ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

فروشندگان برنده بازار چاپگرها

| جمعه, ۲۵ آبان ۱۳۸۶، ۰۳:۰۶ ب.ظ | ۰ نظر

محمدجواد مفیدرام - شکل ابتدایی پرینترهای امروزی در سال 1969 در مرکز تحقیقات کمپانی Xerox ساخته و طی 2 سال با نام EARS به تکامل رسید. "گری استارک ودر" یکی از مهندسان این کمپانی تکنولوژی لیزر را به دستگاه های کپی این شرکت اضافه کرد تا هسته اولیه پرینترهای لیزری امروزی شکل بگیرد اما برای ورود مدل 9700 این کمپانی ،به عنوان اولین پرینتر لیزری دنیا به بازار 6 سال زمان نیاز بود .از طرفی IBM 3800 اولین پرینتر لیزری پر سرعت صنعت چاپ بود که در مرکز اطلاعات امریکا در ایالت میلواکی نصب شد.

پرینترهای جوهر افشان هم سال 1976 اختراع شدند و 12 سال طول کشید تا با عرضه پرینتر Inkjet Deskjet از طرف کمپانی Hewlett-Packard (hp) این وسیله در بین مصرف کنندگان خانگی جا بیفتد.

در سال 1992 کمپانی hp پرینتر معروف LaserJet 4 را به بازار عرضه کرد که اولین پرینتر دارای رزولشن 600 * 600 تا آن زمان محسوب می شد.پرینتری که در ابتدای عرضه اش به قیمت 1000 دلار فروخته می شد.

اما در حال حاضر پرینترها به 5 دسته کلی تقسیم می شوند که هر کدام از فناوری خاص خود استفاده می کنند و کارایی مختص به خود را دارند.لیزری هایی که به دودسته تک رنگ (Monochrome ) و رنگی Colorیا Laser تقسیم شده اند ،جوهر افشان ها(Inkjet ) ، دستگاه های چندکاره لیزری و جوهر افشان که در کنار چاپ،قابلیت کپی،اسکن و فکس را نیز دارند (Multifunction)، پرینترهای قابل حمل(Mobile Printer ) و پرینترهای مختص به چاپ عکس که می توانند از نوع لیزری رنگی و یا جوهرافشان باشند. (PhotoPrinter) البته هر کدام از کمپانی های عرضه کننده این دستگاه ها با سعی بر ارائه یک فناوری جدید کمک قابل توجهی برای پیشرفت این صنعت کرده اند تا این دوران به دوران طلایی پرینترها تبدیل شود.

به طور مثال در پرینترهای جوهرافشان، شرکت Canon برای اولین باربرای چاپ تصویر و انتقال جوهر از نازل ها به روی کاغذ از حرارت و تشکیل حباب استفاده کرد به طوری که با توانایی تغییر اندازه نقاط ، می شد حجم تراکم جوهر را در نقاط مختلف تنظیم کرد.

اما از طرف دیگر، کمپانی Epson با استفاده از فناوری Micro Piezo از ارتعاشات الکتریکی به جای حرارت برای انتقال جوهر از نازل به کاغذ استفاده می کند که باعث می شود تعداد نقاط ریزتری در یک اینچ ظاهر شود ، از طرفی قطع ارتعاش نیز از افشاندن جوهر اضافی در نقطه جلوگیری می کند و به دلیل عدم وجود بخار جوهر، تصویر چاپ شده از کیفیت بالاتری نسبت به پرینترهای حبابی برخوردار است.

HP دیگر کمپانی بزرگ عرضه کننده این دسته از پرینترها ، از فناوری PhotoRET استفاده می کند که در آن به جای افزایش تعداد نقاط در یک اینچ (dpi ) طیف رنگ ها افزایش داده می شود.با توجه به این نکته که برای بالا بردن کیفیت یک تصویر یا باید dpiرا افزایش داد و یا طیف رنگ های موجود ،hp گزینه دوم را انتخاب کرده به طوری که با استفاده از این فناوری که در 4 سطح ارائه شده ، در یک نقطه از کاغذ چندلایه رنگ افشانده می شود تا تصویر با سرعت بیشتری چاپ شود.

