ماموران پست به PDA مجهز میشوند
دستگاه PDA یکی از فناوریهای تولید کشور آلمان است که نرمافزار آن در مرکز فناوری اطلاعات و توسط کارشناسان این مرکز تهیه و برروی این دستگاه به اجرا درآمد.
کارایی این دستگاه محدود به دریافت امضای دیجیتال نبوده و قابلیتهای گسترده آن موجب شده تا به صورت یکی از ابزارهای اصلی شبکه پستی درآید. هماکنون بازخوردهایی که از سوی موزعان کلانشهرهای استانهای بزرگ وجود دارد همگی حاکی از رضایت کامل از این دستگاه است.
این سیستم و قابلیتهای بالای آن باعث شد تا به سراغ دو تن از مجریان اصلی آن رفته و اطلاعات کاملتری از آن به دست آوریم. نعمتی عضو هیات مدیره پست و میرزایی مدیر کل فناوری اطلاعات به عنوان متولی این سیستم پاسخگوی سوالات ما بودند.
نعمتی میگوید: از مدتها قبل بحث استفاده از فناوریهای نوین در جهت کاهش هزینهها و افزایش کارایی وجود داشت ولی به دلیل مهیا نبودن زیرساختها، در برخی سرویسها به تاخیر افتاد تا اکنون که استفاده از دستگاه PDA به منظور حذف دفاتر فیزیکی نامهرسانی در دستور کار قرار گرفت. این سرویس پس از آن که مرکز فناوری اطلاعات از تکمیل بودن زیرساختها و امکانات لازم به منظور تهیه و استقرار آن خبر داد و وارد مرحله عملیاتی گردید و پس از برگزاری مناقصه، شرکت واردکننده دستگاه انتخاب و دستگاههای مورد نظر خریداری شد.
میرزایی نیز در تشریح اقدامات صورت گرفته درباره این سرویس اظهار کرد: سرویس PDA یا همان دریافت امضای دیجیتال از گیرنده، سرویسی است که فرستنده مرسوله میتواند از طریق کد رهگیری که از دفاتر قبول دریافت کرده علاوه بر اطلاعات سیر مرسوله، امضای دیجیتال گیرنده را نیز در کنار بارکد مرسوله مشاهده کند.
به گفته او این سرویس پیش از این در سالهای آغازین دهه 80 تحت عنوان PPT وارد شبکه پستی شد که به دلیل آماده نبودن زیرساختها و امکانات موفق نشد.
به گزارش ایسنا وی سپس در تشریح امکانات موجود در این دستگاه میگوید: دستگاهی که هم اینک در اختیار موزعان قرار دارد، علاوه بر توانایی دریافت و ذخیره امضا، دارای قابلیتهای گسترده دیگری مانند GPRS و GPS، ارسال گزارش آنلاین از طریق اینترنت WIRLESS، دریافت اثرانگشت، دوربین و بارگذاری سیمکارت مخابراتی است که میتوان از هرکدام از آنها در زمان مقتضی استفاده کرد.
مدیر کل مرکز فناوری اطلاعات در ادامه به تولید نرمافزار دستگاه PDA توسط همکاران این مرکز و بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: دستگاه مذکور تحت ویندوز CE بوده و باید نرمافزاری که با این نوع ویندوز همخوانی دارد، برای آن طراحی کرد. به همین دلیل همکاران این مرکز با همکاری بخش خصوصی موفق به تولید نرمافزاری با این قابلیتها شده و پس از تست نهایی، دستگاه آماده بهرهبرداری شد.
او ادامه داد: مناطق مختلف پستی تهران اولین مکانهایی بود که این طرح به صورت پایلوت در آنها به اجرا درآمد. بازخوردهای موجود به گونهای بود که مدیران را در جهت استفاده از آن ترغیب کرد. سرموزعین، رؤسای ادارات و معاونین پستی که بیشترین بهرهبرداری را از این دستگاه داشتند تحت آموزش قرار گرفته و آماده استفاده از این دستگاه شدند.
نعمتی درباره آموزش موزعین و سایر کارکنانی که به نحوی با این دستگاه در ارتباط هستند اظهار کرد: همزمان با عملیاتی شدن این سرویس، کار آموزش موزعان در تهران آغاز شد و معاونین پستی، رؤسای ادارات و سرموزعان اولین نفراتی بودن که تحت آموزشهای لازم قرار گرفتند و به دنبال آن موزعان مناطق هشتگانه پستی نیز آموزشهای لازم برای استفاده از این دستگاه را فرا گرفتند.
عضو هیات مدیره پست سپس به مزایای استفاده از این دستگاه اشاره کرد و افزود: حذف کاغذ و کاهش استفاده از پرینت یکی از مهمترین مزیتهایی است که دستگاه مذکور دارد و بر همین اساس باید گفت که این دستگاه نه تنها موزع را از حمل و استفاده از دفتر کاغذی راحت نموده بلکه صرفه اقتصادی نیز خواهد داشت.
هماکنون حدود 10 سال از عمر بهرهبرداری از این دستگاه در پست کشورهای پیشرفته میگذرد و پست ایران نیز از این منظر در میان کشورهای منطقه، به عنوان یک کشور پیشرو قلمداد میشود.
میرزایی ورود فناوری PDA به شبکه پستی را یک اقدام بسیار مطلوب و مناسب ارزیابی کرده که هنوز مراحل نخست را طی میکند و میتوان از قبل آن سرویسهای ارزشافزوده فراوانی را وارد شبکه پستی کرد.
مدیر کل مرکز فناوری اطلاعات معتقد است: حمایت و پشتیبانی از چنین سرویسهایی میبایست جزو اولویتهای مهم شبکه پستی قرار بگیرد که درصورت نبود آن هیچکدام از آنها به سرانجام نخواهد رسید.
وی نگاه مثبت مسوولان شبکه پستی به این پروژه و سایر سرویسهایی که مبتنی بر IT هستند را نتیجه راهاندازی و پیشرفت این گونه خدمات برشمرد و اظهار امیدواری کرد تا با همین نگاه راههای پیشرفت را هرچه سریعتر بپیماییم.
- ۹۰/۱۲/۱۴