شبکه ملی سلامت به بهرهبرداری رسید
فاز نخست شبکه ملی سلامت با حضور وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به طور رسمی به بهره برداری رسید.
این شبکه به عنوان یکی از شبکه های اختصاصی شبکه ملی اطلاعات، زیرساخت ارتباطی بین مراکز بهداشتی، تشخیصی و درمانی سراسر کشور بوده و امکان برقراری ارتباط بین این مراکز، تبادل داده ها به صورت الکترونیکی و ارایه خدمات الکترونیک سلامت در کشور را فراهم می کند.
مدیر کل دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه در مراسم افتتاح شبکه ملی سلامت، گفت: امنیت و سرعت دسترسی بالا، هزینه بسیار پایین تر نسبت به اینترنت، پایداری بیشتر و عدم وابستگی به اینترنت از مزایای این شبکه است.
ˈحسین ریاضیˈ افزود: امکان استفاده از این بستر برای حدود 50 هزار مرکز بهداشتی، تشخیصی و درمانی کشور وجود دارد و سعی شده در مرحله اول، مراکز سلامت دولتی که تعداد آنها به حدود 26 هزار مرکز می رسد، به این سامانه متصل شوند.
وی گفت: نقشه تحول نظام سلامت کشور، نقشه جامع علمی کشور در حوزه سلامت، برنامه پنجم توسعه و مصوبه کمیته راهبردی فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اجرای شبکه ملی سلامت را ضروری ساخته است.
وی ادامه داد: بین سالهای 75 تا 90 حدود دو هزار و 100 مرکز بهداشتی و درمانی از یک نوع زیرساخت ارتباطی عمدتا اینترنت بهره مند شدند، اما اجرای مرحله نخست این طرح شامل اتصال 10 هزار مرکز سلامت تا پایان سال جاری اجرایی خواهد شد.
ریاضی تصریح کرد: مراحل اجرایی این شبکه با انعقاد تفاهم نامه سه جانبه بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با نمایندگی سازمان فناوری اطلاعات ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با نمایندگی دفتر آمار و فناوری اطلاعات این وزارتخانه و شرکت مخابرات ایران در اسفند ماه سال 1390 آغاز شد.
به گفته وی، اتصال مراکز سلامت از نیمه شهریور ماه سال 1391 شروع شده و تاکنون بیش از چهار هزار و 799 مرکز به این شبکه متصل شده است.
مدیر کل دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیان این که، مرحله دوم این طرح نیز در سال آینده اجرا خواهد شد، گفت: سامانه پرونده الکترونیکی، اتوماسیون مکاتبات اداری، مرکز پاسخگویی، آموزش، پژوهش الکترونیکی حوزه سلامت از جمله خدماتی است که از طریق شبکه ملی سلامت ارایه می شود.
وی سپس اعتبار اختصاص یافته به طرح شبکه ملی سلامت را معادل 100 میلیارد ریال برشمرد و افزود: تاکنون مبلغ 83 میلیارد ریال تامین اعتبار شده که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران مبلغ 40 میلیارد ریال طی دو سال گذشته پرداخت شده است.
یادآوری می شود که در اسفند ماه سال 90 این شبکه به طور رسمی با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور افتتاح شده بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح رسمی شبکه ملی سلامت گفت: با ایجاد این بستر خدمات در حوزه سلامت به طور قطع ارتقا خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، ˈمرضیه وحید دستجریˈ در این مراسم که با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، با اشاره به مواد 35 و 32 قانون برنامه پنجم توسعه که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را موظف به فراهم کردن ساختار الکترونیکی برای ارایه خدمات سلامت کرده است، افزود: ایجاد زیرساخت الکترونیکی برای حوزه سلامت از جمله تکالیف سنگین قانون برای ما بود.
وی ادامه داد: چنانچه وضعیت نابسامانی که سه سال پیش در حوزه سلامت وجود داشت را با وضعیت کنونی مقایسه کنیم، شاهد پیشرفت چشمگیری در این حوزه خواهیم بود.
وحید دستجری با بیان این که، هم اکنون 20 هزار خانه بهداشت، شش هزار مرکز بهداشتی و درمانی، دو هزار پایگاه اورژانس 115، بیش از یک هزار مرکز پایگاهی سلامت، بیش از یک هزار بیمارستان و بیش از هشت هزار داروخانه و بسیاری از مراکز بهداشتی و درمانی متعلق به بخش خصوصی در کشور وجود دارند، گفت: ارتباط و تبادل داده و اطلاعات بین این مراکز یک ضرورت است و این موضوع سبب شد تا شبکه ملی سلامت را راه اندازی کنیم.
وی با تاکید بر این که، شبکه ملی سلامت بزودی در سراسر کشور توسعه پیدا خواهد کرد، افزود: خدمات متعددی را می توان از این شبکه ارایه کرد که رشد تخت های اشغال شده، عدم سرگردانی بیمار در بیمارستانها، ارتقای سلامت و جلوگیری از امراض و مرگ و میرها از جمله خدماتی هستند که از طریق این شبکه قابل ارایه است.
- ۹۱/۰۸/۰۹