شوراهای آی تی بی اثر شده اند
از بدو انقلاب اسلامی متناسب با شرایط هر زمان، نهادها و تشکلات قانونی خاصی در کشور به وجود آمد و در حوزه فنآوری اطلاعات هم این گونه بود و این نهادها اگرچه در بدو تاسیس وظایف جدی و مهمی را برای رفع چالشهای آن زمان به عهده داشتند اما با گذشت زمان این نهادها کمرنگ و کمتحرک با تاثیرپذیری ناچیز شدند اگرچه در حال حاضر هنوز قانونا پوستهای از آنها وجود دارد اما چندان فعال نیستند و میتوان گفت متولی خاصی در این زمینه نداریم.
حسین طالبی - عضو کمیته راهبردی تهیه سند نظام جامع فنآوری اطلاعات کشور - در گفتوگو با خبرنگار (ایسنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: به عنوان مثال در حوزه فنآوری اطلاعات ابتدا شورای عالی انفورماتیک برحسب قانون اولین و تنها متولی فنآوری اطلاعات کشور متشکل از نمایندگان وزرای زیربط به وجود آمد.
او ادامه داد: این شورا حدود دو دهه بسیار فعال بود، سپس شورای عالی اطلاعرسانی با تصویب شورای انقلاب فرهنگی به وجود آمد و اگرچه متولی و مسوول محتوای الکترونیکی در حوزهی فنآوری اطلاعات بود اما بدون ورود به محتوا به سایر حوزههای IT ورود کرد و طرح ملی فنآوری تکفا را مطرح و تا حدودی هم موفق بود.
عضو شورای عالی انفورماتیک کشور گفت: بعد از گذشت مدت زمانی بعد مجددا فعالیت این شورا هم کمرنگ و کمتحرک شد، در حالی که قرار بود با قدرت به توسعهی فنآوری اطلاعات در کشور بپردازد و این شورا حدود 20 کارگروه تخصصی در حوزههای مختلف تشکیل داد که البته این کارگروهها و کمیتهها نیز چندان دستاوردی نداشتند.
عضو کمیته راهبردی تهیه سند نظام جامع فنآوری اطلاعات کشور ادامه داد: البته اقدام بسیار مهم و مفیدی که شورای عالی فنآوری اطلاعات برای اولین بار در کشور انجام داد و آن هم تهیه سند راهبردی نظام جامع فنآوری اطلاعات کشور که 2 سال قبل به تصویب هیات دولت نهم رسید و متاسفانه اجرای این سند بسیار مفید نیز متوقف ماند. اکنون این شورا نیز چندان فعال نیست و کم تحرک شده است.
وی تصریح کرد: چنانچه ملاحظه میشود اگرچه هنوز قانونا هر سه شورای اشاره شده وجود دارد ولی چندان فعال نیستند.خوشبختانه وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات اخیرا با آمدن وزیر جدید اقداماتی در این زمینه انجام داده که امیدواریم به نوعی کاستیهایی که در این زمینه وجود دارد جبران شود.
طالبی یادآور شد: طبق قوانین وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات شرکت فنآوری اطلاعات و معاونت فنآوری اطلاعات فعال شدند؛ اگرچه هنوز نتیجهی قابل ذکری حاصل نشده است اما امید میرود با برنامههایی که در دست تدوین دارند، بهخصوص با وجود سند راهبردی نظام جامع فنآوری اطلاعات کشور گامی عملی، جدی و موثر در جهت تحقق اهداف و راهبردهای مندرج در این سند بردارند.
به گفته او اگر این اهداف و راهبردها تحقق یابند میتوان ادعا کرد اهداف و آرمانهای چشمانداز 20 ساله جمهوری اسلامی برای نیل به جامعه دانشبنیان دور از انتظار نخواهد بود و فنآوری اطلاعات بستر لازم را برای نیل به این اهداف فراهم خواهد کرد.
- ۸۸/۱۲/۱۴