ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

شرایط و میزان جرایم در آیین نامه SLA

| چهارشنبه, ۵ آبان ۱۳۸۹، ۰۴:۰۸ ب.ظ | ۰ نظر

موافقتنامه سطح خدمات ارتباطی کشور - SLA - که جدیدا تنظیم و در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شده به محتوای لینک یعنی ارتباطات مبتنی بر IP مربوط است و با تصویب ضوابط آن، کاربران می‌توانند در صورت نیاز در چارچوب توافق با خدمات‌دهندگان ارتباطی از سرویس‌های مطلوب و باکیفیت برخوردار شوند و پس از سال‌ها حقوق مصرف‌کنندگان اینترنت تامین شود.

لطف‌الله سبوحی - معاون فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - در گفت‌وگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: چارچوب موافقتنامه سطح خدمات ارتباطات داده‌ها با استناد به بند 9 ماده 6 اساسنامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و به منظور شفاف‌سازی کیفیت خدمات در مقابل هزینه‌های آن در شبکه‌های ارتباطات داده‌ها و رعایت حقوق مشتریان از سوی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مورد بررسی و تصویب قرار گرفت که رعایت این ضوابط تعیین شده هم اکنون لازم‌الاجرا اعلام شده است.
معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: در این چارچوب بسته به این‌که متقاضی چه سطحی از خدمات را دریافت کرده، هزینه‌ آن را پرداخت می‌کند.

سبوحی درباره پارامترهایی که در SLA مورد توجه قرار گرفته اظهار کرد: در رابطه با این موضوع الگوهای مختلف در دیگر کشورها مورد مطالعه قرار گرفته و شرایط موجود کشورمان نیز در نظر گرفته شد و طبیعتا ارائه‌کننده خدمات برای این‌که بتواند سطح خدمات را حفظ کند، باید هزینه لازم را بپردازد و مشتریان هم اگر کیفیت بالاتری می‌خواهند، باید هزینه بیش‌تری پرداخت کنند.

وی با بیان این که این SLA در چهار سطح ارائه می‌شود، گفت: سطح برنز، پایه‌ترین سطح است که با A مشخص می‌شود و اگر کسی سطح نقره‌ای بخواهد، دو برابر قیمت پایه، سطح طلایی، سه برابر قیمت پایه و متقاضی دریافت سطح الماس باید پنج برابر قیمت پایه را پرداخت کند.

معاون سازمان تنظیم مقررات در پاسخ به این پرسش که چه تضمینی وجود دارد، برای این که وقتی مشتری قیمتی را پرداخت کرد خدمات مورد نظرش را دریافت کند گفت: اینجا براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، جریمه‌ای در نظر گرفته شده؛ یعنی اگر اپراتوری خدمات را براساس سطح نقره‌ای واگذار کرد، اگر کیفیت خدماتی که مشتری گرفت، مثل همان سطح نبود، دقیقا براساس نسبتی که از سطح خدماتش عدول ‌شده، جریمه مشخص و در جداول آمده است.

وی با اشاره به مواردی که مشمول این جریمه می‌شوند، تاکید کرد: میزان تلفات بسته‌ها، به میانگین گم شدن و یا از دست رفتن بسته‌های IP در طول شبکه خدمت‌دهنده اطلاق می‌شود و به روش ارسال بسته‌های ICMP به اندازه 100 بایت و به تعداد 1000 عدد از پورت دسترسی خدمت‌گیرنده تا نقطه انتهایی داخل شبکه خدمت‌دهنده و براساس میانگین نمونه‌برداری‌های متوالی PING TEST در طول یک ساعت و یا براساس سایر روش‌های استانداردی که سازمان اعلام خواهد کرد، محاسبه می‌شود.

سبوحی افزود: در این زمینه پارامتر بعدی تاخیر است، یعنی متوسط زمانی که طول می‌کشد تا یک بسته IP در شبکه خدمت‌دهنده از پورت دسترسی خدمت‌گیرنده تا نقطه انتهایی شبکه خدمت‌دهنده برسد. این پارامتر براساس میانگین نمونه‌برداری در دوره زمانی و یا براساس سایر روش‌های استانداردی که سازمان اعلام خواهد کرد، محاسبه می‌شود.

به گفته او یکی دیگر از پارامترها، پهنای باند تضمین‌ شده است که به حداقل پهنای باند اختصاص یافته به خدمت‌گیرنده در دوره زمانی اطلاق می‌شود و از تقسیم میانگین پهنای باند ارسال و دریافت تقسیم بر ضریب تسهیم کانال ارتباطی و یا براساس سایر روش‌های استانداردی که سازمان اعلام می‌کند، محاسبه می‌شود.

وی ادامه داد: میانگین زمان بازیابی یا تعمیر نیز از دیگر پارامترها است که‌ به میانگین زمان رفع خرابی و برقراری مجدد خدمت براساس توافق بین خدمت‌دهنده و خدمت‌گیرنده اطلاق می‌شود؛ این‌ها پارامترهایی هستند که در مصوبه مربوطه به آن اشاره شده و باید در زمان وقوع چنین اتفاقاتی و ندادن سطح خدمت مورد نظر، جریمه پرداخت شود.

