شرکت های VoIP به دنبال فرصت های نو در الکامپ
به گفته عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه گفت: تمدید نشدن مجوز فعالیت شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنتی توسط رگولاتوری وهمچنین افزایش تعرفه واگذاری خطوط E1 وبکارگیری نرم افزار pc to phone جهت تماسهای تلفنی، فعالیت شرکتهای voip را مختل کرده است.
به گزارش ستاد خبری الکامپ شانزدهم ،پیام کرباسی گفت:حدود 15 سال پیش 119 شرکت اینترنتی با اخذ مجوز VoIP اقدام به ارایه خدمات تماس تلفنی از داخل به خارج کشور کردند که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری خرداد سال 1388 بنا به ملاحظات امنیتی در داخل دروازه بین المللی، از تداوم فعالیت این شرکتها به مدت چندین روز ممانعت شد.
وی اضافه کرد:به دنبال جلوگیری از فعالیت شرکتهای VoIP، شرکت ارتباطات زیرساخت با معرفی سه پیمانکاراز این 119 شرکت خواست که مکالمات خود را فقط از طریق یکی از این سه شرکت ارسال کنند.
وی ادامه داد:در همین رابطه 2 ماه بعد کمیسیون تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی، مبلغ حق حاکمیتی به منظور ارایه خدمات تلفن اینترنتی داخل به خارج کشور را 100 ریال به ازای هر دقیقه اعلام نمود.این در شرایطی بود که ارتباط تلفنی با اکثر کشورهای توسعه یافته اروپای غربی وآمریکای شمالی کمتر از دقیقه ای150 ریال به فروش می رسید.
وی در خصوص افزایش قیمت خدمات تلفن اینترنتی گفت:با توجه به اینکه هر یک از سه پیمانکارشرکت ارتباطات زیرساخت مبلغ 20 ریال به ازای هر دقیقه را به عنوان حق العمل کاری از شرکت های VoIP مطالبه کردند در نتیجه قیمت فروش خدمات تلفن اینترنتی به یکباره دو برابر شد.از سوی دیگر این سه شرکت پیمانکار خود پیرو قراردادی با شرکت ارتباطات زیرساخت امکانات ویژهای را در رقابت با خدمات 119 شرکت خصوصی در اختیار دارند.به عنوان مثال با داشتن یک کد سه رقمی ملی می توانند خدمات خود را در سطح کشور ارایه کنند.این در حالیست که شرکت های VoIP با بیش از یک دهه تجربه موفق در ارایه خدمات تلفن اینترنتی کماکان می توانند با خرید سه شماره ای 7یا12 رقمی در محدوده یک استان اقدام به ارایه سرویس نمایند.
مدیر عامل شرکت امین مباشر داده پرداز درتوضیح مشکلات کنونی شرکتهای ارایه دهنده خدمات تلفن اینترنتی گفت:نخستین مشکل شرکتهای VoIP مبلغ 12 تومان به ازای هر دقیقه مکالمه است که تعیین این مبلغ بسیار غیرکارشناسی بوده ویک خدمت ارزان قیمت را به یک خدمت گران ونامناسب تبدیل کرده است.
کرباسی افزود:همچنین شرکتهای VoIP تقاضای تمدید مجوزهای خود را کرده اند که برای یک بازده زمانی 3 تا5 سال تکلیف تجاری خود را مشخص کنند.اما متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده واین شرکتها در یک شرایط مبهمی فعالیت میکنند.
وی گفت:یکی از ابزارهای استفاده شرکتهای VoIP خطوط E1 است که از شرکت مخابرات ایران خریداری میشود. هرخط E1 معادل 30 خط تلفن امکان برقراری مکالمه 30 کاربر به صورت همزمان با خارج از کشور را فراهم می کند که از 2 سال پیش تعرفه واگذاری خطوط E1 به صورت غیرقانونی توسط شرکت مخابرات گران شده است.
وی افزود: سازمان نظام صنفی رایانهای تلاشهای زیادی به منظور لغو افزایش نرخ تعرفههای خطوط E1 کرده است که خوشبختانه طبق آخرین اخبار،رگولاتوری و دیوان عدالت اداری هر دو شرکت مخابرات ایران را از این افزایش نرخ برحذرداشته ومصوبه مجمع عمومی آن را باطل اعلام کردهاند.
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای درادامه گفت: بعد از قطع شدن خدمات شرکتهای VoIP در خرداد سال88 ونیاز جامعه به برقراری تماس با خارج کشور، بسیاری از این شرکتها با افت چشمگیر حجم ترافیک مکالمه مواجه شدند که یکی از دلایل بارز آن بکارگیری نرمافزارهای pc to phone جهت تماس تلفنی از طریق یک دستگاه pc با گوشی تلفن در خارج کشور است.
وی افزود:این خدمات ارزان تعداد تماسهای برقرار شده از طریق شرکتهای بخش خصوصی را کاهش داده است. حال از آنجایی که حدود 50 درصد از تماسهای بینالمللی از شهر تهران انجام میشود و نمایشگاه الکامپ نیز در این شهر مسقر است به نظر می رسد مشارکت شرکت های VoIP در این نمایشگاه می تواند نسبت به افزایش سهم بازار VoIP وجبران مشتریان از دست رفته موثر باشد.
کرباسی اضافه کرد: با توجه به اینکه برگزاری الکامپ امسال به سازمان نظام صنفی رایانهای کشورسپرده شده است شواهد نشان می دهد که که شور و هیجان زیادی برای هرچه بهتربرگزار شدن الکامپ شانزدهم به وجود آمده که این امر می تواند تاثیر بسزایی در تعداد بازدیدکنندگان از این نمایشگاه وراندمان بیشتر نمایشگاه برای غرفه داران داشته باشد.
گفتنی است؛ نمایشگاه الکامپ از تاریخ 17 لغایت 20 آبان ماه سال جاری در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی برگزار خواهد شد.
- ۸۹/۰۸/۱۱