صادرات نرم افزار در کشور متولی ندارد
مدیر عامل یک شرکت نرم افزاری گفت: آماری از میزان صادرات نرم افزار وجود ندارد و دلیل اصلی آن نبود متولی خاصی برای نرم افزار است.
به گزارش ستاد خبری همایش صادرات نرم افزار "علی هلالی" افزود: اگر کسی بخواهد متولی این حوزه باشد باید ارزش افزودهای برای شرکتهایی که باید آمار ارایه دهند فراهم کند.
وی اظهار داشت: ارایه خدمات و تسهیلات از سوی دولت و پشتیبانی از صنعت نرم افزار موجب علاقهمندی شرکتها به اعلام آمار صادرات نرم افزار خود می شود و تا زمانیکه ارزش افزودهای برای شرکتها وجود نداشته باشد هیچ شرکتی با مشکلات فعلی، حاضر به ارایه این آمار نیست، به همین دلیل تاکنون آمار صحیح و دقیقی در این زمینه به دست نیامده است.
وی اظهار داشت: در صورتارایه خدمات از سوی دولت و پشتیبانی از صادرات نرمافزار، خود به خود صادرکنندهها برای استفاده از این خدمات جذب ارایه آمار میشوند اما با وجود مشکلات فعلی شرکتها تمایلی به اعلام دارایی خود ندارند.
وی در خصوص سهم صادرات ایران دربازار دنیا گفت:این میزان بسیار ناچیز بوده و تنها در مقیاس صنعت داخلی این سهم قابل توجه است.
هلالی بیان داشت: در سال گذشته آمار صادرات نرم افزار کشور ۲۰میلیون دلار بود و بازار داخلی نرم افزار ۱۵۰میلیارد تومان تخمین زده شد که این رقم در مقایسه با سایر اقتصاد کشور قابل چشم پوشی نیست.
به گفته وی، هزار شرکت نرم افزاری در کشور وجود دارند اما به نظر صادرات نرم افزار ارتباط مستقیمی با تعداد شرکتها ندارد به عنوان مثال، در کانادا تعداد شرکتها کمتر از میزان صادرات بوده و میزان صادرات شرکت های بزرگ است که این حجم را بالا میبرد.
مدیر این شرکت نرم افزاری در خصوص نحوه صادرات نرم افزار تصریح کرد:
صادرات در این زمینه در چند بخش میتواند انجام شود که اعزام هدفمند نیروهای تولیدکننده ، جمع کردن تیمی برای ارایه خدمات به خارج، تولید محصول و ساخت تکنولوژی از جمله آنهاست.
هلالی گفت: اعزام نیروهای تولیدکننده به خارج و انجام کار تیمی در ایران قابل اجرا نیست زیرا شرکتهایی که خود به دنبال نیرو هستند نمی توانند نیرو اعزام کنند و از سویی فرهنگ کار تیمی در کشور ما وجود ندارد.
وی در ادامه بیان داشت: تولید محصول نرم افزاری، فروش آن و ساخت تکنولوژی جدید به دلیل دانش جوان کشور نمیتواند در کشور انجام شود و ما هنوز به حد ساخت تکنولوژیهای فراگیر نرسیدهایم.
وی تصریح کرد: تنها شانس رقابت شرکتهای ایرانی ورود به بخش تولید محصول است که در این زمینه کیفیت و تولید تخصصی محصول اهمیت دارد.
"همایش صادرات نرم افزار و راهکارهای توسعه آن" به منظور تشریح وضعیت فعلی صادرات نرم افزار، ارایه تجربههای موفق در داخل و خارج از کشور در مرداد ماه سال جاری برگزار میشود.
- ۸۵/۰۳/۲۱