ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

فراسو پرفروش ترین کیبورد در ایران است

| جمعه, ۹ آذر ۱۳۸۶، ۰۳:۲۰ ب.ظ | ۰ نظر

محمدجواد مفیدرام - بنا بر آخرین نظرسنجی باشگاه فعالان ICT، کیبوردهای Farassoo با در اختیار داشتن 44% از سهم شاخص محبوبیت بازار، همچون سال های اخیر بیشترین تقاضای بازار را به خود اختصاص داده اند. این کیبوردها که با توجه به امتیازهای شرکت فراسو در ارائه خدمات پس از فروش و همچنین تنوع مدل، سال ها سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص داده بودند، اینک با اتکا به چند مدل پرفروش خود قصد دارند تا فاصله با رقیبان را همچنان حفظ کنند.

4% کاهش سهم این برند در فاصله شاخص شش ماهه از طرفی می تواند نشان دهنده عدم توجه این شرکت بر محصول شخصیت ساز و استراتژیکش باشد و یا اینکه باید حرفهای مدیر عامل سابق فراسو را باور کنیم که فراسو دنبال سهم بازار بیش از 40% در هیچ محصولی در ایران نیست. از طرف دیگر نیز می توان این کاهش سهم را به تمرکز بیشتر این برند بر بازار خاورمیانه نسبت داد. بازاری که به نظرمی رسد با جذابیت خاصش فراسو را در هوس تسخیر بازار های بین المللی وسوسه کرده است. در طول سال های اخیر فراسو با اتکا به موفقیتش در بازار کیبورد، توانست در تک تک بازار لوازم جانبی جای پایش را محکم و نگاهش را به بازارهای بین المللی منعطف کند و این اولین بار است که فراسو کاهش شاخص محبوبیت در یک محصول را تجربه میکند. شاید در نگاه اول 4% آنچنان که باید به نظر نرسد اما اگر با توجه به نظرسنجی سال گذشته S&P، میزان تقاضای بازار رایانه را به طور میانگین یک میلیون و پانصد هزار دستگاه در نظر بگیریم و از طرفی با توجه به مصرفی بودن بازار کیبورد نیاز به این محصول 1,800,000 دستگاه برآورد شود ،با کمی اغماض نسبت به شاخص محبوبیت S&P می توان گفت این کاهش سهم به طور تقریبی بیانگر از دست دادن نزدیک به 70,000 تقاضای کیبورد است . شاید نگاهی به شاخص رشد یافته TONB در این نظر سنجی موید این نکته باشد که فراسو بخشی از سهم بازار خود را به رقیبی از خانواده اش واگذار کرده است!

اما دومین برندی که در بین پرفروش های بازار بخشی از سهمش را از دست داده است ،برند ایرانی شرکت "سه مه آبی " TVM است .این برند که در طول سال ها فعالیت خود در بازار کیبورد همواره یکی از نزدیک ترین رقیبان Farassoo در در این زمینه محسوب می شد با از دست دادن 5% از سهم 11درصدی خود در بهار گذشته از جایگاه دوم به چهارم سقوط کرد تا عرصه رقابت با Farassoo را برای برندهایی همچون Genius و A4Tech خالی کند. از طرفی این موضوع وقتی حساسیت بیشتری پیدا می کند و سوال برانگیزتر می شود که با توجه به شاخص پاییز 85 این برند بیش از نیمی از سهم خود را واگذار کرده است و این در حالی است که با توجه به شاخص مذکور ، این برند در طول سال گذشته بعد از Farassoo جایگاه دوم را به خود اختصاص داده بود و دومین برند ایرانی مطرح بازار محسوب می شد.

سقوط TVM باعث شد تا دو رقیب دیگر بیشترین سود را از فرصت به دست آمده ببرند.Genius که قبل از حکومت فراسو یکی از مدعیان اصلی بازار ایران و خاورمیانه محسوب می شد، با تبلیغات گسترده و با نماینده جدید خود سعی در بازگرداندن آب به رودخانه ای دارد که مدت ها آرام و بی صدا به راه خود ادامه می داد.استفاده از بستر مناسبی که در طی سال ها توسط شاب پی ریزی شده بود و همچنین تبیلیغات دهان پرکن از طرف متم-اف و مهم تر از این دو استفاده از خلاء به وجود آمده از فعالیت ضعیف TVM در این بازار باعث شده تا این برند در ایران به روند صعودی خود سرعت بهتری ببخشد.

Genius با اینکه در شاخص رشد 2 درصدی را تجربه کرده اما ریسک بزرگی را شروع کرده که البته و فعلا تا امروز نتیجه بدی نداشته است.

