ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

شرکت‌های اینترنتی مجبورند گران فروشی کنند

| يكشنبه, ۱۰ شهریور ۱۳۸۷، ۰۱:۱۹ ب.ظ | ۰ نظر

تامین پهنای باند با قیمت بسیار مناسب‌تر برای توزیع کننده و مصرف کننده و برداشتن محدودیت‌های سرعت از جمله چالش برانگیزترین مسائلی است که شرکت‌های پرووایدر با آن سر و کار دارند.

مسعود ریاضیات - رییس انجمن کارفرمایان شبکه‌های اینترنتی کشور - در گفت‌وگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: اینترنت، رگ حیاتی اقتصادی امروز است و به این معناست که ارایه‌ی این تکنولوژی باید طوری باشد که مواردی را که سرعت بالا می‌طلبد تامین کند.

و گفت: استقرار این امر در بدنه و بخش به بخش جامعه باعث می‌شود تا مصارف تجاری، صنعتی، بانکداری و بازرگانی، ارزش افزوده‌ی بالاتری را برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد کما آنکه این تکنولوژی مصارف خودش را پیگیری می‌کند.

به گفته‌ی او نبود شناخت و محدود کردن پهنای باند، قیمت بالای عرضه‌ی این محصول و ناهماهنگی شرکت‌های تامین کننده با مخابرات از جمله مسائلی است که اگر از سد آن بگذریم حرکت سریع‌تر می‌شود و به رشد اقتصادی مطلوب خواهیم رسید.

وی افزود: ویدئو کنفراسینگ‌ها، سرورینگ‌ها، کنترل و آموزش از راه دور، تماشای مالتی مدیا و اخیرا توانایی نصب شبکه‌های تلویزیونی بر روی اینترنت پرسرعت به جای استفاده از امواج FM از جمله مصارف و مزیت‌های تجاری، صنعتی و تولید است که کشورهای ناپخته‌ی سال‌های پیش به آن دست یافته‌اند.

یاضیات با بیان این که نیاز جوامع به این گونه زیرساخت‌ها یکی از الزامات توسعه زیرساخت‌های ماست اظهار کرد: خوشبختانه در بحث توسعه زیرساخت‌ها در زمینه‌هایی همچون داشتن تکنولوژی ساخت فیبر نوری در کشور به رشد خوبی رسیده‌ایم و فقط باید شرکت زیرساخت با استفاده از این اختیارات به جای محدود کردن بخش خصوصی بیش‌تر حواس خود را به توسعه و گسترش شبکه‌های اینترنتی جلب کنند.

وی گفت: گسترش شبکه را می‌توان به دو بخش جغرافیایی و توسعه امکانات تقسیم کرد که هرچه بیش‌تر شاهد اجرای این تصمیمات باشیم بیش‌تر در برنامه‌های اقتصادی فعال‌تر خواهیم بود.

رییس انجمن شبکه‌های اینترنتی به برنامه‌های توسعه چهارم اشاره کرد و گفت: همانطور که کم توجهی به تولید فولاد به طور مستقیم در اقتصاد اثرگذار است، کم توجهی به توسعه زیرساخت‌های الکترونیکی نیز قطعا همین ویژگی را داراست.

او گفت: هم‌اکنون از تمام برنامه‌های توسعه‌یی که طبق برنامه پنج ساله چهارم تدوین شده عقب هستیم و شرکت زیرساخت باید با همت خود این عقب‌ماندگی‌ها را ترمیم و در توسعه آن کوشا و فعال باشد.

وی خاطر نشان کرد: در کنار توسعه زیرساخت‌ها باید به عوامل دیگری نیز اندیشید که رفع آن‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، یکی از ملاک‌های مورد بحث در زمینه اینترنت پرسرعت قیمت بالای است.

ریاضیات افزود: سیاست‌گذاری برای کاربران خصوصی که نباید بیش از 128 کیلوبایت استفاده کنند، تصوری است که اینترنت پرسرعت را کاری لوکس می‌داند و دیگر هیچ تعریفی برای کار خود نمی‌آورد. استفاده کشورهای دیگر همچون مالزی و ترکیه از پهنای باند بسیار وسیع نشان از درک آن‌ها به عنوان یک شبکه حیاتی و اقتصادی است.

وی ادامه داد: دولت با در اختیار داشتن نبض این قضیه، فروش و توزیع پهنای باند را بازار کسب و کار و ایجاد درآمد کرده است و بدین دلیل شرکت‌های توزیع کننده گران می‌خرند و مجبورند گران هم بفروشند و نصب تجهیزات و سوئیچ‌های شرکت‌های دست‌اندرکار اینترنت در محل شرکت‌های مخابرات از سوی دیگر باعث می‌شود تا هزینه‌های نگه‌داری، اجاره، انتقال پهنای باند بین مراکز و دسترسی به این‌ها نیز بر قیمت‌ها تاثیرگذار باشد.

این کارشناس در پایان گفت: بدنه سنگین و پرهزینه‌ی شرکت‌های دولتی کشور اگر به مدیریت بخش خصوصی واگذار شود می‌توان با یک دهم این پرسنل، 10 برابر کارایی را بالا برد چرا که بخش خصوصی با سبک کردن این بدنه به منظور کم کردن هزینه‌ها، دیگر با محدودیت‌های بودجه مواجه نمی‌شوند و در نتیجه با کارایی بیش‌تری به کار خود ادامه می‌دهد.

  • ۸۷/۰۶/۱۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">