ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی از تصویب قانون رفع موانع کسب و کار برای حمایت از بخش خصوصی فعال در عرصه اینترنت خبر داد و از شرکت‌های اینترنتی خواست مشکلات‌شان را از طریق این پارلمان بخش خصوصی پیگیری کنند.

فارس-مسعود شنتیایی در مورد اقدامات صورت گرفته از سوی کمیسیون ICT اتاق بازرگانی برای حمایت از بخش خصوصی فعال در این حوزه با تاکید بر امکانات و پتانسیل‌های موجود در این کمیسیون گفت: در دوره‌های مختلف با توجه به شرایط متفاوت سیاسی، اتاق بازرگانی مرکزی قوی برای حمایت از بخش خصوصی بود و بعد از انقلاب اسلامی و در سال‌های 67 و 73 که قانون تشکیل اتاق مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با شکل فعلی شروع به کار کرد.

وی به سابقه 127 ساله تشکیل این اتاق اشاره کرد و با بیان اینکه سابقه تاسیس اتاق بازرگانی به زمان ناصرالدین شاه و تاسیس مجلس وکلای تجار برمی گردد، با تاکید بر اینکه بخش خصوصی حوزه ICT باید از این پتانسیل بسیار بالا برای طرح مسایل، مشکلات و معضلاتی که با آن روبه‌رو هستند، استفاده کنند، ادامه داد: حضور و ارتباط شرکت‌های اینترنتی و شرکت‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات در کمیسیون ICT و تجارت الکترونیک اتاق بازرگانی بسیار کمرنگ است.

شنتیایی با اشاره به تعامل بسیار خوبی که طی چهار سال گذشته میان اتاق بازرگانی و قوای سه گانه صورت گرفته، گفت: ماده 91 قانون اجرای اصل 44، اتاق بازرگانی را به عنوان نماینده بخش خصوصی رسما تایید و معرفی کرده و در همین قانون، شورای رقابت نیز تعیین شده که نماینده اتاق بازرگانی در این شورای حضور دارد و مشکلاتی که نیاز است در شورای رقابت مطرح شود از این طریق عنوان شده و برای آن راه حلی ارایه می شود. براین اساس بخش خصوصی فناوری اطلاعات و ارتباطات به ویژه شرکت‌های اینترنتی می‌توانند مشکلات‌شان را از این طریق مطرح کنند. رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران با بیان اینکه در حال حاضر اکثر قوانین موثر بر سرنوشت بخش خصوصی ، طبق مصوبات قانونی با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی مورد بررسی قرار می‌گیرد، ادامه داد: اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی شناخته شده و ارتباط بسیار خوبی نیز میان اتاق و مجلس وجود دارد و براین اساس نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن در اکثر کمیسیون های تخصصی مجلس حضور دارند و اکثر طرح ها و لوایح مرتبط با بخش خصوصی و اقتصادی کشور با حضور نمایندگان اتاق مورد بررسی قرار می‌گیرد. وی گفت: در این راستا اگر ما از مسایل و مشکلاتی که وجود دارد مطلع شویم می توانیم این مشکلات را از طریق نمایندگان اتاق در کمیسیون‌های صحن علنی مجلس مطرح کرده و همکاری‌ها و حمایت‌های مدنظر را دریافت کنیم.

شنتیایی با اشاره به قانون ایجاد فضای کسب و کار و رفع موانع آن که در بهمن ماه سال گذشته دو فوریت آن به تصویب مجلس رسید، اضافه کرد: این طرح به زودی در جلسه علنی مجلس مطرح خواهد شد و بر این اساس هم اکنون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن فراخوان داده تا فعالانی که نسبت به قانون رفع موانع کسب و کار پیشنهاد یا نظری دارند آن را مطرح کنند.

وی با بیان اینکه این قانون بسیاری از موارد کسب و کار شرکت‌های اینترنتی را در برمی‌گیرد ، افزود: این مسایل از طریق این شرکت‌ها به عنوان موارد پیشنهادی قابل طرح و پیگیری خواهد بود که به طور قطع نتیجه خواهد داد.

رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران با اشاره به نقش موثر اتاق در برنامه پنجم توسعه گفت: در بخش فناوری اطلاعات ، کمیسیون ICT جلسات متعددی برای اصلاح برخی از مواد این برنامه داشت که به طور قطع می‌تواند مورد توجه فعالان این بخش قرار گیرد.
وی گفت: یکی از مواد قانون رفع موانع کسب و کار ، قراردادهای یک‌طرفه و انحصاری است که اگر این ماده به تصویب برسد بسیاری از مشکلات بخش خصوصی فعال در حوزه ICT حل خواهد شد و دیگر امکان این وجود نخواهد داشت که با استفاده از قدرت انحصاری ، قراردادی یک‌طرفه به نفع یک طرف و به زیان طرف دیگر منعقد شود. شنتیایی با اشاره به ایجاد شورای گفت‌وگو که در قانون برنامه پنجم مورد تصویب قرار گرفته ، گفت: این شورا قرار است بین اتاق های تعاون و بازرگانی و صنایع و معادن با دولت تاسیس شود که هشت نماینده از طرف بخش خصوصی در این شورا حضور داشته باشد و محل تشکیل شورا و دبیرخانه شورا نیز اتاق بازرگانی و صنایع و معادن خواهد بود. وی با بیان اینکه تاکنون سه جلسه برای تصویب آیین نامه‌ها و ضوابط داخلی شورای گفت‌گو انجام گرفته است ، اضافه کرد: این شورا یکی از مراکزی خواهد بود که در ارتباط با مشکلاتی که بخش خصوصی با آن مواجه است می‌تواند موثر عمل کند.

رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران با اشاره به قوانین و مسایلی که مربوط به عموم فعالیت‌های بخش خصوصی است ، گفت: این مسایل از طریق شورای گفت‌گو قابل بحث و بررسی است که شرکت‌های اینترنتی و فناوری اطلاعات می‌توانند مسایل‌شان را از این طریق اعلام کرده تا در قوانین شورای گفت و گو لحاظ شود.

وی از شرکت‌های اینترنتی خواست مسایل‌شان را از طریق پارلمان بخش خصوصی که کمیسیون ICT اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران است، پیگیری کنند.

  • ۹۰/۰۳/۰۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">