از طرفی متم-اف به عنوان نماینده جدید Genius در ایران با تمرکز بر تبلیغات خدمات پس از فروش ، مسئولیت بزرگی را برای خود ایجاد کرده است که هر گونه لغزشی می تواند بر اعتبار برند خدشه وارد کند.از طرف دیگر شاب نماینده قدیمی تر این برند در بازار با استفاده از زیرساخت هایی که در مدت زمان زیادی بستر آن را فراهم کرده بدون هیچ حاشیه ای همچنان از محصولات این برند در شبکه فروش گسترده تری حمایت می کند.

و بالاخره در این بین Genius است که از دو کانال و با دوحجم متفاوت از کالا وارد کشور می شود که هر کدام شامل امکانات مذکور می شوند .ایجاد یک رقابت سنتی با استفاده از هیاهوی تبلیغاتی عواملی است که می تواند بعد از مدت ها تکانی به نمودار همیشه استاتیک این برند در بازار بدهد و با یک تیر هم مصرف کننده و هم فروشنده را به خود جذب کند.حاصل رقابت این دو شرکت داخلی چیزی جز بهره بردن Genius تایوانی نیست و این سود از هر طریقی که به دست بیاید برای برند ارزشمند است.

به این ترتیب در صورت عدم موفقیت احتمالی سیاست تبلیغاتی نماینده جدید در عمل به وعده های داده شده و همچنین عدم توانایی تامین کالای مورد تقاضا ، نماینده قدیمی به عنوان سوپاپ اطمینان برای حفظ اعتبار برند ،قیمت بیشتری پیدا می کند و به هر حال Genius از آن چه که بود پایین تر نمی رود و این حاشیه امنیتی است که این برند ناگزیر از آن بهره مند می شود.

Genius هم اکنون با در اختیار داشتن 12% از سهم محبوبیت شاخص بازار ،با فاصله 32درصدی از Farassoo در جایگاه دوم قرار دارد.

یک پله پایین تر A4Tech قرار گرفته است که بیشترین رشد را در بین برندهای پرفروش بازار داشته است.این برند که با توجه به شاخص پاییز 85 ، در آن زمان با برخورداری از 5% از این سهم جایگاه ششم را به خود اختصاص داده بود ، با دو برابر کردن سهم خود توانست جایگاهش را به رتبه سوم ارتقا دهد.

این رشد 5درصدی که 4% آن مربوط به شش ماهه اخیر است ، این برند را به اصلی ترین رقیب Genius تبدیل کرده است.

این برند که تا امروز بیشتر با تمرکز بر بازار اروپای شرقی ، به عرضه محصولات خود می پرداخت ، با استفاده از فرصت به وجود آمده از تضعیف جایگاه TVM ، بهترین استفاده را کرده و توانست بر میزان عرضه و تقاضای خود بیفزاید.

A4Tech که در ابتدا بدون هیچ ادعایی در ویترین فروشگاه ها قرار می گرفت تا نگاه مصرف کننده را جلب کند ، امروز با برندی رقابت می کند که از دو کانال تامین کننده وارد کشور می شود و درصدد رقابت با برند اول کشور است. به نظر می رسد که در شرایط فعلی بالاتر بردن حجم عرضه کالا از سوی وارد کننده می تواند بهترین ابزاربرای تخصیص سهم بیشتری از این شاخص باشد.اما در این بین راضی نگه داشتن فروشنده و مصرف کننده و در نهایت حفظ سهم و جایگاه در بازار کار سختی است که بیشتر از سرمایه به درایت نیاز دارد.

با توجه به ضریب رشدی که این برند در فاصله سال گذشته تا به امروز داشته ، می توان حتی رشد بهتری را برای A4Tech پیش بینی کرد که این بار بیش از پیش به تخصیص سرمایه و افزایش حجم عرضه از سوی این برند در بازار ایران وابسته است. A4Tech هم اکنون با تخصیص 10% از سهم محبوبیت شاخص بازار ایران پایین تر از Genius و بالاتر از TVM ایستاده است.

شاخص S&P نتیجه آمارگیری هفتگی درباره موضوعات و اقلام مختلف از اعضای باشگاه فعالان ICT کشور می باشد. آرای اعضای این باشگاه که متشکل از بیش از 2000 واحد فعال در امر توزیع و فروش محصولات رایانه و ارتباطات می باشد به صورت آنلاین در پرتال www.sandp.ir ثبت ، جمع آوری و به صورت نمودارهای آماری ارائه میگردد. بدون هرگونه ادعای مربوط به میزان جامعیت شاخص ارائه شده، این آمار به تفکیک تهران و شهرستانها و نمودارهای مقایسه ای آن و نیز تحلیل های مرتبط با هر شاخص و آرشیو شاخص ها در سایت www.sandp.ir برای دسترسی عموم موجود می باشد. نظرات و پیشنهادات کارشناسانه خود را در حوزه ICT از طریق سایت ارسال نمایید.

  • ۸۶/۰۹/۰۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">