ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

"شما" نام جدید اینترنت ملی

| دوشنبه, ۲۶ دی ۱۳۹۰، ۰۲:۵۶ ب.ظ | ۵ نظر

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه هم‌اکنون پهنای باند اینترنت بین‌الملل کشور 270 stm1 (معادل 270 ضربدر 155 مگابیت بر ثانیه) است از آزادسازی پهنای باند داخلی و افزوده شدن آن به اینترنت کشور با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات خبر داد.

رضا تقی‌پور در گفت ‌و گو با فارس، در پاسخ به این سوال که آیا در شبکه ملی اطلاعات دسترسی به سایت‌های خارجی مسدود خواهد شد، اظهار داشت: سرویس اینترنت کماکان به عنوان یک سرویس در شبکه ملی اطلاعات خواهد بود، اما نه به عنوان اسکلت و شاکله اصلی این شبکه.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: دسترسی به اینترنت کماکان ادامه خواهد یافت؛ اما برای دسترسی‌های داخلی، این شبکه همچنان از ویژگی‌هایی برخوردار است.

تقی‌پور گفت: مدنظر ما بیشتر مزیت‌های شبکه ملی اطلاعات، از جمله کاهش هزینه، افزایش سرعت و افزایش امنیت است و بیشتر روی جنبه اثباتی این طرح در حال سرمایه‌گذاری هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: ضمن اینکه مشوق‌هایی نیز پیش‌بینی کرده‌ایم تا کسب و کارهای زیادی بتوانند در داخل کشور فعال شوند؛ از جمله کسب و کارهای فروش الکترونیکی.

خبرنگار فارس پرسید: پهنای باند فعلی اینترنت کشور چقدر است و راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات از منظر آمار و ارقام، چه تاثیری بر هزینه‌های مصرفی در بخش اینترنت خواهد داشت؟

تقی‌پور در این خصوص، گفت: هم‌اکنون پهنای باند داخل کشور 470 گیگابیت بر ثانیه و پهنای باند اینترنت بین‌الملل 270 stm1، (معادل 270 ضربدر 155 مگابیت بر ثانیه) است که برای پهنای باند بین‌الملل به خارجی‌ها اجاره می‌دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات بخش زیادی از پهنای باند اینترنت بین‌الملل که درگیر دسترسی های داخلی است، آزاد می‌شود و بنابراین این ظرفیت، با هزینه قبلی، در اختیار کاربرانی که نیاز به اینترنت (پهنای باند بین‌الملل) دارند، قرار می‌گیرد.

خبرنگار فارس گفت: نامی که برای شبکه ملی اطلاعات انتخاب شده، از نگاه کاربران عادی تا حدی امنیتی و اطلاعاتی است و شاید همین نام است که دیدگاه ها را نسبت به این پروژه، حساس کرده است.

تقی‌پور در این خصوص گفت: واژه‌ های اطلاعات و سرویس های اطلاعاتی، متفاوت هستند و بهتر است از رسانه‌ها بخواهیم که در این زمینه فرهنگ‌سازی کنند تا بین Information (اطلاعات) و Inteligence (سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی) تفاوت قائل شوند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: ضمن این که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بیش از 90 کشور، به همین نام است.

وی ادامه داد: ان‌شاءالله با توجه به اینکه نام شبکه ملی اطلاعات، در قانون برنامه پنجم نیز آمده است، مختصر نام شبکه ملی اطلاعات، "شما" یک برند خواهد شد و جا خواهد افتاد.

خبرنگار فارس پرسید: وعده افزایش سرعت اینترنت کاربران خانگی به کجا رسید؟

تقی‌پور در این خصوص، گفت: افزایش پهنای باند تا حدود 10 تا 12 برابر در شبکه ملی اطلاعات اتفاق خواهد افتاد.

وی گفت: با راه‌اندازی این شبکه، پهنای باند در اختیار کاربر خانگی افزایش خواهد افتاد؛ اما هنوز زمان تحقق این وعده فرا نرسیده است.

  • ۹۰/۱۰/۲۶

نظرات  (۵)

اینترنت ملی اشتباه است اینترانت ملی درست است
ما میگیم ... نمی خوایم ... عوض میشه... :|
سلام در واقع هدف ایجاد یک ابر اینترنتی ( یا اینترانتی) است که تمام کشورها اون رو دارند ولی ما هنوز از فیبرنوری استفاده میکنیم که باعث افزایش هزینه و سرعت پایین میشه . اینترنت ملی به هیچ وجه به معنی عدم دسترسی به سایت های خارجی یا سایت هایی که خودشون بخوان نیست . اینترنت پاک که میگن به این دلیل هست که اکثر اطلاعات دولتی الان در سرورهای خارجی هستند ، اینکه به داخل منتقل بشوند و ابر اینترنتی ایرانی تشکیل بشه رو اینترنت پاک اسم گذاری کردند. شاد باشید
یعنی از این به بعد بجای اینکه بریم تو اینترنت، باید بریم توی شما؟
عجب-سرعت بالا- اما استفاده کشک ما با همین 99%فیلتر حال میکنیم اینترانت نمیخوایم .......................................... این جنا.............................نیست؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">