صدور شناسنامه نرم افزار از سوی وزارت ارشاد
نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار گفت: اجرایی نشدن قانون کپیرایت یک خطر بزرگی برای صادرات نرمافزاری کشور به حساب میآید.
محمد رضا طلایی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا گفت: عدم رعایت قانون کپیرایت در کشور باعث شده که نرمافزارهای اصل با سرعت زیادی تکثیر و در نتیجه قیمت آنها پایینتر از قیمت اصل آن در بازار به فروش برسد که به دنبال این عمل شرکتهای تولیدکننده نرمافزارهای برای فروش محصولات خود و همچنین ادامه حضور خود در بازار مجبور هستند که محصولات خود را با قیمت بسیار پایینتری به فروش برسانند که این وضعیت به هیچوجه به نفع تولیدکنندگان داخلی نیست.
وی اضافه کرد: اجرایی نشدن قانون کپیرایت یک خطر بزرگ برای صادرات نرمافزاری کشور به حساب میآید، چرا که تضمین محصولات از بین میرود که در نتیجه جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی کاهش مییابد، همچنین سرمایه گذاریهای داخلی و کیفیت محصولات هم کاهش پیدا میکند.
به اعتقاد طلایی یکی از راههایی که باعث پیشرفت کشور در زمینه صادرات نرمافزار میشود، جذب سرمایههای خارجی در این حوزه است و افزود: وقتی یک سرمایهگذار مشاهده میکند که در کشور قانون کپیرایت اجرا نمیشود و هیچ اهرم حمایتی دیگری هم ندارد، بنابراین ترجیح میدهد در چنین وضعیتی سرمایهگذاری نکند.
به اعتقاد وی اجرایی شدن این قانون در کشور باعث جذب سرمایهگذاران خارجی و داخلی شده و این کار در پایان منجر به اشتغالزایی، افزایش کیفیت محصولات تولیدی و مطرح شدن بازار صادرات ایران در جهان میشود.
طلایی همچنین در مورد وضعیت فعلی اجرای قانون کپیرایت در ایران میگوید: هماکنون با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد در حال صدور شناسنامه برای محصولات نرمافزاری هستیم تا شاید بتوانیم با این حرکت تا حدودی قانون کپیرایت را در کشور اجرا کنیم.
- ۸۷/۰۵/۰۶