوابق عملکرد کسب و کارهای الکترونیکی دارای نماد اعتماد
به منظور حمایت از حقوق مصرف کنندگان در فضای مجازی و نیز کسب و کارهای پیشرو با عملکرد قوی در حوزه تعامل با مصرف کنندگان، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تفاهم نامه ای سه جانبه با سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان امضا خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نظر به اینکه انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان، با استناد به بند 1 ماده 12 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان مصوب سال 1388 مجلس شورای اسلامی و بند 10 ماده 7 اساسنامه انجمن ملی حمایت از حقوق از مصرف کنندگان مصوب سال 1393 وزیر صنعت، معدن و تجارت، آگاه سازی مصرف کنندگان از طریق ابزارهای مختلف و انتشار اطلاعات مورد نیاز مصرف کنندگان را برای تهیه کالا و خدمات مورد نیاز از حدود وظایف و اختیارات خود دانسته، همکاری خود را در حوزه انتشار اطلاعات سوابق عملکرد با این مرکز طی نامه اعلام نموده است.
همچنین طی برگزاری جلسات مشترک با سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، مقرر شد مرکز با همکاری این سازمان، سازوکاری را برای فرآیند رسیدگی به شکایات در خصوص کسب و کارهای الکترونیکی طراحی و پیاده سازی نماید.
از همین رو، انتشار عمومی اطلاعات سوابق عملکرد کسب و کارها در حوزه پاسخگویی به شکایات در پروفایل اینماد نیز با هدف حمایت از حقوق مصرف کنندگان در فضای مجازی و ایجاد شفافیت در تعامل کسب و کارها با مصرف کنندگان آغاز شده است. لازم به ذکر است اجرای این طرح در سه گام اصلی رخ داده است که در گام نخست، شاخص های پاسخگویی به شکایات تعیین و اعلام عمومی شد. در گام دوم، اطلاعات این شاخص ها ارزیابی و در کارتابل کسب و کارها برای اطلاع و ایجاد آمادگی در بهبود عملکرد پاسخگویی ارائه گردید و در نهایت در گام سوم، با انتشار اطلاعیه در خصوص انتشار عمومی اطلاعات سوابق عملکرد کسب و کارها در حوزه پاسخگویی به شکایات، به کسب و کارها فرصت داده شد تا با اطلاع از وضعیت خود در حوزه شاخص های مذکور نسبت به بهبود آنها اقدام نمایند.
در حقیقت، انتشار عمومی این سوابق می تواند عامل موثری در تصمیم گیری مصرف کننده در خصوص انجام معامله با کسب و کار مذکور، با در نظر گرفتن میزان ریسک معامله با وی باشد. همچنین کسب و کارها با آگاهی از تاثیر نمایش عمومی سوابق عملکردشان بر مصرف کنندگان، نسبت به بهبود پاسخگویی، ارتقاء عملکرد و کسب حداکثر رضایت مصرف کنندگان ترغیب خواهند شد. لذا این امر موجب ایجاد یک مکانیزم خود کنترلی و افزایش رقابت در راستای مشتری مداری خواهد شد. بعلاوه، نمایش سوابق عملکرد کسب و کارها می تواند یکی از راه های تمایز بخشیدن کسب و کارهای متعهد و قوی در مقایسه با کسب و کارهای ضعیف باشد. بدیهی است کسب و کارهایی که هم اکنون عملکرد خوبی در راستای جلب رضایت مشتریان دارند، پس از نمایش سوابق عملکردشان در شناسنامه اینماد نیز، از دید مصرف کنندگان جایگاه خوبی خواهند داشت.
لازم به ذکر است از زمان اجرای گام سوم این طرح یعنی انتشار اطلاعیه در خصوص اعلام عمومی اطلاعات سوابق عملکرد کسب و کارها، بهبود چشمگیری در نحوه پاسخگویی کسب و کارها در قبال شکایات دریافتی مشاهده شده است. با در نظر گرفتن رشد 30 درصدی تعداد کسب و کارها در سال جاری و به تبع آن افزایش نزدیک به 80 درصدی در تعداد شکایات ثبت شده در نماد اعتماد الکترونیکی در سال جاری، پاسخگویی کسب و کارها به شکایات دریافتی نسبت به گذشته رشدی حدود 60 درصدی داشته است. در حقیقت حتی با افزایش تعداد شکایات، پاسخگویی کسب و کارها به شکایات دریافتی رشد قابل توجهی داشته است و این مساله حاکی از آن است که طرح انتشار اطلاعات سوابق عملکرد کسب و کارها می تواند در بهبود تعامل کسب و کارها با مصرف کنندگان، ایجاد تمایز در کسب و کارهای قوی و نیز حمایت از حقوق مصرف کنندگان موثر واقع شود.