ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

فاوا یکی از شاخص های مهم جنگ های آینده است

| جمعه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۸۹، ۰۴:۰۸ ب.ظ | ۰ نظر

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: فناوری اطلاعات و ارتباطات چهره جهان را تغییر داده و موجب تحول جنگ‌ها شده است.

به گزارش فارس، سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در پنجمین همایش فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی زمینی ارتش که امروز پنجشنبه در تهران به کار خود پایان داد با اشاره به عملیات بیت‌المقدس، گفت: عملیات بیت‌المقدس عملیاتی بود که شرف و عزت ملت ایران را تثبیت کرد و رهبری عالمانه امام(ره) ‌و سربلندی نیروهای مسلح را به جهانیان نشان داد.

وی افزود: در این عملیات حدود 5 هزار کیلومتر مربع از سرزمین کشورمان آزاد شد و توانستیم حدود 500 تانک را به غنیمت بگیریم و در این عملیات نزدیک به 50 هواپیمای دشمن سرنگون شد و ایران توانست حدود 16 هزار اسیر و 6 هزار کشته را به عراق تحمیل کند و همه می‌دانیم بار این عملیات بر دوش نیروی زمینی بوده است.

وحیدی در ادامه اظهار داشت: فناوری اطلاعات و ارتباطات چهره جهان را تغییر داده است و باعث تغییر در نوع روابط در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شده و زیرساخت‌‌ها را تغییر داده است و ما امروز به سمت جامعه اطلاعاتی پیش می‌رویم.

وزیر دفاع پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: فناوری اطلاعات همان چیزی است که برتری قدرت را به دست اطلاعات داده است و این فناوری حوزه مهمی از زندگی اجتماعی و فرهنگی را تشکیل می‌دهد.

وحیدی با بیان اینکه فناوری اطلاعات موجب تحول جنگ‌ها شده است، گفت: تفاوت نسل جدید جنگ‌ها با نسل قدیم در فناوری اطلاعات است. "فناوری اطلاعات و ارتباطات " امروز عنصر مهمی است که نیروهای نظامی را هم درنوردیده و موجب بوجود آمدن پدیده‌ها و محصولات جدید شده است.

وی افزود: وقتی یک محصول جدید وارد می‌شود تاکتیک‌ها و روش‌ها نیز تغییر می‌کند و امروز دیگر نمی‌توانیم از جنگ اجزاء صحبت کنیم و جنگ‌ها یکپارچه شده است، اینکه آمریکایی‌ها از ماهواره‌های خود برای کنترل صحنه جنگ از فواصل دور استفاده می‌کنند ناشی از توانمندی همین موضوع است.

وزیر دفاع در ادامه سخنانش تصریح کرد: در کشورهای دارای ارتش سایبرنتیک، دفاع و حمله الکترونیکی جایگزین دفاع و حمله فیزیکی شده است و آمریکایی‌ها یا روس‌ها بودند که گفتند حمله سایبرنتیک علیه خود را ممکن است با بمب هسته‌ای پاسخ دهند. این به این دلیل است که همه کارها و برنامه‌های آنها از طریق شبکه‌‌های سایبری هماهنگ و اجرا می‌شود و در صورت حمله سایبرنتیک آن کشور فلج می‌شود.

وحیدی ادامه داد: در جنگ سایبری نه تنها ممکن است دشمن اطلاعات را از بین ببرد بلکه ممکن است به جای اطلاعات حیاتی ما اطلاعات نادرست را قرار دهد و یکی از مسائل مهمی که در بحث جنگ‌افزارها مطرح است این است که چگونه این جنگ‌افزارها را از دستبرد اطلاعاتی دشمن در امان نگه داریم. به همین دلیل به دنبال نرم‌افزارهای بومی هستیم.

وی افزود: یک جنگ اطلاعاتی روش‌های مختلفی دارد که یکی از آنها فاصله انداختن بین فرماندهان و معاونان و جدا کردن فرماندهی از مرکز کنترل است و یکی از کاربردهای جنگی اطلاعاتی جنگ روانی است.

وزیر دفاع در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: باید در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات جلسات بحث و بررسی صورت بگیرد زیرا فاوا "فناوری اطلاعات و ارتباطات "یکی از شاخصه‌های مهم جنگ‌های آینده است و ما باید نحوه عملکرد در این جنگ را بشناسیم و خود را آماده کنیم.

وحیدی با اشاره به رابطه صنعت و نیروهای مسلح اظهار داشت: دایره کار در این حوزه خیلی وسیع است و امروز جمهوری اسلامی در یک طرف قرار دارد و کل دنیا در طرف دنیا و می‌بینیم که هیچ کالایی را به ما نمی دهند.

وی ادامه داد: درخواست ما از آنها درماندگی ماست و ما باید به سمتی برویم که هیچ چیزی را از کشورهای خارجی نخواهیم البته یکی از برکات تحریم این است که همه چیز را خودمان می‌سازیم و لازمه آن همکاری و هماهنگی صنعت و نیروهای مسلح است.

وزیر دفاع با بیان اینکه ایده‌ها باید تبدیل به برنامه و بعد تبدیل به محصول شود، گفت‌: البته ممکن است این محصولات در ابتدا مشکلاتی داشته باشد ولی برخی محصولات که چین از روسیه گرفت و به اینجا آورد در مقایسه با مشابه داخلی ما محصول ما بهتر از آن بود و به عنوان مثال سامانه 35 میلی‌متری که امروز در داخل تولید شده نمونه چینی هم داشت که از سوئیسی‌ها گرفته بودند ولی آنچه که در داخل تولید کردیم بهتر از نمونه سوئیسی بود و بی‌سیم‌های الگو نیز از همین دست محصولات است.

وی ادامه داد: زمینه‌های توسعه هم در حوزه ارتباطات و هم فناوری اطلاعات گسترده است و مشاهده کردیم که بی‌سیم‌های الگو، رمز‌کننده‌ها و بی‌سیم‌های جهش فرکانس که تصور نمی‌شد به آن دست یابیم در حال حاضر تولید می‌شود.

وحیدی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: در حوزه نرم‌افزار تحولات خوبی در "ایزایران " صورت گرفته است و حوزه این نرم‌افزار بسیار گسترده و پیچیده است و به عنوان مثال گاهی با تغییرات نرم‌افزاری برد یک جنگ‌افزار افزایش می‌یابد.

وی افزود: باید هم به بحث کیفیت محصول و هم آموزش توجه ویژه‌ای شود و آموزش‌ها باید در خود نیروها توسعه یابد.

وحیدی ادامه داد: در حوزه امینت، اطلاعات، ارتباطات و غیره باید تعریفات جدیدی را متناسب با شرایط داشته باشیم.

وزیر دفاع در پایان اظهار داشت: دفاع الکترونیک ارتباطات امن و پایدار و بهره‌گیری از فناوری اطلاعات در همه حوزه‌ها، خواست رهبری از ما است و باید سعی کنیم آنرا برآورده کنیم.

  • ۸۹/۰۲/۳۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">