صیانت از فیبر نوری به مجلس هفتم نمیرسد
با توجه به دغدغههای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روزهای باقی مانده مجلس هفتم، بعید است لایحه صیانت از فیبر نوری فرصت طرح در صحن علنی پیدا کرده و و به تصویب برسد.
یک مقام آگاه، در گفتوگو با خبرنگار سیتنا، با اظهار این مطلب، تصریح کرد: باید امیدوار بود این لایحه از کمیسیونهای مربوطه خارج شود تا در مجلس هشتم به تصویب نمایندگان برسد.
وی، ضمن اشاره به تلاشهای نمایندگان در کمیسیونهای عمران و صنایع و معادن، گفت: نمایندگان معتقدند باید این لایحه از کمیسیون خارج شود تا در مجلس هشتم در در صحن علنی مطرح و به تصویب برسد.
این مقام آگاه، در عین حال خاطرنشان کرد: در صورتی که لایحه صیانت از فیبر نوری در این مجلس از کمیسیونها خارج شود، در مجل هشتم باید مجددا استعلام و بررسی شود که زمانبر خواهد بود.
وی، احتمال دو فوریتی شدن لایحه صیانت از فیبر نوری را اقدامی "بعید" خواند و تصریح کرد: باید تعدادی از نمایندگان مجلس، با جمعآوری امضاهایی، نسبت به دو فوریتی شدن این لایحه تلاش کنند که این امر نیز بعید به نظر میرسد.
این مقام آگاه، گفت: اگر این فاز لایحه فوق در مجلس هفتم سپری شود، میتوان امیدوار بود که در ابتدای مجلس آتی به تصویب برسد.
به گزارش سیتنا، رییسجمهور، در مردادماه جاری، در نامهای به دکتر حداد عادل، لایحه صیانت از حریم مسیرهای شبکه کابل 56 هزار کیلومتری فیبر نوری مربوط به شبکه مادر مخابراتی کشور را برای بررسی تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.
در مقدمه توجیهی این لایحه پنج مادهای آمده است؛ با توجه به ضرورت حفاظت و صیانت از شبکه یکپارچه 56 هزار کیلومتری فیبر نوری ایران که سریعترین و مطمئنترین شبکه زیرساختی برای ایران و 15 کشور همسایه جهت برقراری ارتباط 400 میلیون نفر جمعیت این منطقه با یکدیگر میباشد و نیز فرصتی برای ترانزیت ارتباطات کشورهای منطقه و محل درآمد ارزی قابل توجهی برای کشور است و همه این موارد در سایه شبکهای ایمن و بدون نقص محقق خواهد شد و با عنایت به اینکه درحال حاضر مقررات کافی برای تسهیل در امر کابلکشی و صیانت از حریم مسیرهای شبکه کابل فیبر نوری شبکه مادر مخابراتی کشور وجود ندارد و همچنین به منظور رفع نارساییهای موجود، لایحه ذیل جهت طی تشریفات قانونی تقدیم میگردد. بر اساس ماده یک لایحه فوق، حریم مسیر عبور کابلهای فیبر نوری شبکه مادر مخابراتی کشور از اراضی ملی، دولتی و منابع طبیعی قابل واگذاری خارج از حریم راهها، دو متر (از هر طرف مسیر کابل فیبرنوری یک متر) است که توسط وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات "مطابق مقررات" تملک شده و هرگونه دخل و تصرف درآن منوط به اخذ موافقت وزارت مذکور خواهد بود.
همچنین طبق ماده سه و تبصره آن، مسیر کابلهای فیبر نوری شبکه مادر مخابراتی کشور که در منتهیالیه حریم راهها و راهآهن واقع شده یا میشوند، فضای اختصاصی نامیده میشود و استفاده از آن موکول به هماهنگی وزارتخانههای ارتباطات و فنآوری اطلاعات و راه و ترابری خواهد بود.
در مواردی که وزارت راه و ترابری برای توسعه و یا اصلاح هندسی راه و یا ترمیم خرابیها و موارد دیگر نیاز به استفاده از فضای اختصاصی مذکور داشته باشد، قبل از شروع عملیات اجرایی مراتب را به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام و فرصت مناسب برای جابجایی کابلهای یادشده منظور میکند.
موارد حوادث غیرمترقبه از شمول این تبصره مستثنی خواهد بود.
- ۸۶/۰۹/۱۴