ضریب نفوذ تلفن همراه به 38 درصد رسید
رئیس هیات مدیره مخابرات ایران یکی از مشکلات توسعه ضریب نفوذ را کاهش حاشیه سود دانست و گفت: این مسئله در نهایت به کند شدن روند توسعه پایدار میانجامد.
به گزارشروابط عمومی وزارت ارتباطات، وفا غفاریان در گرد همآیی تخصصی مدیران وزارت و شرکتهای زیرمجموعه با بیان این مطلب افزود: طبق آخرین آمار ضریب نفوذ تلفن ثابت حدود 34 درصد و تلفن همراه 38 درصد است.
وی رشد ضرایب را ماهانه بین 4/1 تا 6/1 درصد برشمرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر رشد تلفن ثابت در دنیا متوقف شده و بیشتر رشد در بخش تلفن همراه است.
غفاریان با اشاره به متوسط اشتراک تلفن ثابت و همراه در هر خانوار اظهار داشت: طبق بررسیهای صورت گرفته مشخص شد در هر خانوار به طور متوسط 2 عدد تلفن همراه و 5/1 عدد تلفن ثابت وجود دارد.
وی در ادامه به سهم پایین مخابرات در سبد هزینه خانوار اشاره کرد و گفت: سال 84، سهم مخابرات در سبد هزینه خانوار 4 درصد بود که الان به 6 درصد رسیده است که در مقایسه با سایر هزینهها نظیر دخانیات، سهم ict از سبد هزینه خانوار بسیار پایین است و باید به دنبال افزایش آن بود.
غفاریان حق مخابرات را از سبد هزینه خانوار بیش از این دانست و افزود: پتانسیل رشد بخش مخابرات بالاست. در صورت افزایش روند توسعه میتوان سهمی بیشتر از سالی 3 درصد از سبد هزینه خانوار به دست آورد.
معاون وزیر ارتباطات در بخش دیگر سخنان خود توسعه ضریب نفوذ را از جمله سنتی ترین راهکارهای افزایش سهم مخابرات عنوان کرد و ادامه داد: تاکنون تمام هم و غم مدیران و منابع ما صرف افزایش ضریب نفوذ و به روزرسانی واگذاریها شده است اما این بهترین پاسخ نیست. اگر خدمات ما افزایش یابد، مردم حاضرند هزینهها آن را بپردازند.
وی تصریح کرد: امروز در بخش تلفن ثابت به اشباع رسیده ایم و با اضافه شدن هر خط باید منتظر کاهش متوسط ضریب درآمد باشیم.
غفاریان افزود: باید توجه داشت کاهش درآمد متوسط ما از یک خط به همراه افزایش هزینه دایری، موجب افزایش هزینههای جاری شده، بنابراین امروز افزایش ضریب نفوذ برای ما هزینهبر است.
وی از دیگر مشکلات توسعه ضریب نفوذ به کاهش حاشیه سود اشاره کرد و گفت: این مسئله در نهایت به کند شدن روند توسعه پایدار میانجامد.
رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در ادامه راهکار مناسب برای افزایش درآمد شرکتهای مخابراتی را توسعه خدمات ارزش افزوده برشمرد و اظهار داشت: این خدمات نه تنها سهم مخابرات در هزینه خانوار را زیاد میکند بلکه اشکالات راه حل نخست را ندارد.
وی هزینه سرمایهگذاری به نسبت هزینه جاری را در خدمات ارزش افزوده کم دانست و خاطرنشان کرد: در توسعه این خدمات سرمایهگذاریهای عمده از قبل صورت گرفته و تنها با یک هزینه مختصر و نصب تجهیزات جدید میتوان این خدمات را ارایه کرد.
غفاریان تاکید کرد: خدمات ارزش افزوده موجب میشوند که درآمد افزایش یافته و حاشیه سود زیاد شده، توسعه مخابرات در کشور با آهنگ بیشتری ادامه یابد.
- ۸۶/۰۹/۰۶