سامانه«پارلمان مجازی»راهاندازی شد
عضو هیئت امنای دیدهبان شفافیت و عدالت از راهاندازی سامانه«پارلمان مجازی ایران» خبرداد و گفت: با راه اندازی این سامانه امکان ارتباط عموم مردم از جمله نخبگان با مجلس فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین حسینزاده بحرینی اقتصاددان و عضو هیئت امنای سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت دیشب در نشست ماهانه این سازمان که با حضور جمعی از اقتصاددانان و صاحب نظران برگزار شد، از راهاندازی سامانهای تحت عنوان «پارلمان مجازی ایران» خبر داد و گفت: اخیرا این سامانه با کمک برخی از نمایندگان مجلس راه اندازی شد که امکان ارتباط عموم مردم از جمله نخبگان با مجلس را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه از طریق سامانه پارلمان مجازی ایران، عموم مردم و صاحب نظران میتوانند همچون اختیارات یک نماینده مجلس در خصوص طرحها، لوایح و سایر موضوعات قابل طرح در مجلس اظهارنظر کنند، گفت: اخیرا که بحث رای اعتماد نمایندگان مجلس به وزرا در مجلس شورای اسلامی مطرح بود از ظرفیتهای این سامانه استفاده شد و به رغم اینکه تبلیغات گستردهای در خصوص آغاز فعالیت این سامانه صورت نگرفته بود اما استقبال بسیار خوبی از اجرای آن شد و این نشان میدهد که نخبگان و عموم مردم تشنه اظهارنظر در خصوص موضوعات کلان کشور هستند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی افزود: آنچه که از نظرات کاربران این سامانه در جریان رای اعتماد به وزرا استخراج شد تقریبا برابر با نظر نمایندگان مجلس نسبت به وزرای پیشنهادی دولت بود اما به تدریج آراء نمایندگان در مقایسه با نظرات کاربران منقلب می شد.
عضو هیئت امنای دیدهبان شفافیت و عدالت گفت: آنچه که با مشاهده انقلاب در آراء نمایندگان مجلس به عنوان تحلیل به آن دست یافتم این بود که در فرایند بررسی صلاحیت وزرا، نمایندگان به اطلاعاتی دست پیدا میکنند که مردم به این اطلاعات دسترسی ندارند؛ تحلیل دیگر این است که در این فرایند لابیها و تعاملاتی در مجلس صورت میگیرد که مردم در آنها دخیل نیستند و برایند این دو تحلیل، تفاوت آراء کاربران سامانه در مقایسه با نظرات نمایندگان مجلس بود.
این اقتصاددان در پایان تاکید کرد: سامانه پارلمان مجازی ایران باید با جدیت دنبال شود و به عنوان یک ابزار و نیاز عمومی در جهت شفافیت تقویت شود. از طرف دیگر باید بر روی خروجی های سامانه تحلیل صورت گیرد.
- ۹۶/۰۶/۰۱