اما با این حال این شرکت ها و کمپانی های مطرح دیگری همچون Lexmark ، Dell، Brother و به تازگی Samsung هم اکنون در حالی رقابت می کنند که همگی در سطح یکسانی از ارائه کیفیت نهایی قرار دارند.این امر به همراه تنوع گسترده پرینترهای موجود در بازار مسیر تصمیم مصرف کننده را تحت شعاع دو عامل مهم قرار می دهد.اعتماد به نظر فروشنده و یا رجوع به اطلاعات تخصصی و شخصی که از بین این دو نیز با توجه به عامل زمان به نظر می رسد، نظر فروشنده نقش قهرمان داستان را در بازار پرینترها بازی می کند.البته می توان گفت جلب نظر فروشنده تقریباً به عوامل ثابتی بستگی دارد که در نهایت موجب جلب رضایت مصرف کننده نیز خواهد شد. امروز در بازار پرینترها علاوه بر کیفیت قطعات ،نوع فناوری استفاده شده در پرینترها ، کیفیت چاپ و سایر امتیازات جانبی ،عوامل بیرونی دیگری نقش دارند که می توان گفت سود نهایی فروشنده و عرضه کننده را تامین می کنند.

آخرین نظرسنجی باشگاه فعالان ICT از فروشندگان بازار نشان می دهد که برند hp با در اختیار داشتن 41% از سهم محبوبیت بازار، در بین مصرف کننده ایرانی همچنان از بیشترین اعتبار برخوردار است . از مقایسه این سهم با شاخص های گذشته در دو مقطع زمانی 6 ماهه و عدم تغییر سهم این برند در این مدت

می توان با صراحت گفت که hp هم اکنون حاکم بی رقیب بازار پرینتر ایران است.اگرچه hp همچنان توسط توزیع کنندگان مختلف و عملاً بدون در اختیار داشتن نماینده رسمی در کشور وارد بازار می شود، اما اعتباری که در طی سال ها فعالیت در زمینه ماشین های اداری این شرکت در ایران به دست آورده باعث می شود تا همچنان گزینه اول متقاضیان پرینتر باشد.

با در نظر گرفتن این نکته که بخش اعظم تقاضای پرینترها مربوط به اداره ها و موسسات کوچک و بزرگ می باشد ، اعتبار و جایگاه برند می تواند اساسی ترین نقش را در مقایسه با سایر پارامترها بازی کند. البته پرواضح است که نیاز اصلی اکثر این ارگان ها به پرینتری با قابلیت چاپ تصاویر و عکس ها با کیفیت بالا نیست و عملاً پرینترهای جوهرافشان بخش کوچکی از این تقاضا را تشکیل می دهند.اما در مقابل این پرینترهای لیزری هستند که در رقابت با یکدیگر یا داشتن ملاکی همچون سرعت بالاتر می توانند نظر متقاضی را بیشتر به خود جلب کنند.با مقایسه این دو می توان به این نتیجه رسید که hp با تمرکزو توجه بر اصلی ترین بخش نیاز و تقاضای بازار توانسته است نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا محبوبترین پرینتر نهادها لقب بگیرد.لقبی که آن را مدیون پرینترهای لیزری خود است.

یک پله پایین تر از hp یک برند با تمرکز بر بخش دیگری از بازار ایستاده است.Epson نیز دیگر در بازار پرینتر یک باسابقه محسوب می شود و با توجه به قیمت مناسب یکی از گزینه های اصلی دوست داران چاپ عکس است. این برند نیز طبق شاخص های گذشته همانند hp از سهم تقریباً یکسانی از محبوبیت برخوردار بوده است و در حال حاضر با افت 2 درصدی نسبت به شاخص فروردین گذشته با 22% و تنها 1% اختلاف سهم با Canon بالاتر از این برند قرار دارد.

Epson که سال ها در رقابت با معدود مدل های جوهر افشان hp و Brother در بازار نگاه مشتریان با بودجه پایین خرید را بیشتر به خود جلب می کرد ، بعد از ورود قدرتمند پرینترهای Canon به بازار ، به راحتی خطر را احساس می کند.تنوع بالای پرینتر های جوهر افشان ،لیزری و پرینترهای عکس Canon در مقایسه با محدودیت مدل های لیزری قابل قبول و تصویری که از برند Epson در بازار به وجود آمده ، باعث شد تا Canon خیلی سریع تر از آنچه که تصور می شد جایگاه مناسبی از بازار را به خود اختصاص دهد.چه بسا با توجه به تقاضای بازار ،بالاتر بردن حجم عرضه از طرف شرکت عرضه کننده، سهم این برند از بازار را بیشتر کند و رقیب تجاری را از Epson به hp تغییر دهد.البته Canon باتمرکز بر تبلیغات شهری از فرصتی که برای hp امکان استفاده اش نیست بهترین بهره وری را کرده و به نظر می رسد با سرعت بیشتری خودش را به رقیب نزدیک می کند.

