مخالفت مرکز پژوهش ها با ادغام شوراهای IT
مدیر سابق دفتر ارتباطات و فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس گفت: پیگیری توسعه نرمافزارهای متن باز، بانکداری الکترونیکی و حوزههای داده، بررسی قوانین حفظ حریم خصوصی افراد و انتشار کلیه قوانین و مقررات دارای اعتبار در این حوزه از برنامههای انجام شده این مرکز بود
رضا باقری اصل در گفتگو با ایلنا با اشاره به کارهای انجام شده این مرکز در سال گذشته گفت: مرکز پژوهشهای مجلس در حوزه فناوری اطلاعات در سال گذشته برنامههای زیادی انجام داده که شامل چندین بخش مانند بخش بررسی لوایح، بخش نظارت بر حسن اجرا، بخش توسعه فناوریها و بخش ساختاری است.
وی اضافه کرد: در بخش بررسی لوایح در حوزه فناوری اطلاعات ما کارهایی مانند آزادسازی اطلاعات، پیگیری تصویب سند جرایم رایانهای، بحث حمایت از حریم خصوصی، بررسی قوانین انتخابات رایانهای، قانون لایحه بودجه 87 (در این حوزه) و بررسی قوانین پارکهای علمی و مراکز رشد را انجام دادیم.
بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در زمینه حوزه فناوری اطلاعات
باقری اصل به کارهای انجام شده این مرکز در بخش نظارت بر حسن اجرا اشاره کرد و گفت: بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در زمینه اجرای برنامه چهارم توسعه و نظارت بر حسن اجرای قوانین تجارت الکترونیکی در مرکز پژوهشهای مجلس انجام شده، همچنین قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم افزار هم مورد بررسی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در حوزه توسعه فناوریها چندین گزارش از سوی مرکز تهیه شده است که هر کدام از این گزارشها، نکات جالبی را در جهت توسعه این حوزه در کشور در بردارد.
مدیر دفتر ارتباطات و مرکز پژوهش های مجلس افزود: تهیه گزارش شاخصهای فناوری اطلاعات، گزارش بررسی و ارزیابی نرمافزارهای متن باز، بررسی توسعه IT در کشور هند، بررسی توسعه فناوری اطلاعات در کشور مالزی، بررسی قانون ایالت متحده، بررسی طرح ادغام شوراهای فناوری اطلاعات و بحث نشر الکترونیکی از جمله گزارشهای مرکز در جهت توسعه ICT در کشور است.
انتشار گزارش طرح سالمسازی فضای سایبر
وی ادامه داد: ما در بحث ساختاری حوزه فناوری اطلاعات گزارش ساختار مدیریت فناوری اطلاعات در کشور، گزارش سلسله مراتب فیلترینگ و طرح سالمسازی فضای سایبر را داشتیم که 4 گزارش از این سلسله مراتب منتشر شده و گزارش 5 آن هم در این هفته جاری منتشر می شود.
بررسی ساختار مدیریت فناوری اطلاعات و خصوصی سازی مخابرات
باقری اصل در ادامه سخنان خود به برنامههای جدید مرکز پژوهشهای مجلس در حوزه فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: ما در سال 87 بررسی ساختار مدیریت فناوری اطلاعات در کشور، رگولاتوری و خصوصیسازی مخابرات را در دست خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: در حوزه نظارت در سال جاری گزارشهای ارزیابی اجرای برنامه چهارم توسعه، تجارت الکترونیکی و حمایت از پدیدآورندگان نرمافزار منتشر خواهد شد.
نیازسنجی فضای سایبر
عضو سابق مرکز پژوهشهای مجلس به برنامههای سال جاری در حوزه قانون اشاره کرد و افزود: در حوزه قانونی گزارشی تحت عنوان "مقدمهای بر نیازهای فضای سایبر" خواهیم داشت. همچنین پیگیری لایحه جرایم رایانهای، امنیت فضای سایبر، امضای دیجیتالی و اصلاح قانون انتخابات در حوزه IT در دستور کار مرکز قرار گرفته و به جد هم دنبال میشود.
وی اضافه کرد: در اردیبهشتماه جاری هم چاپ کتاب توسعه ICT کشورهای جهان و کتاب انتخابات را خواهیم داشت.
بودجه فناوری اطلاعات در سال 87
مدیر سابق دفتر فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه به بحث بودجه فناوری اطلاعات در سال 87 اشاره کرد و گفت: ما در مرکز پژوهشهای مجلس بودجه سال 87 در حوزه IT را مورد بررسی قرار دادیم، البته باید گفت که سهم فناوری اطلاعات در بودجه نسبت به دیگر کشورها و ارزش و کارایی خود تکنولوژی کم است و باید سهم بیشتری در نظر گرفته شود ولی در عین حال حتیالمقدور از تغییر ارقام بودجه جلوگیری می شود.
باقری اصل خاطرنشان کرد: مرکز در سال جاری اجازه شروع طرحهای عمرانی جدید را تا زمانی که طرح های قبلی اجرا نشده است، نخواهد داد. در حالی که یکی دیگر از برنامه های ما در مورد طرح های عمرانی در سال 87 اولویتبندی آنها و تعیین وظایف سازمانها خواهد بود.
انتقاد به طرح ادغام شوراهای IT
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته بررسیهایی در زمینه طرح ادغام شوراهای IT انجام شد که مخالفت خود را هم اعلام کردیم، البته دلیل مخالفت ما خود ادغام نیست، در گذشته هم گزارشی مبنی بر اعتراض به وجود این شورا، منتشر کرده بودیم.
باقری اصل تاکید کرد: طرح ادغام شوراها باید تنها از سوی مجلس و به صورت دائمی انجام گیرد تا ساختاری منسجم و سازماندهی شده به خود بگیرد.
- ۸۷/۰۶/۰۴