مدیر پروژه ساخت موبایل برکنار شد
هفته گذشته قبل از شروع بارندگی های شدید و آغاز تعطیلات اجباری بازار شایعاتی در مورد دست پرورده دولت نهم در حوزه مخابراتی داغ شد. این شایعات بیشتر متوجه مدیر پروژه ساخت گوشی های ایرانی با برند ITMC (کما) بود.
به گزارش اعتماد، در میانه هفته گذشته شایع شد که مهرزاد شریعتی عضو هیات مدیره کارخانجات مخابراتی ایران و مدیر پروژه ساخت گوشی تلفن همراه ایرانی، برکنار شده یا اینکه استعفا داده است. قوت گرفتن شایعات در این باره باعث شد اعتماد به پیگیری این مساله بپردازد اما هیچ منبعی خبر فوق را تایید یا تکذیب نکرد. اولین تماس اعتماد با خود مهرزاد شریعتی مدیر پروژه گوشی همراه ITMC بود. در تماس های تلفنی برقرار شده با این مدیر همواره موبایل ایشان خاموش بود یا در دفتر حضور نداشتند و کارمندان دفتر وی نیز در تهران از این موضوع اظهار بی اطلاعی کردند. تماس های پیاپی اعتماد با دفتر کارخانجات مخابراتی ایران نیز بی نتیجه بود.
کارمندان و روسای دفتر کارخانجات مخابراتی ایران، دفتر فروش و خدمات پس از فروش و... همگی از موضوع استعفا یا برکناری مدیر پروژه گوشی ایرانی اظهار بی اطلاعی می کردند. این موضوع در این دفاتر به قدری کم اهمیت عنوان می شد که انگار اتفاقی نیفتاده است. اما در واقعیت این موضوع کم اهمیت نیست چرا که مصرف کنندگان ایرانی جهت تهیه گوشی در طول 17 ماه گذشته مجبور شدند تا برای حمایت اجباری از صنعت تلفن همراه ایرانی 60 درصد گران تر از قیمت واقعی، گوشی بخرند. پس از اینکه دولت تصمیم گرفت به نفع حمایت از تولید داخلی تعرفه 4 درصدی را به 60 درصد افزایش دهد قیمت انواع گوشی وارداتی افزایش یافت.
گذشته از تغییرات افزایشی قیمت ها در این میان گوشی تلفن ایرانی نیز نازکنان پس از 17 ماه وارد بازار شد؛ گوشی های ایرانی که نه از کیفیت و نه از خدمات پس از فروش مناسبی برخوردار بودند و نه برای فروش آنها تبلیغاتی انجام شده است به صورتی که می توان گفت تنها مردم از طریق تعرفه 60 درصدی تلفن همراه از وجود گوشی ایرانی باخبرند. در پاساژ علاءالدین نیز به عنوان بزرگ ترین بازار تلفن همراه کشور هنوز خیلی از فروشندگان روی ماه گوشی ایرانی را ندیده اند و از قیمت و چند و چون آن بی خبرند چه برسد به اطلاع از نام مدیر پروژه و اتفاقات داخلی شرکت ملی مخابراتی ایران.
افشار فروتن لاریجانی رئیس انجمن تلفن همراه کشور در این باره گفت؛ «از استعفا یا برکناری مدیرعامل پروژه موبایل برند ایرانی در کارخانجات مخابراتی ایرانی بی اطلاعم و به نظرم منطقی نیست که در این باره اظهارنظر کنم.» در تماس تلفنی اعتماد با این شخص قرار شد رئیس انجمن تلفن همراه در آینده یی نزدیک جزئیات و اطلاعات دقیق تر را در اختیار اعتماد بگذارد اما تا پایان روز گذشته اطلاعات دیگری از این منبع به اعتماد نرسید.
ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری و موبایل نیز در این باره اظهار بی اطلاعی کرد.
پیگیری این قضیه از پژمان محمدیاری مدیر فروش و خدمات پس از فروش نیز نتیجه یی نداشت و کارمندان این دفتر نیز از این موضوع خبر نداشتند.
غلامحسین کریمی خراسانی عضو هیات مدیره دستگاه های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی شهرستان تهران در این باره گفت؛ «من از جابه جا شدن یا تغییرات مدیریتی شرکت های مخابراتی بی اطلاعم اما بحث دیگری در مورد تولید گوشی ایرانی دارم.»
وی گفت؛ «به نظر من تولید گوشی تلفن همراه مقرون به صرفه نیست، نبوده و نخواهد بود.»
کریمی خراسانی ادامه داد؛ «در حال حاضر کشورهایی چون آلمان بحث تولید را مطرح نمی کنند چرا که باور دارند هزینه های تولید بسیار بالاتر از هزینه های واردات است. پس واردات را مقرون به صرفه تر می دانند و از این راه نیازهای خود را تامین می کنند چرا که تولید توجیه اقتصادی ندارد.»
وی اظهار داشت؛ «با وجودی که این نکته کاملاً محرز و مشخص است که اسمبلی و مونتاژ تلفن همراه در ایران نیز مقرون به صرفه نیست باز هم دولت خطر کرده و این صنعت را راه اندازی و حمایت کرده است. اما باز هم موفقیتی در این زمینه نصیب ایران نشده و این نیز به دلیل کیفیت پایین، قیمت بالا و خدمات پس از فروش ناکافی است.»
وی عنوان کرد؛ «با توجه به ظرفیت بالای قاچاق، اشباع بودن بازار و مقبولیت گوشی های خارجی، برای اینکه گوشی ایرانی حرفی برای گفتن داشته باشد باید با ارائه خدمات پس از فروش و جنس باکیفیت و قیمت رقابتی توجه خریداران را به خود جلب کند و تعرفه نیز باید به زیر 5 درصد برسد.»
با وجود تماس های مکرر با دفتر و موبایل محمدابراهیم مطلع مدیرعامل کارخانجات مخابراتی ایران، اعتماد تا دیروز نتوانست با وی صحبت کند. اما دیروز تماس ها نتیجه داد و بالاخره وی در صندوقچه اسرار را گشود.
مطلع در گفت وگوی تلفنی برکناری مهرزاد شریعتی مدیرعامل پروژه ساخت گوشی تلفن همراه را تایید کرد و گفت؛ «مهرزاد شریعتی به عنوان نماینده شرکت زیمنس به مدت دو سال در هیات مدیره حضور داشت که به دنبال اتمام زمان حضور وی در هیات مدیره از مدیریت پروژه ساخت گوشی های ایرانی نیز کنار گذاشته شد.»
مطلع در ادامه با کم اهمیت شمردن این موضوع گفت؛ «اتفاقات و تغییرات هیات مدیره شرکت های بورسی چیز کم اهمیتی است. چنانچه قابلیت انتشار در روزنامه ها و مجلات را ندارد.»
مدیرعامل کارخانجات مخابراتی ایران از افشای نام نماینده شرکت زیمنس و مدیر پروژه ساخت گوشی موبایل ایرانی نیز خودداری کرد و گفت؛«طبق نظر سایر اعضا و سهامداران و شرکت زیمنس شخصی برای مدیریت پروژه ITMC تعیین می شود.»
طبق آخرین اطلاعات امروز قرار است جلسه یی در تهران در مورد این موضوع برگزار شود. مطلع نیز به عنوان مدیرعامل کارخانجات مخابراتی ایران جهت شرکت در این جلسه از شیراز به تهران می آید. مطلع قول داد که در صورت تحقق این سفر و رسیدن وی به تهران در مصاحبه یی حضوری جزئیات بیشتری در این باره ارائه کند.
- ۸۶/۱۰/۲۴