Canon که با عرضه سری همه کاره های خود توجه ها را به خودش جلب کرده بود ، امروز عکاسی هایی را هدف خود قرار داده که دیگر باید به فکر یک پرینتر باشند تا آن دستگاه های چاپ عکس عظیم الجثه.اما با این حال به نظر می رسد ورود به بازار تحت کنترل hp در ارگان ها نیاز به زمان بیشتری دارد.

با توجه به آمار ارائه شده از ارگان تحقیقاتی گارتنر ، درآمد کمپانی hp در سال گذشته در بخش پرینترها بیش از 6 % و حجم عرضه پرینترهای این کمپانی نیز 11% رشد داشته است و کمپانی دارای پتانسیل 16% رشد در درآمد عملیاتی در هر سه ماهه است.بنا بر این گزارش با اینکه در حال حاضر Canon در بازار پرینتر دنیا بیشترین سهم بازار را دارد اما در ایالات متحده این hp بود که با در اختیار داشتن 56% از سهم بازار پرینترهای جوهرافشان و 43 % از سهم بازار پرینترهای لیزری در امریکا و همچنین عرضه بیش از 4 میلیون دستگاه توانسته بود بالاترین جایگاه را به خود اختصاص دهد.این امر در حالی بود که پرینترهای Lexmark با در اختیار د اشتن 13% از سهم بازار رتبه بعدی را در بخش جوهرافشان ها و پرینترهای Dell نیز با اختصاص 9% از سهم بازار در بخش لیزری ها در جایگاه دوم قرار گرفته بودند.

اما در بین پنج برند اول بازار کم سود پرینتر در دنیا، Canon بیشترین رشد را در کسب سود بین پرینترهای لیزری و چندکاره به خود اختصاص داده است.از طرفی در حد انتظار نبودن فروش پرینترهایی که توانایی انجام یک کار را دارند نشان می دهد که این پرینترها هنوز در منازل محبوب نیستند و کاربران ترجیح می دهند برای چاپ کردن صفحه خود به فروشگاه های ارائه دهنده خدمات بروند.

پرینترها مثل کنسول های بازی ،بازاری ساخته شده برپایه سود قطعات مصرفی و لوازم جانبی دارند که این بخش درآمد اصلی بازار را تامین می کند.همان طور که بازی ها سود اصلی سازندگان کنسول ها را رقم می زنند،کارتریج ها و سایر لوازم جانبی پرینترها این نقش را در این بازار به عهده گرفته اند .

با در نظر گرفتن این نکته ، هزینه شارژ و یا تعویض کارتریج یک دستگاه در انتخاب مصرف کننده نقش به سزایی پیدا می کند.البته می توان با محاسبه تمامی این اعداد و ارقام، قیمت تمام شده برای هر برگ چاپ شده را تخمین زد و یکی از اصلی ترین ملاک های انتخاب را ساده تر کرد.اما طبیعتاً هر چه هزینه چاپ با کیفیت نهایی تناسب بیشتری داشته باشد آن دستگاه مطلوب تر خواهد شد.با توجه به این امر پرداخت مبلغ سنگین تر در ابتدا شاید منطقی تر به نظر برسد؛ به خصوص برای آن دسته از متقاضیانی که جزو مصرف کنندگان اداری نیستند.به همین دلیل انتظار می رود که بازار پرینترهای لیزری رنگی در آینده رشد محسوس تری نسبت به سایرین داشته باشد.

در کنار این بخش MFP ها نیز همچنان به رشد سریع خود ادامه می دهند تا به تقاضای مهمترین بخش بازار پاسخ دهند. ارگان ها و موسساتی که در نگاه اول ترجیح می دهند از یک وسیله به جای چند وسیله با هزینه کمتر استفاده کنند.

در این ارگان ها با در نظر گرفتن شرایط موجود، فراگیر شدن MFP هایی که بتوانند بهترین کیفیت تصویر رنگی و سیاه سفید را با سرعت مناسب و هزینه معقول ارائه کنند ،آنچنان دور از ذهن نیست.زمانی که همه آنچه مورد نیاز است با بهترین کیفیت در یک دستگاه عرضه می شود.

شاخص S&P نتیجه آمارگیری هفتگی درباره موضوعات و اقلام مختلف از اعضای باشگاه فعالان ICT کشور می باشد. آرای اعضای این باشگاه که متشکل از بیش از 2000 واحد فعال در امر توزیع و فروش محصولات رایانه و ارتباطات می باشد به صورت آنلاین در پرتال www.sandp.ir ثبت ، جمع آوری و به صورت نمودارهای آماری ارائه میگردد.

  • ۸۶/۰۸/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">