شارژ تلفن در چند ثانیه
مهندسان آمریکایی نانوباتری نوآورانه ای ساخته اند که پس از تکمیل، می تواند ابزارهای الکترونیکی را در چند ثانیه شارژ کند.
به گزارش ایرنا از روزنامه دیلی میل، مهندسان دانشگاه کرنل در آمریکا این نانوباتری را در واقع با بازطراحی یک باتری استاندارد ابداع کرده اند؛ به طوری که به جای این که آند و کاتد باتری را در هر طرف یک جداکننده غیر رسانا قرار دهند این مولفه ها را در یک ساختار متخلخل سه بعدی در هم تنیده اند. این کار باعث می شود که هزاران حفره نانو مقیاس با عناصر لازم برای ذخیره و ارائه انرژی پر شوند.
ابعاد این باتری نانومقیاس است، بنابراین زمانی که کابل در سوکت برق قرار می گیرد باتری در عرض چند ثانیه و احتمالا حتی سریعتر شارژ می شود.
نوارهای باریک نانوکربن با هزاران منفذ و پهنای 40 نانومتر آند (باتری) را می سازند؛ آند قسمتی از باتری است که جریان مثبت تولید می کند.
این نوارها با یک جداکننده به ضخامت 10 نانو متر که عایق بوده و در عین حال رسانای یون نیز هست، پوشیده می شوند؛ این کار باعث تشکیل یک لایه بدون منفذ می شود.
تشکیل این لایه بدون منفذ حیاتی است زیرا نقایصی وجود منفذ در جدا کننده به خرابی های فراوانی منجر می شود که باعث آتش سوزی در ابزارهای برقی قابل جابجایی و همچنین تلفن های همراه و لپ تاپ ها می شود.
ماده کاتد، الکترودی که جریان الکتریکی از آن جاری می شود از گوگرد ساخته می شود که کاملا تمام منافذ را پر نمی کند.
گوگرد می تواند الکترون ها را بپذیرد اما رسانای الکتریسیته نیست، بنابراین در مرحله نهایی، منافذ با یک پلیمر رسانای برق پر می شوند.
محققان هنوز در حال تکمیل این فناوری هستند اما درخواست ثبت پتنت این کار در زمینه اثبات مفهومی را ارائه داده اند.
- ۹۷/۰۲/۳۱