ضعف مدیریت گریبان نمایشگاه مشهد را گرفت
آیا بازدیدکنندگان دهمین نمایشگاه بینالمللی کامپیوتر مشهد با دستآوردهای نوین صنعت فنآوری اطلاعات آشنا شدند و آیا شرکتهای حاضر توانستند آموزش لازم را به بازدیدکنندهها منتقل کنند و در فضایی مناسب محصول تولیدی خود را به مشتریان ارایه دهند؟ اینها سوالاتی است که به علت نبود بسترهای لازم در ذهن برخی از غرفهداران و بازدیدکنندگان این نمایشگاه ایجاد شده است.
به گزارش (ایسنا)، منطقهی خراسان، در دهمین نمایشگاه بینالمللی کامپیوتر مشهد که با حضور 190 شرکت داخلی و خارجی در قالب 450 غرفه برگزار شد، مشکلات عدیدهای از جمله محقق نشدن اهداف نمایشگاه به زعم شرکتهای حاضر و همچون گذشته طرح مباحثی مانند زمان نامناسب برگزاری، مشکلات خدماتی، گرمایشی، ضعف اطلاعرسانی و غیره از سوی فعالان حوزه مطرح شده است که خبرنگار ایسنا ضمن گفتوگو با برخی از این شرکتها به طرح مشکلات آنها پرداخته است.
یکی از غرفهداران با اعتقاد بر اینکه عرصهی نمایشگاه نیازمند تغییر و بهینهسازی است و با توجه به نگاه استانی و سیاستهای دولت نهم قرار بر این بود که نمایشگاه به صورت تخصصی در بخشهای سیستم های نرمافزاری، سختافزار، شبکه اتوماسیون، ماشینهای اداری، برق اضطراری، تجارت الکترونیک و آموزشی برگزار شود.
وی با تاکید بر این که اهداف برگزاری دهمین نمایشگاه کامپیوتر مشهد در واقع معرفی آخرین پیشرفت های نرمافزاری و سختافزاری در عرصه فنآوری اطلاعات، آشناسازی مدیران دولتی با پیشرفتهای این فنآوری و به کارگیری آن در امور سازمانی و فراهم آوردن بستر مناسب برای تعامل بخشهای دولتی و خصوصی در حوزه فنآوری اطلاعات بوده است، گفت: باید دید آیا بازدیدکنندگان با دستاوردهای نوین صنعت IT آشنا شدند؟ آیا شرکتهای توانستند آموزش لازم را به بازدیدکنندهها بدهند و در فضایی مناسب محصول تولیدی خود را به مشتریان ارائه دهند؟
وی افزود: آیا تلاشی صورت گرفت تا این نمایشگاه با توجه به سوابق سختافزاری به فروشگاهی بزرگ از محصولات و کالاهای وارداتی سختافزاری چون DVD و CD بدل نشود. چه میزان در تحقق صورت مطلوب حلقه نهایی زنجیرهی صنعت IT که همان کاربر و مصرفکننده است، تلاش شد؟
یک کارشناس و غرفهدار با انتقاد از وضعیت نمایشگاه گفت: نمایشگاه به مکان تفریح برای بازدیدکنندگان تبدیل شده و ضعف شدیدی در پشتیبانی خدماتی از مدعویان مشاهده میشود.
یک کارشناس رایانه با انتقاد از به روز نبودن سایت نمایشگاه گفت: به اسم شرکتی دیگر ما را به این جا میکشانند؛ وقتی برای ثبتنام به سایت نمایشگاه مراجعه کردم، نام 170 شرکت ثبت شده بود اما اکنون شاهد حضور نداشتن برخی از آنان هستم. وقتی سوال کردم جواب دادند سایتمون به روز نیست که واقعا تاسفانگیز است.
وی ادامه داد: به اعتبار سازمان نظام مهندسی رایانهیی تعداد مراجعان و شرکتکنندگان بیشتر شد اما ضعف مدیریت انفورماتیک نمایشگاه انکارناپذیر است.
او افزود: دانشجویی که قصد کار تحقیقاتی دارد به جهت معرفی غرفهها و محصولاتشان روی استندهای تبلیغاتی سرگردان در سالن میچرخد.
وی اعلام کرد: با وجود هزینههایی که برای حضور در نمایشگاه کردهام برای من بهرهوری نداشته زیرا نمایشگاه توانمند نیست.
یک فعال عرصهی فنآوری اطلاعات گفت: به جای نشریات تخصصی، نشریات تبلیغاتی در غرفههای نمایشگاه عرضه میشود.
وی وجود غرفههای بی ارتباط با حوزه رایانه را موجب آشفتگی نمایشگاه و ازدحام کریدورها و عدم امنیت خانوادهها دانست و از حضور غرفههای حراج DVD و CD، پارک سرزمین موجهای آبی، روش استفاده از لوازم بدنسازی انتقاد کرد.
یک کارشناس کامپیوتر اظهار کرد: اکثر مردمی که از نمایشگاه بازدید میکنند برای جمعآوری اشانتیون و خرید CD است زیرا مخاطبان این نمایشگاه عام شده است به آن جهت که تعریف استاندارد تخصصی بودن را ندارد و ساختار این فنآوری اول نظم و دقت و برنامهریزی است؛ چگونه با این شلوغی میتوان به ساختار فرهنگ عمومی نظم بخشید و در مسیر توسعه حرکت کرد و چگونه میتوان آموزش داد.
به عقیدهی وی مسوولان اجرایی تنها به ایجاد رونق اقتصادی از طریق توسعهی صنعت نمایشگاه دلخوش کردهاند.
یک فعال دیگر در عرصهی فنآوری اطلاعات و IT لازم دانست که مسوولان از تجارب نمایشگاههای خارجی و محتوای نظرسنجیهای پر شده در این نمایشگاه ها استفاده کنند و بسترسازی مناسب در این قضیه انجام شود.
وی اطلاعرسانی به بنگاههای فنآوری اطلاعات را ضعیف دانست و گفت: نمایشگاه تنها استراتژی بلیت فروشی دارد.
یک فعال دیگر در عرصهی فنآوری اطلاعات و IT عنوان کرد: بحث IT مربوط به شرکتهای دولتی است که شرایط عمومی نمایشگاه توان رسیدگی به این دسته از مدعوین را برای ما ندارد؛ بایستی مخاطبان خاص جذب شوند تا نمایشگاه اثربخش باشد.
یک کارشناس عرصهی فنآوری گفت: IT در حال حاضر هنوز برای مردم جا نیفتاده و تبدیل به ابزار نشده است. اینترنت پرسرعت نیست و امنیت لازم را ندارد و به عنوان سرگرمی استفاده میشود. جای متخصص بازدید کننده خیلی خالی است و این جا تبدیل به یک فروشگاه شده و حراجهای روز آخر تاسفانگیز است.
وی ادامه داد: جایگاه IT در این شهر کمتر از50 درصد است و حتی مردم آدرس دفاتر خدمات اطلاعات و فنآوری را ندارند چه برسد به نحوه کار و فعالیتشان؛ لازم است عمقی به این مساله رسیدگی شود.
- ۸۶/۰۹/۲۰