متملقان به صف شدند

علی شمیرانی - دولتها و کابینهها که جابهجا میشوند، متعاقب آن شاهد سرایت این جابجاییها به سایر زیرمجموعههای دولت نیز هستیم. این تغییرات مادامیکه برای ترمیم برخی کاستیها و یا شتاب بخشیدن به امور باشد، طبعا لازم و قطعا مفید است.
لیکن اگر این تغییرات صرفا برای استفاده از حق تغییر باشد و افراد توانمند و شایسته به کارگرفته نشوند، نه تنها لازم نیست که قطعا زیانبار نیز بوده و گذشته از اعتبار حرفهای یک مدیر، وقت، بودجه و امکانات کشور را نیز به باد میدهد.
آنچه مسلم است، ورود هر فردی به کابینه میتواند موافقان و مخالفانی داشته باشد که وجود هر دو دسته البته مطلوب است اما، مشروط به آنکه موافقان در واقع متملقان و چاپلوسان نباشند و مخالفان در واقع از رقبا و سیاسیکاران نباشند.
این روزها و با نهایی شدن گزینههای پیشنهادی برای وزارتخانهها و از جمله وزارت ارتباطات، شاهد تجمع متملقان و چاپلوسانی هستیم که مگسوار به دنبال غنیمت میگردند.
برخی صفحات و شبهرسانههای حوزه فاوا را که نگاه میکنید، پر شده از مطالب سطحی و بیارزشی که ظاهرا در دفاع و تمجید اما عملا و از نگاه دیگران برای چاپلوسی، سهمخواهی و جلب توجه نوشته شدهاند و اتفاقا کارکردی معکوس داشته و ضد تبلیغ هستند.
چراکه عمده ایشان از پیشانی سفیدهای بهنام و کاسبان بدنام رسانهای و غیررسانهای هستند که پایشان به هر جا باز شود، همچون علفهای هرز ریشه رشد هر نهال مفید و امیدی را میزنند.
لذا به وزیر آتی ارتباطات و فناوری اطلاعات و البته سایر مدیرانی ارشدی که در این وزارتخانه فرصت خدمت را مییابند، موکدا توصیه میشود که به دور از این قبیل صحنهآراییهایی کودکانه، با مطالعه، صبر و سرفرصت، به تحقیق و بررسی در خصوص چینش همکاران آتی خود بپردازند تا مصداق "به زمینت میزند نادان دوست" نشوند.
به قول معروف همانطور که هر فردی را میتوان از اطرافیانش شناخت، هر وزیری را هم میتوان از معاونان و مدیرانش سنجید و بدیهی است که اگر افراد نابلد و ناکارآمد به کار گمارده شوند، خروجی آن، 4 سال مساله، حاشیه و چالش خواهد بود که دود آن نیز به چشم بخش و کشور خواهد رفت. (منبع:فناوران)
- ۹۶/۰۵/۱۵