ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

سانسور گسترده اینترنت در آمریکا

| سه شنبه, ۲۲ اسفند ۱۳۹۶، ۰۲:۴۹ ب.ظ | ۰ نظر

سید ناصر نعمتی- 12 مارس روز جهانی مبارزه با سانسور در اینترنت نام‌گذاری شده‌است. امروز فرصت مناسبی است تا گزارش‌های واقعی از سانسور در کشورهای مختلف را بررسی کرد.

یک جستجوی ساده در اینترنت شما را به مقالات و نقشه‌هایی می‌رساند که کشورهای مختلف دنیا را براساس سطح سانسور در اینترنت دسته‌بندی کرده‌است. جالب است بدانید مبنای این دسته بندی ها گزارش‌های چند سازمان و NGO بین المللی و اداره کار، حقوق بشر و دموکراسی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکاست.

12 مارس روز جهانی مبارزه با سانسور در اینترنت نام‌گذاری شده‌است. امروز فرصت مناسبی است تا گزارش‌های واقعی از سانسور در کشورهای مختلف را بررسی کرد.

ایران، چین، روسیه، آمریکا و برخی کشورهای دیگر به عنوان دولت‌هایی معرفی شده‌اند که سطح سانسور در آن‌ها بسیار شدید است. این دسته بندی‌ها که مبنایش گزارش یکی از ادارات وزات خارجه ایالات متحده است تا جایی پیش رفته که حتی نام آمریکا را در کنار پاکستان، عربستان و کره شمالی در جمع کشورهای «دشمن اینترنت» قرار می‌دهد.

سانسور واقعا چیست و چقدر بد است و چقدر خوب؟! تلقی رایج از سانسور حاصل تکرار این واژه در مقابل آزادی مخاطب است. اما سوال اینجاست که آمریکا به عنوان یک کشور لیبرال چرا سانسور بسیار شدید را اعمال می‌کند؟

فیلتر سخنان نفرت‌انگیز، جلوگیری از بازدید محتوای نامناسب توسط کودکان و نوجوانان، سانسور اطلاعاتی که منافع و امنیت ملی کشور را تهدید می‌کند و حتی ایجاد مانع در اینترنت برای جلوگیری از دسترسی به محتوا دارای مالکیت همه و همه سطوح متفاوتی از جلوگیری دولتی از دسترسی به محتواست که در مجموع می تواند دسترسی آزاد به اطلاعات را دچار محدودیت سازد؛ اما ناگفته پیداست که اگر از چنین اقداماتی به عنوان سانسور در معنای رایج آن یاد شود بازهم نباید نقطه ضعف سیستم ارتباطی تلقی شود. 

 بسیاری از کارشناسان معتقدند دستاورد اینترنت برای بشر امروز تنها جریان آزاد اطلاعات نبوده‌است بلکه نوعی از دسترسی را ایجاد کرده‌است که به عنوان «دموکراسی هرج و مرج» از آن یاد می‌شود. در این دیدگاه اینترنت محیطی آمیخته از محتواهای درست و نادرست است که گاهی الگوریتم های حاکم بر این فضا نیز مسمومیت دیجیتال را تشدید می‌کند.

 طبیعی است که آنچه به عنوان سانسور شناخته می‌شود باید در هرج و مرج ارتباطی امروز تعریف دقیق و صحیح خود را پیدا کند. با این تعریف است که می‌توان درک کرد چرا آمریکا با تکیه بر لیبرالیسم نیز گزینه «سانسور بسیار شدید» را در اینترنت انتخاب کرده‌است. (منبع:فارس)

  • ۹۶/۱۲/۲۲

فیلترینگ

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">