سه باور اشتباه درباره مرورگرها
اینترنت تا پایان سال 2012 متشکل از 634 وبسایت فعال بودهاست، یعنی 51 میلیون وبسایت بیشتر از سال 2011 که هر وبسایت از چندین صفحه برخوردار هستند که با محاصبه این صفحات میتوان تعداد صفحات وب را یک تریلیون تخمین زد.
براساس گزارش فاکسنیوز، شاید وجود همین تعداد صفحه وب برای توضیح 1.2 تریلیون جستجو در موتور جستجوی گوگل کافی باشد. مشخص است که وبگردی و جستجوها بدون حضور مرورگرها ممکن نخواهندبود، مرورگرهایی که بسیاری از کاربران درک نادرستی از آنها دارند. برخی از این برداشتهای نادرست از مرورگرها و عملکرد آنها از این قرارند:
1- مرورگر یک ارائهدهنده خدمات جستجو است، زمانی که پرسیده میشود مرورگرت چیست معمولا همه نامهایی از قبیل گوگل، بینگ و یاهو را به زبان میآورند. درجهان غیردیجیتال، جستجو کردن و مرورکردن فعالیتی مشابه است. زمانی که در یک فروشگاه بهسر میبرید، راهروهای مختلف آن را مرورکرده و کالای مورد نظر خود را جستجو میکنید. بااینهمه در مفهوم دیجیتال، دو موضوع کاملا متفاوت وجود دارد. یک ارائه دهنده خدمات جستجو شرکتی مانند گوگل یا یاهو است که دارای یک وبسایت است. زمانی که جستجو میکنید، جستجوی شما درون این سایت انجام میگیرد.
اما یک مرورگر برنامهای است که از آن برای دسترسی به کل اینترنت استفاده میشود، کاربر میتواند به میلیونها وبسایت، و نه فقط وبسایت شرکت ارائه دهنده خدمات جستجو،دسترسی داشته باشد. برای درک بهتر، تلویزیون را مرورگر و وبسایتها را مانند شبکهها تصور کنید. اگر کسی از شما بپرسد که چه تلویزیونی دارید، میگویید سونی یا سامسونگ،نمیگویید دیسکاوری یا CNN. نام مرورگرهای مشهوری که بهتر است شناخته شوند اینترنت اکسپلورر، سافاری، گوگل کروم،فایرفاکس و اپرا هستند.
2- مرورگرها همه مشابه هم بوده و در اکثر مواقع تکنولوژی بسیار شفاف و واضحی دارند. دراکثر موارد،کاربران به اینکه از چه مرورگری استفاده میکنند فکر نمیکنند. البته در برخی موقعیتها باید به نوع مرورگر توجه داشت. مانند زمانی که تلویزیونهای قدیمی توانایی پخش فیلمهای جدید را ندارند، مرورگرها نیز گاه با استانداردهای وبسایتهای جدید مانند HTML5 مشکل دارند و این به آن معنی است که کاربر مانند قبل مشاهده وبسایتهای جدیدتر را نخواهد داشت و در برخی مواقع اصلا قادر به مشاهده آنها نخواهند بود.
ایمنی مرورگر نکته دیگری است که باید مورد توجه کاربران قرار گیرد. هکرها روزانه هزاران حمله و تهدید جدید را برای هدف قراردادن رایانههای شخصی طراحی و اجرا میکنند و دروازهای که میتوانند از آن برای ورود به رایانهها استفاده کنند،مرورگرها هستند. اگر هکری بتواند کاربر را وادار کند تا برروی لینکی نادرست کلیک کند، میتواند اطلاعات خصوصی کاربر را بهراحتی به سرقت ببرد. درکنار نرمافزارهای مختلفی که برای حفظ ایمنی مرورگرها ارائه شده، مرورگرهای بهروزرسانی شده دفاع خوبی دربرابر هکرها به شمار میرود.
مرورگرهای جدید از ویژگیهای امنیتی برخوردارند که قدیمیترها فاقد آنها هستند و علاوهبراین، معمولا نقاط ضعف مرورگرها برای مسدود شدن راه ورود هکرها،توسط شرکتهای تولید کننده برطرف میشوند. بر همین اساس اگر از اینترنت اکسپلورر 7،8 یا 9، فایرفاکس 3 یا نسخههایی قدیمیتر از کروم استفاده میکنید، زمان ارتقا دادن آن فرا رسیده است و اگر نسخه مرورگر خود را نمیدانید میتوانید آن را در بخش Help>>About مرورگر بیابید.
به گزارش همشهری آنلاین نکته دیگر این است که سیستم عامل نیز در انتخاب مرورگر مورد استفاده تاثیرگذار است. برای مثال رایانههای تحت ویندوز XP قادر به استفاده از مرورگر اینترنت اکسپلورر جدیدتر از نسخه 8 نیستند و این نسخه از IE نیز از نظر سرعت و ایمنی شرایط بسیار نامساعدی دارد.
3- کاربران تنها از مرورگر پیشفرض موبایل خود استفاده میکنند، درحالی که جایگزینهای زیادی برای مرورگرهای موبایلی وجود دارد. مرورگر سافاری برای iOS، مرورگر اندروید برای اندرویدیها و نسخه موبایلی اینترنت اکسپلورر برای اسمارتفونها و تبلتهای ویندوزی. تفاوت این مرورگرها با مرورگرهای رایانههای شخصی تفاوت چندانی ندارند، اما نمونههای جایگزینی از مرورگرها وجود دارند که از نظر سرعت، ایمنی و دیگر ویژگیهای جانبی میتوانند با مرورگرهای پیشفرض در رقابت باشند.
برای مثال نسخه موبایلی مرورگر اپرا،با نام اپرا مینی از محبوبیت زیادی برخوردار است. مرورگرهایی نیز وجود دارند که محصول شرکتهای بزرگ نیستند، برای مثال دلفین مرورگر محبوب اندرویدی است و مرورگرهایی مانند BSecure نیز وجود دارند که ویژه فیلترینگ برای کودکان طراحی شدهاند.
- ۹۲/۰۲/۰۶