ضرورت اعلام وضعیت درآمد شرکتهای مخابراتی
خبرگزاری فارس: با توجه به تصمیم واگذاری سهام شرکتهای 31 گانه مخابرات تحت نام مادر تخصصی، آیا بهتر نیست برای شفاف بودن هر یک از شرکتهای 32 گانه (مادر تخصصی و 31 شرکت تابعه بدون شرکت ارتباطات زیر ساخت و دیتا) جدول وضعیت هزینه و درآمد آنها را به تفکیک اعلام کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در گزارش تحلیلی عملکرد شرکت مخابرات ایران و شرکتهای تابعه در سال 85 وضعیت درآمد و هزینه به شکل جدولی ارائه شده است.
این گزارش نشان میدهد که جمع ترکیبی هزینه و درآمد 32 شرکت مخابراتی (شرکت مادر تخصصی و 30 شرکت استانی و شرکت ارتباطات سیار بدون شرکت دیتا و ساخت) 1 میلیون و 71 هزار و 551 میلیون ریال سود خالص قبل از کسر مالیات داشته است.
با توجه به تصمیمواگذاری سهام شرکتهای 31 گانه مذکور تحت نام مادر تخصصی، آیا بهتر نیست برای شفاف بودن هر یک از شرکتهای 32 گانه (مادر تخصصی و 31 شرکت تابعه بدون شرکت ارتباطات زیر ساخت و دیتا) جدول وضعیت هزینه و درآمد آنها را به تفکیک اعلام کنند.
لازم به توضیح است که این روش برای اولین بار است که پس از تشکیل شرکتهای مذکور در اعلام وضعیت مالی اتخاذ میشود و به نظر کارشناسان اقتصادی روش صحیحی در اجرای ابلاغیه اصل 44 قانون اساسی نیست و به نظر میرسد این روش، روشی برای مخفی کردن شرکتهای زیان ده است.
این گزارش حاکی است بعنوان مثال در استان ایلام که بیش از 400 کارمند دارد و یک سوم آنها حقوق و مزایای مدیریت دریافت میکنند، در حالی که این استان جزو شرکتهای مخابراتی زیان ده است.براساس یک گزارش رسمی، از جمع 30 شرکت مخابرات استانی 23 شرکت زیان ده هستند.
کارشناسان یکی از دلایل زیان ده بودن شرکتهای مخابراتی را کاهش دایری تلفن در این استانها میدانند.
یک مقام آگاه در این رابطه در خصوص واگذاری سهام مخابرات به فارس گفت: متاسفانه شرکت مخابرات ایران سهام شرکتهای تابعه را خود را به صورت سبد سهام میخواهد واگذار کند و از کنار زیان ده بودن 23 شرکت مخابراتی استانها بگذرد.
- ۸۶/۰۹/۰۲