سامانه تدارکات الکترونیکی دولت افتتاح شد
فاز نخست سامانه تدارکات الکترونیکی دولت موسوم به طرح میزان دو، روز یکشنبه با حضور وزرای بازرگانی و ارتباطات وفناوری اطلاعات به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
به گزارش ایرنا، سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد)، سامانه خرید تعاملی در بستر وب است که خریداران دولتی را قادر می سازد تمام مراحل درخواست خرید تا پرداخت وجه را به صورت غیرمتمرکز و از طریق سیستم یکپارچه انجام دهند.
این سامانه همچنین تامین کنندگان را قادر می سازد کالاهای خود را در شرایط یکسان به خریداران دولتی ارایه نموده و تمام مراحل فروش از ارایه پیشنهاد قیمت تا صدور فاکتور و دریافت وجه را با بهره گیری از روشهای الکترونیکی محقق سازند.
وزیر بازرگانی در مراسم افتتاح فاز نخست سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) پیش بینی کرد تا اجرای کامل این سامانه 18 ماه به طول انجامد.
'مهدی غضنفری' افزود: این پروژه قرار است در سه مرحله اصلی پیاده سازی شود که در فاز نخست خریدهای جزیی و متوسط کالا، فاز دوم خریدهای عمده (مناقصات) و فاز سوم خرید خدمات را در بر میگیرد.
وی، شفافیت کامل در فرایند خرید، افزایش کارایی فرایند خرید (براساس آمار رسمی حاصل از پیاده سازی در کشورهای دنیا)، پیروی از سیاستهای یکسان و مشترک خرید در دولت و بسترسازی در راستای کنترل بازار و تثبیت قیمت ها را از مزایای این پروژه بر شمرد.
غضنفری با بیان اینکه وزارتخانههای بازرگانی و ارتباطات و فناوری اطلاعات در اجرای سامانه الکترونیکی دولت (ستاد) پیشرو هستند، عنوان کرد: براساس مصوبه دولت باید سایر وزارتخانهها به عنوان خریدار در این سامانه ثبت نام کنند و پس از دریافت امضای الکترونیک کل خریدهای دولتی را از این طریق انجام می دهند.
وزیر بازرگانی همچنین گفت: در آیندهای نزدیک این سامانه در سایر استان ها اجرا می شود.
غضنفری با تصریح براینکه از نظر متخصصان فناوری اطلاعات تمام اقدامات مراحل اجرایی کار انجام شده، افزود: بخش پیاده سازی باقی مانده که مقاومت هایی نه از سرنفع بلکه از جهت جدید بودن پدیده وجود دارد که به مرور حل میشود.
وزیر بازرگانی از ذیحسابان نیز خواست که دولت را در اجرای این سامانه که برای نخستین بار خرید دولت را سامان دهی می شود، کمک کنند زیرا که به گفته او اگر همراهی آنها نباشد عملیاتی شدن این پروژه سخت خواهد شد.
غضنفری با اشاره براینکه هم اکنون کشورهای مختلفی سامانههای مشابه برای خریدهای دولتی خود درحال اجرا دارند، افزود: هرچند که این امر در ایران از طریق بخشنامهها و مصوبات انجام می شد اما در شکل کنونی یکپارچه و هماهنگ است.
وی این موضوع را نیز گفت: 10 تا 15 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را خریدهای دولتی دربر میگیرد که این رقم در اتحادیه اروپا 16 درصد است.
غضنفری افزود: صرفه جویی 34 درصدی در هزینه های مدیریت، 48درصدی در کاهش درخواست سفارش، 50 درصدی در کاهش زمان سیکل اداری را از جمله دستاوردهای تدارکات الکترونیکی دولت است.
وی با بیان اینکه قرار است دراین سامانه نوعی رقابت ایجاد شود، گفت: تبدیل شدن به یک مرجع قیمتی یا قیمت مرجع می تواند به تنظیم بازار کمک کند.
به گفته وزیر بازرگانی در صورت ایجاد رقابت مناسب بین تامین کنندگان و قرار گرفتن قیمت بر روی سامانه، خریدار با مراجعه به ستاد (سامانه تدارکات الکترونیکی دولت ) می تواند قیمت را مشاهده کرده و بر آن اساس تصمیم گیری کند.
وی افزود: از طریق این سامانه می توان براحتی برخی سیاست ها همچون عدم پذیرش یا محدودیت خریدها را اجرا کرد.
غضنفری در ادامه با اشاره به راه اندازی 35 سامانه الکترونیکی دروزارت بازرگانی عنوان کرد میزان یک، سامانه خرید گندم ، سامانه املاک و مستغلات، کنترل تدریجی آرد از جمله این موارد است.
- ۸۹/۰۸/۰۹