ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نفیسه عبدالهی

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت:‌ برای مقابله با ظهور انواع نظریه‌های علمی تهدیدزا در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، نیازمند استفاده از ظرفیت مراکز علمی هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش پدافند غیرعامل با حضور سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار مهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، جمعی از مدیران سازمان پدافند غیرعامل کشور و دانشجویان و دانش پژوهان حوزه پدافند غیرعامل در دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد.

سردار جلالی در این همایش در سخنانی به تبیین نقش آموزش و پژوهش در موضوع پدافند غیرعامل پرداخت و اظهار داشت: در یک نگاه کلی می‌توان، پدافند غیرعامل را به اکوسیستمی با ۱۰ جز مورد بررسی قرار داد که اولین جز آن، مدیریت، فرماندهی و برنامه‌ریزی و کنترل است که به عبارتی هسته مغز افزاری موضوع پدافند غیرعامل محسوب می‌شود.

وی ادامه: با توجه به اینکه تهدیدات انسانی و دانش پایه که موضوع پدافند غیرعامل است، هر دو علمی محسوب می‌شوند به طور مرتب تغییر می‌کنند و این تغییرات ایجاب می‌کند که این تغییر و تحولات، رصد، پایش و تشخیص داده شده و الگوهایی برای آن استخراج شود.

سردار جلالی افزود: با توجه به سرعت فناوری، نیاز به یک سازوکار فعال برای رصد و تشخیص مخاطرات وجود دارد. همچنین از آنجا که انواع نظریه‌های علمی تهدید زا مانند تهدیدات ترکیبی و شناختی در اتاق فکر دشمن که همان مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی است طراحی می‌شود، برای مقابله با این موضوع هم نیازمند استفاده از ظرفیت مراکز علمی هستیم که بتواند این تحرکات و تحولات را تجزیه و تحلیل کرده به آن پاسخ داده و با آن مقابله کند.

 

بررسی علمی یک تهدید نوین باید به سرعت انجام شود

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه با توجه به سرعت تحولات در بروز تهدیدات، بررسی علمی یک تهدید نوین باید به سرعت انجام شود تا راهکار دفاعی آن نیز به سرعت ارائه شود، خاطرنشان کرد: در این زمینه دانشگاه‌ها باید سازوکار ارائه پاسخ سریع تدوین کنند، به شکلی که سوالاتی که در مورد یک تهدید مطرح می‌شود در یک بازه ۳ تا ۶ ماه پاسخ خود را دریافت کنند.

سردار جلالی با بیان اینکه امروز تحلیل تهدیدهای محیط و بررسی نقاط ضعف و آسیب پذیری تنها از طریق نظریه شکل نمی‌گیرد و نیازمند سامانه مدیریت و سیستم هدایت و سیاستگذاری است، تصریح کرد: داده کاوی و استفاده از هوش مصنوعی از جمله ابزارهایی است که می‌تواند به ما در این زمینه کمک کند.

به گفته وی، نیازمند یک سامانه ملی فرماندهی و کنترل عملیاتی حوزه پدافند غیرعامل هستیم که حداقل ۶ حوزه سایبری، زیستی، شیمیایی، پرتوی، الکترونیک و مردم محور را رصد کند.

 

فناوری باید از لحظه خلق تا بازار رصد و پایش شود

سردار جلالی، تهدید شناسی را جز دوم اکوسیستم پدافند غیرعامل عنوان و خاطرنشان کرد: باید فناوری را از لحظه خلق تا بازار رصد و پایش کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سازمان پدافند بر اساس قانون تشکیل سازمان نسبت به تنظیم مقررات، ضوابط فنی، الزامات و استاندارهای تخصصی پدافند غیرعامل اقدام می‌کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه پس از تنظیم مقررات باید به حوزه آموزش بپردازیم، توضیح داد: در حال حاضر، فاصله زیادی بین آموزش‌های ما در حوزه‌های مختلف پدافند غیرعامل و مقررات تنظیم شده وجود دارد که باید برای آن سازوکاری اندیشید.

سردار جلالی گام‌های دیگر اکوسیستم پدافند غیرعامل را مصون سازی زیرساخت‌ها (در قالب حفاظت از زیرساخت‌ها با گرایش‌های مختلف) و نظامات عملیاتی دانست که کاملاً موضوعاتی علمی و دانشی با گرایش‌های مختلف است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ابراز امیدواری کرد دانشگاه‌های معین سازمان پدافند غیرعامل کشور در قالب شورای‌های تخصصی موضوع «آموزش و پژوهش در پدافند غیرعامل» را به بحث و بررسی گذاشته شود و راه حل‌های اجرایی ارائه دهند تا حداقل دانش تولید شده فعلی در نظامات و تنظیم مقررات موجود، آموزش داده شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">