عدم همسویی وزارت راه و ارتباطات برای ادغام
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: ادغام وزارت راه و ترابری در وزارت ارتباطات امری غیر ممکن است زیرا فعالیتهای این دو وزارتخانه با یکدیگر همسو نیست.
سید حسین حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو بافارس اظهار داشت: ادغام وزارتخانهها و کوچک شدن دولت از مجلس هفتم مطرح شد زیرا لازم بود با کوچک شدن دولت و محول کردن وظایف آن به بخش خصوصی، تصدیگری دولت کاهش یابد و دولت تنها به نظارت بر عملکرد بخش خصوصی و تدوین قوانین و مقررات، بپردازد.
وی خاطر نشان کرد: لازم است ادغام دو وزارتخانه "راه و ترابری " و "ارتباطات و فنآوری اطلاعات "، با بازنگری و مطالعات گسترده انجام شود زیرا بدون انجام عملیات کارشناسی و استفاده از تجربه دیگر کشورهای صاحبنظر در این امر، نمیتوان چنین طرح بزرگی را اجرا کرد.
حسینی ادامه داد: کوچک کردن دولت امری ضروری و غیر قابل انکار است و تمامی نمایندگان مجلس بر این امر واقف هستند، اما ادغام برخی وزارتخانهها نظیر وزارت راه و وزارت ارتباطات که هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند، عملی غیرکارشناسانه است، زیرا همسویی در فعالیت این دو وزارتخانه وجود ندارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: طرح ادغام این دو وزارتخانه، بدون دلیل و کارشناسی مطرح شد و به همین دلیل فوریت آن در مجلس رأی نیاورد زیرا لازم است قبل از اجرای طرح ادغام، این موضوع در کمیسیونهای مختلف مجلس با تبادل نظرهای تخصصی بررسی شود.
حسینی تصریح کرد: وزارت راه و ترابری، وزارتخانهای است که در برخی فعالیتهای خود دارای بعد حاکمیتی است، این در حالی است که اگر 50 درصد عملیات و فعالیتهای اجرایی این وزارتخانه به بخش خصوصی سپرده شود، باز نیمی از فعالیتها باقی میماند که بعد حاکمیتی در کشور دارد.
وی تصریح کرد: ادغام این دو وزارتخانه به هیچ عنوان مناسب وضعیت کشور نیست و لازم است طی عملیاتی کارشناسی، به بررسی و تحقیق در اینباره پرداخت.
وی ادامه داد: در صورتی که ادغام وزارتخانهها بدون تحقیقات تخصصی انجام گیرد، کشور دچار مشکلات فراوانی خواهد شد.
حسینی تصریح کرد: در راستای کوچک شدن دولت لازم است سازمانهایی نظیر "تربیت بدنی " و "ایرانگردی و جهانگردی " تحت نظر یک وزارتخانه قرار گیرند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه سازمان ایرانگردی و جهانگردی در آینده نزدیک، جایگاه ویژهای در بدست آوردن درآمدهای کشور خواهد داشت، تاکید کرد: با در نظر گرفتن نوسانات قیمت نفت در سالهای اخیر و عدم تکیه دولت بر درآمدهای نفتی، لازم است کشور به سمتی حرکت کند که از منابعی غیر از درآمدهای نفتی بودجه مورد نیاز خود را تأمین کند که در این راستا نقش توریست و منابع جذب توریسم در ایران غیر قابل انکار است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: با ادغام سازمانهای مذکور در وزارتخانههای مرتبط ، این ارگانها نیز تحت نظر وزیر مربوطه خود عمل خواهند کرد و آن وزارتخانه در مواقع بروز مشکلات، جوابگوی نمایندگان مجلس خواهد بود.
- ۸۸/۰۴/۰۷