معاون فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات ادامه داد: زمان کاهش سطح کیفیت خدمات(مجموع زمان‌های کاهش سطح کیفیت خدمات به دلیل عدم برآورده شدن یک یا چند پارامتر کیفیت خدمت مندرج در SLA به صورت مستقل)، زمان کاهش سطح کیفیت خدمات مجاز (‌حداکثر زمان مجاز کاهش سطح کیفیت خدمات در طول دوره زمانی)، (زمان کاهش سطح کیفیت خدمات غیر مجاز) حاصل تفریق زمان کاهش سطح کیفیت خدمات مجاز از زمان کاهش سطح کیفیت خدمات، در صورتی که حاصل کم‌تر از صفر باشد، زمان کاهش سطح کیفیت خدمات غیرمجاز برابر صفر منظور می‌شود نیز از دیگر پارامترهای مورد اشاره در مصوبه مربوطه است.

سبوحی با اشاره به ضریب دسترسی و با بیان این که این ضریب مشخص‌کننده امکان دسترسی خدمت‌گیرنده به حداکثر خدمت‌های ارائه شده برروی بستر شبکه خدمت‌دهنده با توجه به پارامترهای مندرج در SLA است، گفت: در سطح برنزی ضریب دسترسی 98 درصد و زمان کاهش سطح کیفیت خدمات مجاز در دوره زمانی (دقیقه) 432 دقیقه است که نباید بیش‌تر از این میزان باشد و اگر بیش‌تر شود، مشمول جریمه می‌شود (دوره محاسبه در این جاماهیانه است).

به گفته او در سطح نقره‌ای ضریب دسترسی 99 درصد و زمان کاهش سطح کیفیت خدمات مجاز در دوره زمانی 216 دقیقه و تعرفه آن دو برابر تعرفه پایه است و در سطح طلایی 5/99 درصد و زمان کاهش سطح کیفیت خدمات مجاز در دوره زمانی 108 دقیقه و تعرفه آن سه برابر تعرفه پایه است و در سطح الماس ضریب دسترسی 9/99 است و زمان کاهش سطح کیفیت خدمات مجاز در دوره زمانی 6/21 است و سقف تعرفه آن 5 برابر تعرفه پایه است.

سبوحی تاکید کرد: خدمت‌دهنده موظف است سامانه لازم برای اندازه‌گیری پارامترهای کیفیت خدمات مندرج در SLA را برای خدمت‌گیرنده فراهم سازد و سازمان در صورت لزوم مراجع و استانداردهای مربوط به اندازه‌گیری پارامترهای کیفیت خدمت را اعلام خواهد کرد و خدمت‌دهنده موظف خواهد بود براساس استانداردهای اعلام شده پارامترهای کیفیت خدمت را اندازه‌گیری کند و به منظور پاسخگویی در زمان مناسب، خدمت‌دهنده موظف به ایجاد یک مرکز پاسخگویی با تعداد خطوط و اپراتورهای پاسخ‌دهنده کافی است که دوره اندازه‌گیری به صورت 24 ساعته است.

وی ادامه داد: خدمت‌دهنده موظف است که تمهیدات لازم را برای رعایت تعهدات SLA در هنگام عملیات شبکه پیش‌بینی کند و با اطلاع قبلی (حداقل 48 ساعت قبل اطلاع داده شود) زمان DOWN TIME را تعیین کند، عملیات DOWN TIME باید در زمان‌های کم ترافیک (ساعت دو تا شش) انجام شود و تعداد آن در ماه حداکثر یک بار می‌تواند باشد؛ محاسبه زمان کاهش سطح کیفیت خدمات براساس اعلام خدمت‌گیرنده و تایید خدمت‌دهنده و اخذ رسید خرابی انجام خواهد شد.

او درباره مواردی که مشمول جریمه نمی‌شوند ابراز کرد: قطعی‌های ناشی از قوه قاهره (فورس ماژور) مانند حوادث طبیعی؛ در این حالت زمان کاهش سطح کیفیت خدمات مشمول پرداخت تعریفه توافق شده نمی‌باشد، قطعی‌هایی که به واسطه خرابی تجهیزات خدمت‌گیرنده باشد، قطعی‌هایی که در زمان DOWN TIME باشد، قطعی‌هایی که بنا بر درخواست خدمت‌گیرنده باشد (مانند جابه‌جایی،‌ آزمایش شبکه داخلی و...)، قطعی‌هایی که ناشی از تخطی خدمت‌گیرنده از قوانین و مقررات و یا مفاد SLA باشد، قطعی‌های ناشی از عدم پرداخت صورت حساب و قطعی‌های ناشی از صدور احکام توسط مراجع قضایی و یا امنیتی کشور و یا سایر مراجع ذیصلاح که در این حالت زمان قطعی مشمول پرداخت تعرفه توافق شده نمی‌باشد.

سبوحی در ادامه گفت: شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت مخابرات ایران و تمام شرکت‌های که پهنای باند اینترنتی ارائه می‌کنند، ملزم به رعایت آن هستند؛ یعنی در حال حاضر متقاضیانی که برای دریافت خدمات مراجعه می‌کنند می‌توانند براساس این مصوبه سطح خدمات مورد نظر خود را انتخاب کرده و مبلغ آن را پرداخت کنند.

وی در پایان افزود: در بعضی سطوح مثل سطح طلایی و الماس ممکن است امکانات خاصی در ارتباطات با مدیریت شبکه لازم باشد که آن‌ها هم باید سعی کنند امکاناتشان را تامین کنند و برای ارائه چنین سطح خدماتی آماده شوند و سازمان تنظیم مقررات نیز در این زمینه نظارت می‌کند که این SLA جاری شود.

  • ۸۹/۰۸/۰۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">